Het CBS nuanceert de conclusie uit het Living Planet Rapport dat de visserij de hoofdoorzaak is van de achteruitgang van de biodiversiteit van de Noordzee. Wageningen Marine Research →
Koning de Visspecialist uit Amstelveen gaat op 10 november op het plein voor de winkel een duurzaam gekweekte Bluefin tonijn van zo'n 250-300 kilo fileren. Duurzaam alternatief →
Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek. Noordzeegarnalen, uien en zeeweer →
Stichting DUPAN werkt sinds zes jaar aan de verbetering van de Nederlandse palingstand. De sector maakte goede beheerafspraken en richtte een fonds voor herstelmaatregelen op. Een volgende mijlpaal is de mogelijke certificering van verantwoord geoogste, traceerbare paling: de Sustainable Eel Standard. Lees verder →
Jon Koeter reikte namens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme op 29 oktober zeven Vegan Awards uit aan innovatieve vegan bedrijven en initiatieven. Innovatieve vegan bedrijven →
In De Correspondent besteedde Evert Nieuwenhuis recent aandacht aan de Urker visser Louwe de Boer, die "als enige in Nederland" zijn vissen verdooft voor hij ze fileert. Hoogleraar Dierecologie en Fysiologie →
Nu de dagen korter worden is het weer tijd voor volle, rijke smaken. Met comfort food, trendy hapjes voor gezellige borrels of feestelijke maaltijden met rijke smaken. Kruiden- en sauzenspecialist Verstegen helpt versspecialisten hierop in te spelen. Lees verder →
Vismagazine 7 verschijnt op dinsdag 14 november. In dit nummer onder andere:Yellowtail KingfishFishkings in Den HaagMooie presentatie verkoopt beterSeaweed Harvest HollandRode zoetwaterbaars uit IJsselmeer
Deze nieuwsbrief is een wekelijkse uitgave van Vismagazine, powered by Vakbladen.com. U ontvangt deze nieuwsbrief op e-mailadres newsletter@newslettercollector.com. Je ontving deze e-mail omdat je bent aangemeld voor de nieuwsbrief van vismagazine.nl. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je je afmelden.