Bibliotheek Rotterdam
April 2018

Maand van de Filosofie, aangepaste openingstijden en stadsgedicht in Park 1943

Nieuwsbrief Bibliotheek Rotterdam

img

Maand van de Filosofie

In de bibliotheek organiseren we rond het thema 'Verbeelding aan de macht' een workshop Filosofie en levenskunst, een Bibliotheekcollege over Napoleon in Rotterdam, een lezing over Waarheid in tijden van Trump en de theatervoorstelling Napoleon van Bart van Loo.
img

Aangepaste openingstijden in april en mei

Bibliotheek Rotterdam hanteert in de maanden april en mei aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen. Bekijk welke aanpassingen gelden voor jouw vestiging en noteer ze in je agenda. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur komt te staan.
img

Stadsgedicht Derek Otte krijgt vaste plek in Park 1943

Derek Otte schreef zijn nieuwste stadsgedicht, Verwelken nooit, over het Amerikaanse bombardement op Bospolder Tussendijken. Om de herinnering levend te houden, krijgt het gedicht een vaste plek in Park 1943.
img

Expo: World War Two Today

Roger Cremers, de winnaar van de World Press Photo, trekt sinds 2008 door Europa om de verschillende manieren van herdenken te fotograferen. In de Centrale Bibliotheek bekijk je van 5 april tot 14 mei een selectie van dit bijzondere werk.
img

Versjes op maat met Lars van der Werf

Lars van der Werf reist het land door om te verkondigen dat het leven draait om #HebLief! Hij geeft onderweg workshops, maar schrijft ook versjes op maat. Op 12 april doet hij dat in vestiging Ommoord. Kom langs en ga naar huis met een leuk gedicht!
img

Super Secret Book Society

In april vindt alweer de tweede editie van Merels boekenclub plaats. Goede boeken, leuke mensen en fijne gesprekken met koffie en wat lekkers. Deze maand bespreken we De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld.
img

Jeugdvoorstellingen in april

Op 18 april vragen de bewoners van een woontoren zich in De Wenteltoren (5+) af hoe ze de omgevallen toren weer overeind moeten krijgen. Op 25 april vieren we de verjaardag van Dikkie Dik met de voorstelling Dikkie Dik en de taart (2+).
img

Wist je dat?

…Bibliotheek Rotterdam ook een eigen YouTube-kanaal heeft? Hier vind je alle vlogs die vloggers Bonnie en Kelly voor ons hebben gemaakt, maar kun je ook evenementen terugkijken of alles leren over Erasmus. Neem een kijkje en abonneer je om niets te missen!
.

Klik hier om je abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen.