|
|
| | | Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse | | De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse hebben besloten om samen als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| Verfrissende winkel met duurzame uitstraling | | Bertus Bos heeft midden in de coronacrisis een nieuw winkelconcept geïntroduceerd in samenwerking met Emondt KMI Fresh Food Interiors: een visspeciaalzaak, restaurant, traiteur èn cateringbedrijf ineen. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Hoe viert Nederland de nieuwe haring in coronatijd? | | De Hollandse Nieuwe zijn er weer. Door de coronacrisis loopt dit jaar het haringseizoen anders dan anders. Zo werd het eerste vaatje niet geveild en zullen de gebruikelijke haringparty’s niet door gaan. Toch wordt de nieuwe haring wel degelijk gevierd. | | |
| | | ‘Altijd koelwagens op voorraad’ | | Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag deel 3 van deze rondvraag met Marc Dekkers van Coppens Trucks. | | |
|
---|
| |
|
|
| Redactiestage bij onze Foodvakbladen | | Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen, waaronder Vismagazine. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen, en gaat op reportage. We hebben een kleine redactie dus je krijgt veel kansen om met mooie onderwerpen aan de slag te gaan. | | |
|
---|
|
|
|
|
| | | Marco Buter drukker ondanks coronacrisis | | Onze oosterburen hebben er een mooie uitdrukking voor: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’. Wat dat betreft, bevindt Marco Buter ‘van’ Urk zich in een mooie traditie. Hij ziet zichzelf als specialist in haring, gebakken en verse vis. Iets anders erbij gaan doen, zou afbreuk doen aan de kwaliteit, dus waarom zou je? | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Vissoort identificeren met nieuwe DNA-database | | Goedkopere vis verkopen als een duurdere vissoort. Dat gebeurt vaak in versneden en onherkenbare vorm. Om deze fraude tegen te gaan ontwikkelde ILVO een methode waarmee het DNA van de vis bepaald kan worden op basis van de nieuwe vis-DNA-database. | | |
| | | 74 miljoen voor uitkoop vissers | | Het kabinet trekt 74 miljoen uit voor het uitkopen van vissers die willen stoppen. Minister Carola Schouten wil op deze manier ruimte creeëren op de Noordzee en de druk op de visgronden verlichten. Daarnaast wil ze 45 miljoen vrijmaken voor innovatie. | | |
|
---|
| |
|
|
|
|
|
|
|
| Koken in oorlogstijd | | In deze tijden van ‘corona-koken’ dat je op alle sociale media voorbij ziet komen, viel mijn oog weer op het vorig jaar verschenen boekje ‘Koken in oorlogstijd’. Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Dit kookboekje van Manon Henzen laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 5 - 2020 | | Op 23 juni verschijnt Vismagazine 5-2020. Het thema is haring/automatisering. Met onder andere: Haringkoningin Anneke Ouwehand Nieuwe koers Enkhuizer viswinkel Limburgse haringkampioen Molenaar Van haringkar tot rvs snijmeubel Automatisering in de visverwerking Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
| Alea Publishers steunt visspecialist met oproep koop lokaal | | Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor visspecialisten. Waar supermarkten leeggekocht worden, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd en leveringen aan de horeca zijn stopgezet. Daarom roept Alea Publishers consumenten op om meer te kopen bij lokale foodwinkeliers. | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|