Nieuwsbrief 317
Gianotten Mutsaers - 14 juni 2024

Wat gaat het thema van deze nieuwsbrief worden? Lekkere boeken voor bij de open haard? 
Mens, wat was het koud deze week! Gelukkig gaan de temperaturen weer een beetje stijgen. Een klein advies: pak iedere zonnestraal die je pakken kan. Desnoods met een trui aan. Want je knapt er geweldig van op. Boekje erbij en een kop koffie en heel vaak: 'O, wat heerlijk' zeggen.

Deze week lekker dikke boeken om heel lang in te lezen. En aandacht voor de bijzondere uitgave Stedelijke Acupunctuur van Marieke Vromans. Een prachtig naslagwerk, zeer bijzonder vormgegeven in 16 losse katernen. Vergeet niet even naar de etalage te kijken als je in de buurt bent!

Fijn weekend, 
De boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Stedelijke acupunctuur

‘Een grijze uniforme stad stompt me af. Ik wil wonen in een stad die me vrolijk maakt. Een stad die me uitnodigt om anders te kijken, ontvankelijk en nieuwsgierig te zijn. Een stad waar ik me thuis voel, een stad die uitdaagt een bijdrage te leveren want een fijne stad maak je samen.’

Marieke Vromans is ervan overtuigd dat een prikkelende, betekenisvolle leefomgeving een betrokken samenleving creëert en dat kleine impulsen een groot verschil kunnen maken. Ze noemt haar interventies daarom stedelijke acupunctuur. Bekende ontwerpen in Tilburg zijn De Rits in het Spoorpark, het Flexpohuis aan de Noordhoekring en het Kruikenzeiker verkeerslicht.

Stedelijke Acupunctuur is een inspirerend boek over het werk van beeldend kunstenaar Marieke Vromans. Geschreven door kunsthistoricus Marie-Josée Corsten en verrijkt met een essay van Jeroen Boomgaard. Prachtig vormgegeven in 16 losse katernen en met een gezeefdrukt houten omslag.
Het boek is verkrijgbaar in de winkel voor de introductieprijs van €49,95

 

De dertig beste verhalen

Anton Tsjechov was een superieure verhalenverteller. In filmische scènes vol domheid, wreedheid, bijgeloof en wodka toont hij de tederheid en ontroerende naïviteit van zijn volk.

Hij had geen hoge pet op van de mensheid, al komen vrouwen er bij hem toch wat beter van af. De kern van zijn wereldvisie is het besef dat werkelijke communicatie tussen mensen zo goed als onmogelijk is.
De dertig beste verhalen - Anton Tsjechov

Dingen die je hart sneller doen kloppen

Wie was Sei Shōnagon? Een Japanse hofdame met een scherpe tong, een briljant dichteres, een vergeten genie of iets heel anders? Wat weten we eigenlijk van deze schrijfster uit de Heianperiode, die altijd in de schaduw leefde van haar beroemde rivale Murasaki Shikibu? De Finse Mia Kankimäki neemt ontslag en ze reist naar Kyoto om onderzoek te doen naar Sei Shōnagon. Ondanks tegenslagen en de eerste cultuurshock, raakt Mia steeds meer gefascineerd door tempels, kersenbloesem, kabukitheater, zenmeditatie en theehuizen. 
Dingen die je hart sneller doen kloppen - Mia Kankimäki

Koken in de verkeerde eeuw

Gastvrouw kunnen zijn betekent uiteindelijk: volwassen zijn. De roman van één avond en een uitnodiging voor een diner. Vol recepten voor een geslaagd leven en een mislukte avond, die steeds opnieuw begint. Grappig en vrolijk is de avond, tegelijkertijd begeleid door de onderhuidse of openlijk uitgesproken agressie van de deelnemers. Dicht op de tijdgeest en een heerlijke sociale satire. Voor de fans van Sally Rooney én Ottolenghi. ‘Het begon als een van die avonden waarop je gasten thuis uitnodigt.’ Vertaald door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen
Koken in de verkeerde eeuw - Teresa Präauer

Het lied van ooievaar en dromedaris - midprice

Midprice-uitgave van deze veelgeroemde roman.
Eliza May Drayden, het hoofdpersonage van Het lied van ooievaar en dromedaris, is al dood als de roman in het jaar 1847 in het dorpje Bridge Fowling, in Yorkshire, begint. Ieder volgend hoofdstuk schuift ten opzichte van het voorgaande een stukje op in de tijd, totdat het verhaal in het elfde hoofdstuk in onze huidige tijd is aangeland. De roman vertelt dan ook niet over Eliza May Draydens leven, maar over haar roerige leven na de dood. De lezer leert Eliza May kennen via de levens van anderen, en via biografieën en verhandelingen over haar, want zij was de schrijfster van een uitzonderlijke roman, die tijdens haar leven werd verguisd, maar die in de loop van 170 jaar door steeds meer lezers als een meesterwerk wordt gezien. 
Het lied van ooievaar en dromedaris - Anjet Daanje

Speelbal van de goden

De jonge Ned Maddstone  ̶  knap, charmant en getalenteerd  ̶  gaat studeren aan Cambridge om later in de politieke voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Het leven lijkt hem toe te lachen, zeker als hij ook nog de lieftallige Portia Fenderman ontmoet. Maar als een grap op school uit de hand loopt, bevindt Ned zich plots in een streng bewaakte gevangenis en ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.
Speelbal van de goden - Stephen Fry
Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen week

Vos in de VS

Michiel Vos

De nomade

Anya Niewierra

De stad en zijn onvaste muren

Haruki Murakami

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden