Lezing Peter d'Hamecourt

3 jaren geleden


Text only:

Extra Nieuwsbrief
Bekijk hier de online versie.
Ruslandcorrespondent Peter d’Hamecourt te gast in Heerhugowaard
Het rommelt in Rusland en dat is niet nieuw. Peter d’Hamecourt was twintig jaar lang de man in Moskou voor o.a. het NOS Journaal en woont nog steeds in dit land vol tegenstellingen. Hij schreef er onder meer de boeken ‘Moskou is een gekkenhuis, ‘Russen zien ze vliegen’, ‘Rusland in oorlog 1’ en de biografie ‘Vladimir Poetin – Het koningsdrama’.
In maart kwam het tweede deel van ‘Rusland in Oorlog’ uit en op donderdagavond 9 april is d’Hamecourt even terug in Nederland. Hij is die avond te gast bij Bibliotheek Kennemerwaard, vestiging Heerhugowaard. Peter vertelt over de grote veranderingen in zijn geliefde land en de oorzaak van de onrust, die Nederland ook niet onberoerd laat: president Vladimir Poetin. In samenwerking met boekhandel Stumpel wordt ‘Rusland in Oorlog 2’ ter plekke verkocht.
Rusland in Oorlog
Vladimir Poetin is, als onderdeel van zijn Euraziatische droom, bezig met een propagandaoorlog om Rusland weer als wereldmacht op de kaart te zetten. De Krim is de eerste correctie in het herstellen van Ruslands macht. Alle gebieden waar Russisch wordt gesproken zijn tot historische Russische grond verklaard. Van Oekraïne tot Novorossija, van het Balticum tot Kazachstan.
In zijn nieuwe boek beschrijft D’Hamecourt de periode waarin Poetins Rusland via massale propaganda op een oorlogstraject is gezet. Een oorlog voornamelijk tegen zichzelf. De Rus heeft sinds Poetins herverkiezing in 2012 ingepeperd gekregen dat Rusland uniek is en Poetin eist erkenning van de rest van de wereld.
De ambities van de president hebben ondertussen al vele duizenden doden geëist. De Russische burger leeft in een op hol geslagen staatsmachine die dagelijks een lawine van haat uitspuwt tegen het Westen. Ondertussen wordt onderzocht wie het toestel van MH17 met 298 passagiers aan boord met een Bukraket heeft neergehaald. Sterke vermoedens wijzen in de richting van de door Rusland gesteunde separatisten.
Peter d’Hamecourt is donderdagavond 9 april te gast in de Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1. De lezing vindt plaats in de raadszaal. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, toegang € 9,00 voor leden en
€ 10,00 voor niet-leden, inclusief koffie/thee.
Reserveren kan via DEZE LINK
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U
ontvangt deze e-mail op Nnewsletter@newslettercollector.com omdat
u
aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als
u
deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019