Slanke hüttenkase pannenkoekjes Met slechts een aantal ingrediënten, waaronder bananen uit je pakket, (en 10 minuten van je tijd :) maak je deze heerlijke hüttenkäse pannenkoekjes. De hüttenkäse zorgt er voor dat de pannenkoekjes lekker fluffy en dik worden. Daarnaast is het ook een zeer mager ingrediënt. Caloriearm en lekker dus! Lees je mee voor het recept? Ingrediënten 200 gram huttenkase 50 gram speltmeel 2 eieren 1 banaan 1 el bruine suiker 1 tl kaneel handje blauwe bessen (of fruit uit je pakket) extra als topping ghee, om in te bakken Bereidingswijze Prak de banaan en meng samen met de eieren en de hüttenkäse tot een papje. Voeg het speltmeel, de suiker en kaneel toe tot een samenhangend mengsel. Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag. Verhit ondertussen wat ghee in de koekenpan en schep kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak op laag vuur en keer na circa 3 minuten om. Serveer met wat kwark, bosbessenjam, verse blauwe bessen en wat fijngehakte walnoten. Eet smakelijk! Tip: om te zorgen dat alle pannenkoekjes even groot worden, kun je het beste een soeplepel als gebruiken.
|