LegalLinks, nr 95: Wet franchise in praktijk, onrechtmatig geweldgebruik en de samenwerking met het ZIF
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
LegalLinks, nr 95: Wet franchise in praktijk, onrechtmatig geweldgebruik en de samenwerking met het ZIF 15 juni 2021
 
Wet franchise in praktijk: know how over non-concurrentie
 
Wet franchise in praktijk: know how over non-concurrentie
01 juni 2021 / door Fabian Verduijn
 
In eerdere blogs hebben wij de totstandkoming en inwerkingtreding van de Wet franchise beschreven. Ondertussen is de Wet franchise al enkele maanden opgenomen in boek zeven van ons Burgerlijke Wetboek en is er zelfs al enige jurisprudentie ontstaan. Zo ook de volgende zaak waarin belang bij non-concurrentie en de overdracht van know how sterk aan elkaar worden verbonden.
 
Lees meer ›
 
Onrechtmatig geweldgebruik door de ME?
 
Onrechtmatig geweldgebruik door de ME?
15 juni 2021 / door Marleen van Mourik
 

Het aansprakelijkheidsrecht is nooit saai. Elke casus is anders en je kunt het aansprakelijkheidsrecht overal tegenkomen. Op de werkvloer, in het verkeer en bijvoorbeeld op het voetbalveld. Of zoals in dit blog: naast het voetbalveld.

Onlangs schreef ik voor het tijdschrift Rechtspraak Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht een wenk bij een uitspraak van de rechtbank Den Haag. Een supporter had letsel opgelopen tijdens een charge van de ME waarbij hij was aangevallen door een politiehond en was geslagen en geschopt. Was de ME aansprakelijk en had de supporter recht op schadevergoeding? Of was het een kwestie van eigen schuld dikke bult? De uitkomst lijkt voor de hand te liggen maar deze uitspraak laat zien dat het recht niet altijd zo simpel is.

 
Lees meer ›
 
Het Zorginnovatie Forum (ZIF) en PlasBossinade Advocaten hebben de handen ineen geslagen
03 juni 2021 / door Marleen van Mourik & Linsey Bak
 

PlasBossinade Advocaten heeft begin dit jaar als kennispartner van het Zorg Innovatie Forum (ZIF) een helpdesk geopend waar alle stakeholders van het ZIF met juridische vragen terecht kunnen.

PlasBossinade denkt met stakeholders mee over juridische kwesties waar zij in de zorg, sociaal domein of veiligheid tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over samenwerkingen, contracten, beroepsgeheimen, of vragen over privacy en intellectueel eigendomsrecht bij innovaties. De ZIF-stakeholders kunnen voor korte juridische vragen binnen de diverse sectoren terecht bij PlasBossinade Advocaten.

Heb je als stakeholder van het ZIF een juridische vraag? Bel dan naar ons kantoor of mail naar zifhelpdesk@plasbossinade.nl.

Klik hier voor meer informatie over het ZIF.

 
Lees meer ›