Column Justine: Prinsheerlijk

Het is als gisteren dat wij de eerste Vorsten van 2017 maakten. De covers van het afgelopen jaar hangen bij ons aan de muur en omdat we ook regelmatig nummers met een speciale cover voor onze Belgische lezers maken, kijken we uit op een grote variëteit. Mathilde, Máxima, Caroline, Diana, Victoria, Pieter en Margriet en natuurlijk de Alexander! Een paar voorbeelden uit een nu al prachtig vorstelijk jaar. We hebben allemaal onze favoriete cover op de redactie en ik ben benieuwd welke u de mooiste vindt. Mocht u een exemplaar missen: u kunt op onze website altijd nabestellen. Wat vliegt de tijd, inmiddels heeft u editie 11 alweer in uw handen. Dit nummer is traditioneel de editie waar Prinsjesdag een plek heeft. Die benaming werd al in de 17de en 18de eeuw gebruikt voor de viering van de verjaardagen van de Prinsen van Oranje.

Máxima geeft VN-baas haar jaarverslag

Koningin Máxima heeft woensdagavond in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York haar jaarverslag overhandigd aan secretaris-generaal Antonio Gutteres. Ze deed dat in haar hoedanigheid als zijn bijzondere pleitbezorger voor bevordering van toegankelijkheid tot financiële diensten.

Koningspaar leeft mee met slachtoffers Mexico

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geschrokken gereageerd op het natuurgeweld in Mexico. Een zware aardbeving heeft daar voor meer dan tweehonderd dodelijke slachtoffers gezorgd.

De nieuwe Vorsten is verschenen!

  • Dit zijn de jonste prinsen!
  • 'Probleemprins' Laurent
  • Nederlander trouwt oosterse prinses

Malala vol lof over werk van Mabel

Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft prinses Mabel maandagavond tijdens een bijeenkomst in New York bedankt ,,voor alles dat ze doet om op de hele wereld meisjes te helpen." Mabel strijdt met de mede door haar opgerichte koepelorganisatie 'Girls Not Brides' voor het uitbannen van kindhuwelijken.

Prins William grapt over haaruitval

De Britse prins William kreeg dinsdag de lachers op zijn hand toen hij tijdens een werkbezoek aan een café in Londen, gerund door een stichting voor daklozen, grapte over het nog weinige haar op zijn hoofd.

De meest vorstelijke route van Duitsland

Zoals u weet, hebben veel plaatsen in Nederland én in Duitsland een band met het Huis van Oranje-Nassau. De circa 3.000 km lange Oranjeroute verbindt al die historische Oranje-hoogtepunten, variërend van kastelen die de Oranjes in bezit hebben gehad, tot paleizen waar echtgenoten van Nederlandse vorstinnen en vorsten zijn opgegroeid. U kunt de route ook prima in etappes met de auto of de fiets bereizen. Wilt u meer weten over de Oranjeroute?
Volg Vorsten ook op
Vorsten Magazine - Facebook Vorsten Magazine - Twitter Vorsten Magazine - YouTube
Copyright ©2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden. 
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.
spacer