Een recente wijziging in de VISwijzer, waarbij het duurzaamheidsadvies voor makreel van oranje naar rood is verschoven, heeft binnen de Nederlandse vissector tot bezorgdheid geleid.
Medicijnresten van slaap- en kalmeringsmiddelen beïnvloeden de migratie van jonge zalmen naar zee. Dat blijkt uit een uniek experiment van een internationaal team wetenschappers, w...
Voor het tweede jaar op rij daalt de aanvoer en de omzet van de Belgische zeevisserij. Dit blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau In 2024 werd er 11.423 ton vis verk...
Werken met vis verveelt Henry Bergevoet nooit. Als chef-kok bij een grote vishandel is hij gespecialiseerd in vis. Hij heeft een eigen ambachtelijke zalmrokerij en hij is trainer/d...
De eiwittransitie - de verschuiving naar een meer plantaardig en duurzaam voedingspatroon - staat hoog op de maatschappelijke agenda. Terwijl de focus vaak ligt op vleesvervangers,...
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
Wilt u naast dit nieuws ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op EVMI, Vleesmagazine, Vismagazine, Vakblad IJs, en VoedingNu.