img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Online ontmoeting met schrijfster Annemarie van den Brink (10+)

Annemarie van den Brink is schrijfster van kinderboeken. Samen met Suzanne Wouda schreef ze in 2020, het jaar waarin Nederland 75 jaar bevrijding vierde, het boek Oorlog in inkt. Hierin staan veertien verhalen, gebaseerd op dagboeken die in de oorlog zijn geschreven door kinderen. Op Bevrijdingsdag vertelt Annemarie, online, over haar boek, leest ze stukjes voor en beantwoordt ze vragen.
Online, woensdag 5 mei, 15.00 – 16.00 uur
img
Lees verder
img

Budgetabonnement

Per 1 mei introduceren wij een nieuw abonnement: het Budgetabonnement. Met dit abonnement ben je al voor € 16,50 lid van de bibliotheek. Je mag tien boeken per jaar lenen én je krijgt 10% korting op een kaartje voor al onze evenementen en films. Ook mag je een uur gratis internetten.
img
Lees verder
img

Jasper Smit met ‘Straks komt er niemand op m’n feestje – de Zoom-editie’ (6+)

Jasper Smit maakt scherpe kleinkunstliedjes voor kinderen. Bijvoorbeeld over iedereen moeten zoenen op verjaardagen, over opa en oma missen tijdens de coronacrisis etc. Jasper speelt zijn voorstelling ‘Straks komt er niemand op m’n feestje (6+)’ online via Zoom. De interactieve goodiebag die bij de voorstelling hoort krijg je in je mailbox.
Online, vrijdag 7 mei, 11.00 – 12.00 uur
img
Lees verder

Winactie Moederdag

Op zondag 9 mei is het Moederdag en wat is er nu leuker dan je moeder verrassen! Daarom hebben wij met hulp van een aantal partners uit de stad tien goedgevulde 'feelgoodiebags' samengesteld die jij kunt winnen. Je vindt uiteraard een heerlijke feelgood roman in de tas. En nog meer! Wat dacht je van een cadeautje van Rituals Almere, bekend om zijn fijne verzorgingsproducten, een smakelijk theepresentje van Bij Drewes en een ‘plantaardige’ verrassing van Ranzijn ...
We verklappen niet alles, maar geloof ons als we zeggen dat je moeder heel blij wordt van dit cadeautje. Wat moet je doen om kans te maken op een van de 'feelgoodiebags'? Stuur een e-mail naar nieuwsbrief@denieuwebibliotheek.nl en laat daarin weten waarom je jouw moeder wil verrassen. Op maandag 3 mei maken we de winnaars bekend, zodat je op tijd voor Moederdag de feelgoodiebag kunt ophalen.
img

Online ontmoeting met Aline van Wijnen

Het geheime kistje van Elle is het nieuwste boek van de Almeerse schrijfster Aline van Wijnen. Het is een aangrijpend familieverhaal waarin een jonge vrouw ontdekt wie haar oma werkelijk was, waardoor ze ook zichzelf beter leert kennen. Wil je bij deze online ontmoeting aanwezig zijn, meld je dan aan via de website.
Online, maandag 3 mei, 20.00 uur, online
Lees verder
img

Online Walk&Talk: Hoe kun je een werkgever beïnvloeden tijdens het sollicitatieproces?

Rudy Veraar (Ruvesteps) leert je in deze online Walk&Talk editie de kunst van het afstemmen op de behoefte van een werkgever en het zichtbaar maken van jouw toegevoegde waarde.
Online, donderdag 6 mei, 13.00 – 15.00 uur
Lees verder
img

Lees- en doetips voor thuis: Leve de lente – groei en bloei

Wij hebben een pagina gemaakt vol met leuke lees-, luister en doetips voor ouders en kinderen. Er zijn tips voor de groepen 1, 2 en 3, de groepen 4, 5 en 6 en de groepen 7 en 8. Onze nieuwste tips staan helemaal in het teken van de lente en lentekriebels: want ook buiten kun je natuurlijk heel goed een boek lezen.
Lees verder
img

Studietips

Het is weer examentijd; altijd al een periode die veel stress veroorzaakt, maar dit jaar (net als vorig jaar) komt de factor corona met alle maatregelen er ook weer bij . Ben je er al klaar voor? Weet je wat je te doen staat om met de beste kans op slagen aan je examens te beginnen? Om je te helpen vroegen we ervaringsdeskundigen Merel, Sydney en Victoria hun do's, don'ts en studietips met je te delen. Je vindt er allerlei boekentips over studeren, maar ook over relaxen. Inspanning afwisselen met ontspanning is tenslotte heel belangrijk.
Lees verder
img

Picl: Wendy

Moderne remake van het Peter Pan verhaal. Peter is een Caribische jongen en zijn tegenhanger Wendy is een pientere zelfstandige meid. Hun Neverland is een vulkanisch eiland, waar de tijd stil staat en de verbeelding van de kinderen de natuur beheerst.
Deze film is voor € 8,50 te bekijken via onze pagina op Picl. Met een paar muisklikken heb je via Picl een film op je computer, tablet of TV. Op onze website vind je een overzicht van de films die we nog meer voor je uitgekozen hebben!
Online
Lees verder
img

BiebDrive

De bibliotheken blijven nog even dicht. Maar onze BiebDrive is open! We doen onze uiterste best om alle boeken zo snel mogelijk klaar te zetten, maar reken op enkele werkdagen verwerkingstijd. Reserveer maximaal 5 titels, vul het BiebDrive-formulier zo volledig mogelijk in en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je snel je boeken kunt ophalen. Bedankt voor je medewerking! Hoe de BiebDrive werkt lees je hier.
Nieuw bij de BiebDrive in Stad: de verrassingstas voor kinderen
Haal een verrassingstas met boeken op, in jouw lievelingsgenre en op jouw niveau! Hoe werkt het precies?
• Bij BiebDrive in bibliotheek Stad staat een kar klaar met boekenpakketjes in niveaus E, A en B en in verschillende genres.
• Tijdens openingstijden van de BiebDrive kunnen ouders/kinderen zich melden met een geldige biebpas.
• Ter plekke wordt een pakketje boeken uitgeleend in het gewenste genre en niveau. Lekker lezen is zo geregeld! Zien we je gauw bij ons BiebDrive?
Vergeet je niet je mondkapje te dragen bij het afhalen van je boeken en 1,5 meter afstand te houden?
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden