Nieuws van Vismagazine
 
VIS Magazine
 
 
 
GFF: "Meer ambitie nodig om paling te redden"
 
Er is meer ambitie nodig om de Europese paling te redden. De Europese regelgeving is nog niet effectief genoeg en de implementatie in de EU-lidstaten moet worden verbeterd. Dat zegt de Good Fish Foundation (GFF) naar aanleiding van de evaluatie van de Europese Aalverordening.
 
Lees verder
 
In memoriam Petra Hermans-Taekema
 
Met groot verdriet laten wij weten dat onze geliefde collega en redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine Petra Hermans-Taekema zondag 16 februari is overleden. We gaan Petra missen, haar bevlogenheid en haar deskundigheid, haar harde werken, haar mooie artikelen en enthousiaste verhalen over de branches waar ze dol op was.
 
Lees verder
 
 
Leerlingen experimenteren met visrecepten
 
Premium
De bekendste boot op Urk is het schoolschip ROC De Friese Poort. Daar startte Jan van den Berg – op verzoek van de wethouder – zo’n zes jaar geleden een visopleiding. Die wordt door leerlingen, bedrijven en zelfs de onderwijsinspectie bijzonder gewaardeerd.
 
Lees verder
 
Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis
 
De Haagse viskiosk Beet by Peet heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen vanwege het aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis. Eigenaar Peter van der Meulen kreeg de oorkonde van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
Plasticbesparend verpakken op nieuwe of gebruikte machines
 
Met slimme innovatieve ontwikkelingen biedt MULTIVAC haar klanten de mogelijkheid om folieverbruik te reduceren op zowel nieuwe als gebruikte machines. Daarnaast werkt MULTIVAC nauw samen met gerenommeerde toeleveranciers in de ontwikkeling van plasticbesparende verpakkingsoplossingen.
 
Lees verder
Recept van Epos
 
 
Kabeljauw Verrassingspakketje
 
Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals dit recept voor het Kabeljauw Verrassingspakketje.
 
Lees verder
 
 
 
Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest
 
Niet alleen de boeren, maar ook de vissers protesteerden 19 februari in Den Haag. "Vissers komen ernstig in de knel door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen", zegt EMK.
 
Lees verder
 
Ecuador keurt Nationaal Tonijnplan goed
 
Het Ministerie van Productie, Export, Investeringen en Visserij van Ecuador is akkoord met het Nationale Tonijn-actieplan (PAN ATUN). Hierin staan doelstellingen en strategieën voor het behoud en de certificering van de duurzaamheid van de industriële tonijnvisserij.
 
Lees verder
 
Meer nieuws
 
 
 
Boeken 
De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur
 
Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO. De Amsterdamse eetcultuur bestaat echter uit meer soorten voedsel.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 1 - 2020
 
Het thema van Vismagazine 1-2020 is Witvis/ Apparatuur. Met onder andere:
  • Duo-interview met Marian Lemsom, directeur KNS, en Adriaan van Moort, voorzitter VNV.
  • Schelpdierenconferentie
  • Ambulante vishandel Van den Berg
  • Microalgen als eiwitbron
  • Hoe bereik je de millenial?
 
Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af!
 
Abonneer nu!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2019 Alea Publishers