LegalLinks, nr 88: de 1,5 meter notaris, stikstof en fiscale coronamaatregelen voor ondernemers
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
LegalLinks, nr 88: de 1,5 meter notaris, stikstof en fiscale coronamaatregelen voor ondernemers 06 mei 2020
 
Tijdelijke wet geeft regels voor vergaderingen en uitstel termijnen voor jaarvergadering en jaarrekening rechtspersonen tijdens coronacrisis
 
Tijdelijke wet geeft regels voor vergaderingen en uitstel termijnen voor jaarvergadering en jaarrekening rechtspersonen tijdens coronacrisis
06 mei 2020 / door Jan Leo de Hoop
 

Op 22 april is de Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid (“Tijdelijke Wet”) aangenomen. De Tijdelijke Wet is per 24 april in werking getreden, voor de hierna te noemen regelingen met terugwerkende kracht tot 16 maart 2020. De wet bevat onder meer enkele tijdelijke regelingen over het houden van en besluitvorming in vergaderingen van verenigingen, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen, naamloze en besloten vennootschappen en stichtingen. De regelingen hebben ten doel om het gemakkelijker te maken om fysieke bijeenkomsten te vermijden. Ook bevat de Tijdelijke Wet bepalingen over uitstel van termijnen voor de jaarvergadering en de jaarrekening.

 
Lees meer ›
 
Update fiscale corona-maatregelen voor ondernemers
 
Update fiscale corona-maatregelen voor ondernemers
30 april 2020 / door Esmay Brouwer
 

De fiscale maatregelen die ondernemers meer financiële ruimte bieden, veranderen momenteel voortdurend. De Staatssecretaris van Financiën heeft bijvoorbeeld op 24 april 2020 zes nieuwe maatregelen aangekondigd die op korte termijn in werking zullen treden. In deze blog geef ik een korte update van de meest actuele regelingen die een uitkomst kunnen bieden voor ondernemers tijdens de coronacrisis. 

 
Lees meer ›
 
Nederland weer een klein beetje van het stikstofslot?
 
Nederland weer een klein beetje van het stikstofslot?
28 april 2020 / door Robert van der Velde
 

Door corona weten we hoe het voelt als Nederland echt op slot zit. Voor de coronacrisis werd vaak gezegd dat Nederland “op slot” zat vanwege de stikstof. Iedere activiteit die ook maar tot een beetje extra stikstof leidt, zou verboden zijn. Dat komt omdat de meeste stikstofgevoelige habitatgebieden in Nederland al zwaar overbelast zijn. In juridisch-ecologisch jargon: de kritische depositiewaarden (KDW) worden – soms fors – overschreden. Daarom zou iedere extra mol N/ha/jaar (dat is de meeteenheid van stikstof) voorkomen moeten worden.

 
Lees meer ›
 
De 1,5 meter notaris
 
De 1,5 meter notaris
24 april 2020 / door Caroline Messchendorp
 

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. De gangen van het notariaat zijn nagenoeg leeg en de mensen thuis zijn momenteel notaris, secretaresse, leraar en kleuterleid(st)er tegelijkertijd. Alles om maar zo goed mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. En ik moet zeggen, dat gaat bijzonder goed!

 
Lees meer ›