ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-01-2023
Manchester Derby: alles wat je moet weten over de wedstrijd van komende zaterdag

Het wordt een geweldige zaterdagmiddag, op 14 januari. Manchester United neemt het in eigen huis namelijk op tegen Manchester City. De nummer vier van de Premier League tegen de nummer twee. Tacticus Erik ten Hag tegen tacticus Pep Guardiola. De vorige keer dat de twee clubs uit Manchester tegenover elkaar stonden, werd er liefst negen keer gescoord. Guardiola trok toen aan het langste eind: 6-3. Is het nu de beurt aan Ten Hag? Je leest hier alles over de wedstrijd.


lees verder
Gerald Sibon blikt vooruit: "Dit is wel het moment voor FC Twente om Ajax te kloppen"

Gerald Sibon zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij FC Twente. In 1993 debuteerde hij tegen FC Groningen en speelde hij opeens samen met Sander Boschker, Nico-Jan Hoogma, Jan van Halst en Erik ten Hag. Later speelde de nu 48-jarige Sibon ook nog twee seizoenen voor Ajax. Komende zaterdag staan Ajax en FC Twente tegenover elkaar in de Eredivisie. Het gat tussen de twee ploegen is slechts één punt. Wat is de verwachting van Sibon voor deze kraker? "Als er een keer iets te halen valt, dan is het nu."

lees verder
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.

lees verder
Gareth Bale: Wales. Golf. In That Order

Gareth Bale maakte gisteren bekend dat hij per direct stopt met zijn voetbalcarrière. Eigenlijk wilde hij afgelopen zomer al stoppen, maar het WK in Qatat met zijn eigen Wales kon hij niet laten schieten. De Welshman won 22 prijzen en scoorde 186 doelpunten gedurende zijn loopbaan.

lees verder
Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”

Als broekie zonder enige kennis van Hongkong stapte Freek Schipper (39) ruim vijftien jaar geleden het vliegtuig in. Op het vliegveld kocht hij snel een boekje met reisinformatie over de stad en hij maakte zich op voor een studieperiode van een halfjaar. Tegenwoordig zit hij er nog steeds. De middenvelder woont samen met zijn Australische verloofde en voetbalt voor Hong Kong FC. Hij vertelt over zijn Chinese naam, een ontmoeting met Tony Sealy en verschillen met Nederland.

lees verder
De top vijf ligt slechts vier punten uit elkaar, dat gebeurde precies tien jaar geleden voor het laatst

Het is ongekend spannend bovenin de Eredivisie. De subtop en de top liggen dicht op elkaar en tussen de top vijf zit nauwelijks puntenverschil. Sterker nog, het gat tussen Feyenoord en AZ is minder dan vijf punten. Slechts vier punten scheidt momenteel de vijfde plaats van de eerste. 

lees verder
4 Redenen waarom doelman Mathew Ryan een uitstekende aanwinst voor AZ zou zijn

AZ is nog altijd op zoek naar een doelman. De club heeft na het mislopen van Tomas Vaclik en Sean Johnson het vizier gericht op Mathew Ryan. De Australische doelman van FC Kopenhagen zou de nodige ervaring onder de lat naar Alkmaar moeten brengen. Dat is niet de enige reden waarom AZ haar pijlen moet richten op de keeper.

lees verder
Haaland op weg naar eerste ESM Gouden Schoen, Promes hoogst geklasseerde Nederlander

Lionel Messi, Ciro Immobile en twee keer Robert Lewandowski. De laatste drie winnaars van de ESM Gouden Schoen op een rij. LaLiga, de Serie A en de Bundesliga. De prijs voor de Europees Topscorer van het Jaar werd mooi verdeeld tussen drie verschillende competities. De kans is groot dat daar een vierde competitie bijkomt. Erling Braut Haaland, de topscorer van de Premier League, gaat halverwege het seizoen riant aan de leiding.

lees verder
Istvan Bakx over oud-ploeggenoot Kevin De Bruyne: "Bij mij thuis gingen we een beetje gamen op de PlayStation"

De concurrent van Kevin De Bruyne voor de rol van linksbuiten in het seizoen 2009/10? Dat was onze landgenoot Istvan Bakx. Beiden speelden bij KRC Genk en stonden dagelijks met elkaar op het trainingsveld. "Na mijn eerste training kwam ik thuis en zei tegen mijn vriendin Zenna: 'Er loopt er eentje tussen, die meer kan dan de rest'. Hij viel meteen op."

lees verder