Vrijdag Crossdag, wat heb je nodig tijdens een wedstrijddag? Kom jij ook naar de gratis Zwift party in Amsterdam? Cross kijken op tv? Veloce Bike Wheels uit Volendam, PEdAL ED Jary gravelkleding, BMC Roadmachine en nog veel meer nieuws over je favoriete hobby!
 
 
Fiets
Jij bent ook uitgenodigd!
Deelnemers finale Fiets Magazine Race Series bekend

Deze week werd de 8e en laatste race uit onze Fiets Magazine Race Series op Zwift verreden. Daarmee zijn de 8 finalisten uit de A-categorie bekend en ook de winnaars van de b-, c- en d-categorieën. Dinsdagavond, op 28 januari, hebben we de grote finale tijdens de Crank It Up Party in Amsterdam. Dat wordt een geweldig fietsfeest, waarvoor ook jij bent uitgenodigd. Om te supporteren, een record te breken op Zwift, of eens te kijken hoe dat nou allemaal werkt. Er staan een aantal testopstellingen klaar, dus neem je schoenen mee. De toegang is gratis, net als het bier! Zien we je daar?

Fiets
Gratis binnenband op Bike MOTION
Koop nu je tickets

Bekijk de laatste trends, producten, accessoires, onderdelen en test de nieuwste racefietsen, gravelbies, crosser en (e) mountainbikes op Bike MOTION Benelux.

Zet 28 februari tot en met 1 maart 2020 in je agenda en scoor vandaag een ticket met korting. Maak gebruik van de speciale actie (code: SPOED) en ontvang bij ieder ticket een Gratis Schwalbe binnenband. Je kunt kiezen uit de maten 29”, 28” en 27,5”. 

Fiets
Leon van Bon test
BMC Roadmachine 02 Two

Ja, daar was Léon van Bon toch even mooi op het verkeerde been gezet. Onze tester dacht dat hij met een volbloed racer op pad was. Maar dan kent hij de BMC Roadmachine 02 Two nog niet. Léon doet verslag van een prettige kennismaking.

Fiets
Vrijdag crossdag
Wedstrijdvoorbereiding

Het Nederlandse wedstrijd seizoen zit er voor de cyclocrossers inmiddels alweer bijna op. Na een seizoen lang vol ‘crossvrijdagen’ leggen we je even uit wat je allemaal meeneemt wanneer je volgend seizoen je eerste cross gaat betwisten. We lopen door een wedstrijddag heen en geven je de nodige tips om goed voor de dag te komen.

Fiets
Handgemaakt in Volendam
Veloce Bike Wheels

Er komt meer dan alleen muziek en paling uit Volendam. Bijvoorbeeld de mooie carbon racewielen van Veloce Bike Wheels, gemaakt door de pas 17-jarige Samuel Runderkamp vanuit zijn ouderlijk huis. We testten een poosje terug de Veloce Stellar Pro 55 wielset en waren daar behoorlijk over te spreken. Maar nog leuker dan de wielen, vonden we het verhaal er achter. Want welke 17-jarige heeft zowel het lef als de kennis om een eigen wielenmerk te beginnen?! Nou, Samuel dus. 

Fiets
Niet voor Mamils
Getest: PEdAL Ed Jary

PEdAL Ed richt zich op de avontuurlijke fietser. Niet voor niets zijn ze sponsor van de Silk Road Mountain Race. Bij PEdAL Ed zie je dus veel technische kleding die zeer geschikt is voor lange dagen in het zadel. Geen dunne lycra pakjes vol logo’s voor Mamils, maar veel combinaties met Merino, slimme zakjes en andere handigheden. De groep fietsers die niet van strakke wielerpakjes houdt is flink groeiende. Dit soort kleding zien we daarom steeds vaker tijdens graveltochten en bij mtb-toerritjes. Voor hen testen we de Jary collectie.

Fiets
Onderzoek MMC
Beter presteren tijdens de menstruatie?

De vrouwensport heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld. Waar voorheen vooral onderzoek werd gedaan naar mannelijke atleten is er tegenwoordig meer aandacht voor de sportende vrouw.

Sportartsen & gynaecologen binnen het Maxima Medisch centrum zijn een wetenschappelijk onderzoek gestart waarbij geprobeerd wordt een beter inzicht te krijgen in de ervaringen van vrouwen met betrekking tot sport(prestatie) en menstruatie.

Ben jij een sportieve vrouw en boven de 18 jaar? Dan zoekt het MMC jou! Vul de korte enquête in en help mee. Op Fiets.nl lees je binnenkort de resultaten van het onderzoek.

Fiets
Zonnebeke en Hoogerheide
Waar is het veldrijden op tv te zien? 

Het einde van het cross-seizoen nadert. De renners richten zich nu vooral op de wereldkampioenschappen van volgende week in Dübendorf. In Zonnebeke (25-1) en Hoogerheide (26-1) is er de kans om de puntjes op de ‘i’ te zetten, of in het geval van de Nederlanders een plekje in de WK-selectie te veroveren. De Kasteelcross maakt geen deel uit van een klassement, maar bekende renners als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Eli Iserbyt staan wel aan de start. Net als in Hoogerheide. Bij de dames is de strijd om het overall-klassement tussen Worst en Alvarado ongekend spannend. Wie er in Hoogerheide wint, wint ook het wereldbeker-klassement! Op onze site zie je waar je deze crossen op tv kunt volgen.

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Instagram Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer