Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Marc Reynebeau heeft zich zeer slecht geïnformeerd over Julian Assange

Op de achterpagina van De Standaard van woensdag 28 februari staat de wekelijkse column van Marc Reynebeau, onderwerp is ditmaal Julian Assange. Wat een eerste indruk geeft van een pleidooi voor de vrijlating van Assange somt in werkelijkheid alle leugens op over Assange als 'feiten' die hem zijn uitlevering aan de VS zullen kosten.

Lees verder

Gaza kort: mogelijke deal, Amerikaanse soldaat steekt zichzelf in brand...

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer over een mogelijk staakt-het-vuren, de invasie in Rafah en de Amerikaanse soldaat die zichzelf in brand stak als protest tegen de genocide.

Lees verder

Waarom de Verenigde Staten aanstuurden op oorlog in Oekraïne

Kan je een land dusdanig provoceren dat het een ander land binnenvalt? Jazeker, zegt een hoog geplaatst Amerikaans regeringslid. Wat heb je daarvoor nodig? Een strategie, steunpunten, geld, geheime diensten en speciaal opgeleide troepen.

Lees verder

Boycot Israël: Studenten en academici protesteren bij vergadering VLIR

De VLIR, Vlaamse interuniversitaire raad, houdt op woensdag 28 februari een overleg tussen de 5 Vlaamse rectoren. Een groep van studenten, proffen en andere academici houdt tijdens dat overleg een sit-in in de galerij aan het centraal station, waar de VLIR samenkomt. Er komen actievoerders van alle Vlaamse universiteiten om actie te vragen van hun rectoren.

Lees verder

Nieuwe aanval op Venezuela draait om olie

Volgens de meeste westerse media dreigt Venezuela met een militaire invasie in Guyana. Wat is er aan de hand?

Lees verder

Lidstaten blokkeren historische EU-zorgplichtwet, mens en planeet betalen de rekening

Na een ongeziene demarche van Duitsland, gevolgd door Italië en Frankrijk, blokkeerden EU-lidstaten vandaag het eerder onderhandelde wetsontwerp over zorgplicht voor bedrijven. Een brede coalitie van Belgische ngo’s en vakbonden is verontwaardigd over deze gang van zaken en roept lidstaten op om dringend met een constructiever houding aan de onderhandelingstafel te verschijnen. Mensenrechten en milieu kunnen immers niet langer wachten.

Lees verder

Milieubeweging verzet zich tegen uitbreiding Alco Bio Fuel: "verdere toename van onverantwoord landgebruik"

Bond Beter Leefmilieu dient vandaag met zes andere middenveldorganisaties een bezwaarschrift in tegen de uitbreiding en regularisatie van Alco Bio Fuel. Het bedrijf distilleert uit maïs gigantische hoeveelheden ‘biobrandstof’. Dat is niet alleen erg schadelijk voor klimaat, biodiversiteit, waterkwaliteit, land en voedselzekerheid, het staat ook haaks op het Belgische en Europese energiebeleid. De organisaties vragen dat de provincie Oost-Vlaanderen de verdere uitbreiding van dit bedrijf weigert. Daarnaast stellen ze zich serieuze vragen bij het feit dat de productie momenteel al een stuk hoger ligt dan de huidige vergunning toelaat en vragen ze dit niet zomaar te regulariseren.

Lees verder

Waarom onderbelicht onze media de zelfverbranding van Amerikaanse soldaat Aaron Bushnell?

Terwijl velen op sociale media oproepen tot het boycotten van het Eurovisiesongfestival vanwege de mogelijke deelname van Israël, blijft de gruwelijke dood van de Amerikaanse soldaat Aaron Bushnell, die zichzelf in brand stak voor de Israëlische ambassade in Washington D.C., opvallend onderbelicht. Tijd dus om de schijnwerpers te richten op de media, en de vraag te stellen waarom ze ervoor kiezen om hun aandacht hierop niet te vestigen.

Lees verder

Oekraïne: een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie

Het eerste slachtoffer van elke oorlog is de waarheid. De oorlog in Oekraïne is daar zeker geen uitzondering op. Daarover schreef Michel 'Collon een indringend en ontmaskerend boek: ‘Een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie’.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Personeel Brussels Airlines staakt voor betere rusttijden en verloning

Op 28 februari verzamelde een groep van ongeveer honderd stewards van Brussels Airlines zich in de vertrekhal van Zaventem. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij is vandaag in staking gegaan om een krachtig signaal naar de directie te sturen: ze eisen een verbetering van hun loon en rusttijden. Als er geen verbeteringen komen, dreigt de staking nog twee dagen voort te duren.

Lees verder

Decathlon: delegatie werknemers aanwezig in commissie sociale zaken

Op woensdag 28 februari, zal een delegatie werknemers van Decathlon aanwezig zijn in de commissie van sociale zaken, werk en pensioenen. Ze zullen er op een serene wijze getuige zijn hoe de minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne, door enkele parlementsleden bevraagd wordt over de houding van hun werkgever. Dat doen ze niet zomaar: ze kunnen zich namelijk niet van de indruk ontdoen dat ze voor een werkgever werken op wie de wetten van dit land niet van toepassing lijken.

Lees verder

Oosterweel verspreider van PFAS

Volgens milieu- en actiegroepen loost bouwheer Lantis bij het bouwen van de Oosterweeltunnel weldegelijk PFAS vervuild grondwater in de Schelde. Toen minister van Omgeving Zuhal Demir de vergunning verleende, ging zij er onterecht vanuit dat...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium