ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-05-2023
Maak gratis kans op een Boldking-scheerset, het Jachtseizoen Bordspel en de ELF Voetbal Giftbox

In samenwerking met de Hogeschool Leiden houdt ELF Voetbal een enquête onder alle betrokkenen van het tijdschrift. Of je nu een abonnement hebt of ooit een ELF Voetbal in bezit hebt gehad, jouw input is hard nodig voor de vragenlijst! Naast dat het invullen van de vragenlijst enorm wordt gewaardeerd door de afstuderende, zijn er ook nog prijzen aan verbonden! Zo geeft ELF Voetbal een scheerset van Boldking weg, het Jachtseizoen Bordspel en een Real FUT Card. Is dat het enige? Nee! Ook krijgen drie respondenten een ELF Voetbal Giftbox, met daarin drie specials van ELF Voetbal naar keuze.


lees verder
Stuivertje wisselen op podium ESM Gouden Schoen, FC Utrecht-spits Douvikas naast Gakpo

De strijd om de podiumplekken in het klassement van de ESM Gouden Schoen blijft enorm spannend. Plek één is allang en breed vergeven aan Erling Haaland. De strijd om plek twee en drie zal waarschijnlijk pas aan het einde van de maand beslist worden. Het blijft stuivertje wisselen. Met name op plek drie waar Kylian Mbappé nu weer alleen de trede inneemt. Anastasios Douvikas, de topscorer van de Eredivisie, maakte dit weekend weer een mooie klim op de ranglijst.

lees verder
VACATURE: Marketing/communicatie stagiair gezocht voor ELF Voetbal en PANNA! Magazine

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e).

lees verder
‘Beste middenvelder ter wereld’ Frenkie de Jong staat groot jaar te wachten

In zijn vijfde seizoen bij FC Barcelona krijgt Frenkie de Jong dan eindelijk de sleutels van het middenveld overhandigd. Sergio Busquets (34) verlaat deze zomer de club en dat geeft ruimte voor een nieuwe leider. Frenkie, door ploeggenoten geroemd als beste middenvelder ter wereld, lijkt perfect te passen in het gat dat de Spaanse routinier achterlaat.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2023-2024 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2023-2024. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse en buitenlandse talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
In beeld: Nederlanders worden dit weekend ook kampioen in Spanje en Griekenland

Terwijl de titel van Feyenoord groots wordt gevierd op de Coolsingel, vonden er in andere Europese landen dit weekeinde ook al een aantal kampioensfeestjes plaats. In twee van die landen doen er Nederlanders mee aan de feestvreugde.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5 over het topseizoen van Feyenoord en interviews met Szymanski, Rensch en twee talentvolle PSV-Belgen

Een seizoen om in te lijsten. Deze beschrijving slaat volledig op Feyenoord. De cover van de nieuwe ELF Voetbal, nummer 5, besteedt volop aandacht aan de aanstaande landskampioen. Onder meer met een uitgebreid interview met Sebastian Szymanski. Daarnaast in onze nieuwe editie vraaggesprekken met Ajax-rechtsback Devyne Rensch, met PSV-talenten Johan Bakayoko en Ismael Saibari en een reportage bij Stade de Reims waar drie Nederlanders een grote stempel drukken op het succes alsmede een unieke serie van de Franse subtopper.

lees verder
Zo kan de opstelling van Jong Oranje er op het EK uit zien

Erwin van de Looi heeft zijn voorselectie bekend gemaakt. In juni zal hij met zijn selectie afreizen naar het EK Onder 21 in Georgië om een gooi te doen naar de winst. Nederland is namelijk zeker één van de favorieten op het toernooi. ELF Voetbal neemt de voorselectie onder de loep en doet een voorspelling: zo zal de opstelling er waarschijnlijk uit zien in Georgië.

lees verder
Interview Feyenoord-huurling Sebastian Szymanski: "Over mijn voorkeur hoef ik niet lang na te denken"

De Kuip vormt al decennia een warm bad voor Poolse voetballers. Sebastian Szymanski is de volgende speler uit het Oost-Europese land die Feyenoord heeft aangegrepen als podium om zijn klasse te etaleren. De 23-jarige offensieve middenvelder, gehuurd van Dinamo Moskou, excelleert in zijn eerste seizoen in de Maasstad. "Ik voel me thuis in de Eredivisie."

lees verder
Hoe PSV, via een netwerk van oud-spelers, steeds meer profiteert van samenwerkingsverbanden

Komende week sluiten er twee nieuwe spelers aan bij de opleiding van PSV. Rhuan Gabriel (17) en Ruan Índio (16), die op dit moment nog onder contract staan bij het Braziliaanse Cruzeiro, zullen getest worden door de Eindhovenaren. Ook komt er een jeugdcoach mee om de talenten te begeleiden. De stageperiode voor de twee talenten is een resultaat van een samenwerkingsverband dat PSV vorig jaar met de Braziliaanse topclub aanging.

lees verder
Oud-Feyenoorders: "Als Julio Ricardo Cruz zijn dag had, was hij amper af te stoppen"

"Als Cruz zijn dag had, was hij amper af te stoppen." Mooie woorden van zijn oud-ploeggenoten over Julio Ricardo Cruz. De Argentijnse centrumspits vierde in 1999 het landskampioenschap met Feyenoord. Later vlamde hij in de shirts van FC Bologna en Internazionale. "De wedstrijd tegen Juventus was het kantelpunt voor 'm."

lees verder