|
|
 | Decathlon viert zomerse klassiekers met opvallende straatcampagne | Decathlon viert deze zomer twee productjubilea: het Easybreath-snorkelmasker bestaat 10 jaar en de populaire 2 Seconds-tent is al 20 jaar een vertrouwd gezicht op campings wereldwijd. Reden genoeg voor het sportmerk om groots uit te pakken met een creatieve buitenreclamecampagne in Amsterdam en Den Haag. | |
|
|
|
|  | Nieuwe commerciële strategie Jumbo werpt eerste vruchten af | Jumbo meldt de eerste vruchten van de nieuwe commerciële strategie die in het begin van het tweede kwartaal in 2025 is ingezet nu te plukken. 'De aangescherpte focus op klanten, winkels en assortiment is de drijfveer voor een toename van het aantal klanten en een stijging van de klanttevredenheid.' | |
|
|
|
|  | Retailhospitality als strategisch wapen | [advertorial] Nu digitalisering steeds meer domineert, bewijst de aanpak van Opvallers dat fysiek contact relevanter is dan ooit. Renée van der Westen (r), Commercieel Directeur van Opvallers, en Kyra Vermeulen, Client Lead, vertellen op welke manier ze inspelen op de groeiende behoefte aan persoonlijk contact in retail én een grijs gebied tussen verkoop en gastvrijheid succesvol invullen. | |
|
|
|
| | | |  | [column] Is de nieuwe Blokker eigenlijk wel zo nieuw? | Leo van Sister | Afgelopen week stroomde het nieuws binnen: de nieuwe Blokker heeft zijn eerste winkels geopend, en het winkelend publiek reageert enthousiast. Een terechte felicitatie aan retailer Roland Palmer, zijn team én het winkelpersoneel is op zijn plaats. Met het sterke merk Blokker als fundament is er duidelijk een nieuwe energie voelbaar. Maar de vraag blijft: kan een positionering die zo sterk lijkt op de oude formule het merk echt toekomstbestendig maken? | |
|  | [column] Food Inspiration Days Outdoor: hoe chefs en boeren merken leren 'aarden' | Jade Roelands | In een wereld waarin elk merk impact wil maken, is de vraag urgenter dan ooit: hoe maak je duurzaamheidscommunicatie geloofwaardig, toepasbaar én onderscheidend? Het antwoord kwam uit onverwachte hoek. Tijdens de Food Inspiration Days Outdoor, het bekende foodservice event, draaide alles om Down to Earth. Van bodem tot bord tot smaakbeleving: chefs, boeren en foodpioniers lieten zien hoe zij duurzaamheid tastbaar maken, van mindset naar menu. | |
| .jpg) | [column] De generatie van alles en niets | Peter de Boer | Generatie Slash, verzuchtte een 34 jarige relatie (brand creative producer) van mij laatst. We krijgen cvs vol titels waar je u tegen zegt. Kijk maar op LinkedIn: iedereen is ineens Photographer/Director/Editor/Digital Nomad/Publisher. En dat op basis van wat vakantiekiekjes met een Canon en wat gepruts in Photoshop. Het zelfvertrouwen van Gen Z is indrukwekkend net als de disconnect met de werkelijkheid. | |
|
|
|
|  | Reframe presenteert DE&I-onderzoek binnen Nederlandse marketingsector | Stichting Reframe deelt de resultaten van het eerste grootschalige onderzoek naar 'Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie' (DE&I) binnen de Nederlandse marketingsector. Het onderzoek, waaraan 389 professionals deelnamen, biedt volgens de initiatoren een scherp beeld van van de stand van zaken op het gebied van DE&I op de werkvloer én in het creatieve werk dat de sector maakt. | |
|
|
|
|  | Stayokay speelt met vooroordelen in nieuwe campagne: Het is hier geen hostel! | De Nederlandse hostelketen Stayokay heeft een nieuwe merkcampagne gelanceerd onder de opvallende naam Het is hier geen hostel!. Daarmee wil het merk het hardnekkige beeld van hostels als sobere slaapzalen voor backpackers doorbreken. | |
|
|
|
|  | Blijf voorop in marketing - óók in de zomer | [advertorial] De zon schijnt, de dagen zijn langer, dus is het tijd om je kennis bij te spijkeren terwijl je ontspant! We hebben een selectie van de meest inspirerende whitepapers samengesteld die je deze zomer niet mag missen. | |
|
|
|
| | Magazine: Nima Marketing Day en Esprix |
| |
| |
| | Vacatures | Powered by Exenzo |
| | | |
|
| |
|  | Candid in financieel zwaar weer - moet ex topman uitkopen | De rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat marketingbedrijf Candid oprichter Piet Hein Smit van het reclamebureau XXS moet uitkopen voor 350.000. De uitspraak volgt op een slepend conflict dat ontstond na de overname van XXS, bekend van campagnes voor onder meer Hema, in 2019. | |
|
|
|
|  | MediaMarkt kiest Serviceplan als nieuw creatief bureau Benelux | Na een intensieve pitch heeft Mediamarkt gekozen voor Serviceplan Amsterdam en Serviceplan Brussel als het nieuwe creatieve bureau voor de gehele regio. Vanuit een geïntegreerde samenwerking tussen de Houses of Communication in Amsterdam, Brussel en Luxemburg, gaat Serviceplan aan de slag met campagnes die de omnichannelstrategie van de retailer verder moeten versterken. | |
|
|
|
|  | Dit boek mag niet ontbreken in je koffer | [advertorial] Vakantie is hét moment om even op te laden. Maar ook om stil te staan bij waar je staat in je vak. Voor marketeers die willen bijblijven in een vakgebied dat nooit stil staat, is er één boek dat absoluut niet mag ontbreken in je koffer: het NIMA Marketingfacts Jaarboek. Met heldere cases, scherpe analyses en praktische inzichten is dit hét boek om je marketingbrein te prikkelen. | |
|
|
|
|
| | | |  | [column] Is de nieuwe Blokker eigenlijk wel zo nieuw? | Leo van Sister | Afgelopen week stroomde het nieuws binnen: de nieuwe Blokker heeft zijn eerste winkels geopend, en het winkelend publiek reageert enthousiast. Een terechte felicitatie aan retailer Roland Palmer, zijn team én het winkelpersoneel is op zijn plaats. Met het sterke merk Blokker als fundament is er duidelijk een nieuwe energie voelbaar. Maar de vraag blijft: kan een positionering die zo sterk lijkt op de oude formule het merk echt toekomstbestendig maken? | |
|  | [column] Food Inspiration Days Outdoor: hoe chefs en boeren merken leren 'aarden' | Jade Roelands | In een wereld waarin elk merk impact wil maken, is de vraag urgenter dan ooit: hoe maak je duurzaamheidscommunicatie geloofwaardig, toepasbaar én onderscheidend? Het antwoord kwam uit onverwachte hoek. Tijdens de Food Inspiration Days Outdoor, het bekende foodservice event, draaide alles om Down to Earth. Van bodem tot bord tot smaakbeleving: chefs, boeren en foodpioniers lieten zien hoe zij duurzaamheid tastbaar maken, van mindset naar menu. | |
| .jpg) | [column] De generatie van alles en niets | Peter de Boer | Generatie Slash, verzuchtte een 34 jarige relatie (brand creative producer) van mij laatst. We krijgen cvs vol titels waar je u tegen zegt. Kijk maar op LinkedIn: iedereen is ineens Photographer/Director/Editor/Digital Nomad/Publisher. En dat op basis van wat vakantiekiekjes met een Canon en wat gepruts in Photoshop. Het zelfvertrouwen van Gen Z is indrukwekkend net als de disconnect met de werkelijkheid. | |
|
|
| | Magazine: Nima Marketing Day en Esprix |
| |
| |
| | | Vacatures | Powered by Exenzo |
| | | |
|
| |
|
| |
|
|
|