Nieuws | Blogs | Routes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
Header nieuwsbrief
De scholen sluiten zoetjesaan hun deuren vanwege de zomervakantie. Hét moment om eens rustig te wandelen langs de mooiste (historische) schoolgebouwen. Laat je inspireren door onze wandeltips, bijvoorbeeld langs de Dudok-scholen in Hilversum. Je maakt bovendien kans op een van de 5 wandelgidsen ‘Op schoolreisje’.
 
Met een gids naar Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa met veel vennetjes, heide, bos en mooie vlonderpaden. Je kunt dit natuurgebied 7 t/m 11 september verkennen tijdens een KWbN-groepsreis vanuit RCN Vakantiepark De Noordster in Dwingeloo, Drenthe. Een wandelgids laat je de prachtige omgeving zien, zelfs een keer onder de sterren!
 
 
Henk Schilder (84) is de oudste debutant van de 4Daagse

Dinsdag is het zover, dan start de 105e 4Daagse Nijmegen. Voor Henk Schilder uit Boxtel is het de eerste keer dat hij meeloopt. Met 84 jaar is hij de oudste debutant op de 30 kilometer. Dat vinden wij nou stoer! We spraken hem over zijn voorbereidingen.
 
 
 
Zo kies je het juiste type wandelschoen
Stel, je staat op het punt om goede wandelschoenen te kopen voor jouw aankomende vakantie. Dan ben je misschien wel bekend met de ABCD-indeling van wandelschoenen,
die gaat over de stijfheid van de zool. Schoenenmerk Hanwag kijk nét wat verder en geeft je nog wat extra puntjes om op te letten.
 
 
Een blik op de route van de Zevenheuvelenhike

Op 24 september 2023 kun je weer meelopen met de Zevenheuvelenhike. Een uitdagende en vooral mooie wandeltocht door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Hike-fanaat Rick Mulder verkende alvast de route van 21 kilometer. Hij vertelt over zijn wandeling en geeft meteen een paar praktische tips.
 
 
Review: herstelslippers van OOFOS

Badslippers, teenslippers, tuinslippers. We dachten alle slippersoorten wel te kennen, maar één fenomeen is voor ons relatief nieuw, namelijk ‘herstelslippers’. Wandel.nl-redacteur Lizanne heeft de slippers van OOFOS getest. Is dit ook wat voor jou of om cadeau te doen aan een langeafstandswandelaar?
 
Op de maat van de muziek

Tijdens grote wandelevenementen worden lopers opgezweept met de gezelligste deuntjes. Word jij ook zo blij van wandelen op muziek? Welke voordelen heeft het eigenlijk? Wij doken in de wetenschap van wat muziek met ons doet tijdens het bewegen. Bekijk meteen de gezellige wandelplaylist!
 
 
 
Instagram
 
Facebook
 
Youtube
 
Twitter
 
Website
 
Email
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee.
Koninklijke Wandelbond Nederland, Berg en Dalseweg 125, 6522 BE Nijmegen, Nederland