Kennisbanken E-installatie
Online versie
MC4-connectoren oorzaak vele dakbranden

De recente woningbranden veroorzaakt door brandende zonnepanelen zijn waarschijnlijk veroorzaakt door slechte verbinding in de MC4-connectoren. Het combineren van verschillende merken connectoren is een groot risico. Maar hoe verbind je de panelen met de DC-kabels naar de omvormer?

Lees verder >
Producten of diensten leveren ‘as-a-service’ in opkomst

Steeds vaker worden diensten of producten, die normaal gesproken in één klap of periodiek worden afgenomen, omgezet naar een levering ‘as-a-service’. 

Lees verder >
Feenstra stapt over op elektrische Nissans

Feenstra neemt zes Nissan e-NV200’s in gebruik in de gemeente Amsterdam. De elektrische Nissans worden ingezet door de servicedienst.

Lees verder >
‘Lampen en armaturen verdienen een tweede leven’

‘Traditionele’ verlichting wordt steeds vaker vervangen door ledverlichting.  Er zijn hierbij een paar zaken die je als installateur moet weten, zegt  Gied van Hoorn, directeur van Stichting Lightrec Nederland.

Lees verder >
Complexe procesbesturing voor premium kwaliteit vis

Kingfish Zeeland kweekt geelstaart koningsvis met water uit de Oosterschelde voor toprestaurants in Europa. Reijnhout Elektro realiseerde de complexe procesbesturing. Hierbij is gebruik gemaakt van Draka-kabels.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Nieuw concept: Slim & Snel installeren

Heb jij in de praktijk te maken met strenge regelgeving en prijs- en tijdsdruk? Dan biedt het nieuwe concept Slim & Snel installeren van Hemmink veel voordelen.

Lees verder >
Grootste hotel van de Benelux flexibel en duurzaam verlicht

Het voormalige kantoorpand van Sony – naast de A4 en A9 bij Badhoevedorp – is in anderhalf jaar tijd omgebouwd naar het grootste hotel van de Benelux: het Corendon Village Hotel Amsterdam. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
REVOLUTIONAIR INTERCOMSYSTEEM
Intratone introduceert nieuw intercomsysteem met LCD-displays. Eenvoudig op afstand en in real-time te managen. Voor elke gebruiker individuele display met bel en handige timeslot-functie. Snelle installatie en makkelijk te onderhouden.
Blog
Hier moet je op letten bij de installatie van led

Het zijn drukke tijden voor verlichtingsinstallateurs. Steeds meer organisaties stappen over op ledverlichting en met het oog op nieuwe regelgeving zullen nog veel meer bedrijven volgen. 

Lees verder >
Whitepaper
Omvormers

In essentie zijn omvormers (inverters in het Engels) terug te brengen tot drie types. Wat is er nu op de markt?

Lees verder >
Druk op elektra

Het gebruik van elektra in en rond Nederlandse woningen is de laatste decennia flink gestegen. Auto’s rijden tegenwoordig op elektriciteit, zonneschermen zijn automatisch te bedienen en smartphones, tablets of zelfs spelcomputers behoren bijna standaard tot de inboedel. 

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright