Snoepen, maar dan gezond :)! Veel mensen denken bij gezond eten dat je niet mag snoepen. Maar niets is minder waar. Zo lang je bewuste keuzes maakt en niet meteen een hele worteltjestaart opeet is er niets aan de hand. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor bewuste baksels, zoals deze healthy cheesecake met crunchy notenbodem en fruit van het seizoen uit je pakket zoals o.a. kiwi, banaan en aardbeien (aardbeien alleen als extra fruit bij je fruitpakket) Ingrediënten (voor de bodem) 200 gr gemixte noten 80 gram honing 1 tl bakpoeder 1 tl kaneel of koek- en speculaaskruiden snufje zout drupje/snuf vanille extract Ingrediënten (voor de vulling) 125 gr roomkaas 100 gr stevige yoghurt 25 gram honing 1/4 citroensap topping: een flinke hand blauwe bessen of een andere soort fruit naar keuze Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en mixl goed door elkaar. Schep het notenmengsel in de bakvorm en stamp goed vast (met de onderkant van een lepel). Maak een randje door aan de zijkanten meer van het notenmengsel te scheppen. Op deze manier kan je cheesecake vulling er straks goed in. Zet de bodem voor circa 15 minuten in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen. Nu gaan we de vulling maken: meng hiervoor alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad beslag. Verdeel over de bodem en strijk glad. Zet de cheesecake nu voor minimaal 3 uur in de koelkast. Op deze manier krijgt ie de kans om goed stevig te worden. Top vervolgens met vers fruit en klaar is je cheesecake! En smullen Maar! |