Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 20 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Bizarre ontknoping tuchtzaak over beroepseed
Kunnen accountants worden verplicht om de beroepseed af te leggen? Om die vraag draaide het maandag bij de Accountantskamer in Zwolle tijdens de behandeling van een tuchtzaak die beroepsorganisatie NBA aanspande tegen veertien accountants. De veertien, waarvan er drie kwamen opdagen bij de zitting, moesten uiterlijk 1 mei de beroepseed afleggen. Daarmee verklaren accountants hun […]
Lees meer
 
 
Kabinetsplannen: Ondernemers dreigen meer belasting te moeten betalen
Voor directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) zit er een addertje onder het gras in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III, zo staat in het FD. Ondernemers met een eigen BV moeten mogelijk meer belasting betalen over winsten uit het verleden die zij in hun bedrijf hebben laten zitten.
Lees meer
 
Robotiseer uw controle werk! Advertorial

Saai routinewerk, niemand zit erop te wachten. Laat het daarom over aan de Robotic Assistant. Die maakt met plezier rapportages, signaleert zonder pardon zowel fouten als ontbrekende documenten, koppelt automatisch gegevens aan relevante data en waarschuwt als er actie ondernomen moet worden. De Robotic Assistant geeft de boekhouding een cijfer en suggereert acties ter verbetering. Zo doet u de btw-controles voortaan in de helft van de tijd. Hoe? Ontdek het op ons seminar!
Schrijf je gratis in =>

 
Belastingverlaging in het nieuwe regeerakkoord, blij met een dode mus?
In het regeringsvoorstel hebben de regeringspartijen VVD, D66, CDA en CU ook een aantal wijzigingen voor ondernemers in petto. Hierna ga ik in op een aantal van die wijzigingen.
Lees meer
 
 
Minder aanmeldingen voor oversluitleningen in 2017
Minder mensen sluiten dit jaar leningen over. Het aantal aanvragen voor oversluitleningen is dit jaar met 7,7 procent gedaald. Het gemiddelde leenbedrag voor het samenvoegen van bestaande leningen is met ruim 10 procent gedaald. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet. dit bedrijf analyseerde 18.515 leningaanvragen. 
Lees meer
 
Verwerk 300 facturen per uur! Advertorial

Beste accountant,
Hoe makkelijk zou het zijn als je 300 facturen per uur kan verwerken? Hoeveel tijd zou je besparen als je bankafschriften automatisch kunt uitwisselen door gebruik te maken van bankkoppelingen? Bespaar veel tijd en werk efficiënter door gebruik te maken van een volledig geïntegreerde productiestraat. Klanten kunnen eenvoudig input geven en automatisch een ingevuld boekingsvoorstel ontvangen. Ontdek de voordelen van Scan & Herken binnen 3 minuten in de demo video.

 
Groei zet door, maar vlakt af bij NOAB en Fiscount kantoren
Accountants-, administratie en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount, zijn in 2016 wederom gegroeid in aantal medewerkers, omzet en resultaat. De groei neemt echter wel af. Dat blijkt uit de zevende editie van de Benchmark Kantoorcijfers, een branche brede benchmark voor accountantskantoren en administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij Fiscount en NOAB.
Lees meer
 
 
Wat zegt de top 10 over de kabinetsplannen?
Dinsdag 10 oktober hebben VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hun plannen voor de komende vier jaar gepresenteerd. Wat schrijven de top 10 accountantskantoren over de nieuwe plannen van het kabinet?
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Handreiking ODV-aanspraken en overlijden
Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst (CAP) heeft een handreiking gegeven voor de Oudedagsverplichting (ODV)-aanspraken en overlijden.
Lees meer
 
Accountant Vast: Henk Kenter’s reis van oud naar nieuw business model onder één dak Contentpartner
Henk Kenter AA heeft met zijn compagnons Peter Kenter AA en Jeroen Voorn RB eigenlijk twee kantoren: Kenter Accountants en Accountant Vast. Maar het ene kantoor is wel onlosmakelijk verbonden aan het andere. En misschien is hun kantoor – of beter gezegd: zijn de kantoren- wel een schoolvoorbeeld van transitie en innovatie in de MKB-accountancy. […]
 
EN-16931: Weer een nieuwe factuurstandaard voor elektronisch factureren? Contentpartner
We kennen al enige tijd elektronisch factureren. Het is niet alleen handiger en goedkoper dan de traditionele wijze van het versturen en ontvangen van facturen, maar je kunt de facturering er ook mee automatiseren. Ondernemers die zakendoen met de overheid zijn per 1 januari 2017 zelfs verplicht om elektronisch te factureren. Maar wat als je […]
 
Regiosessie Belastingplan 2018 Opleiding
Nadat in september de Miljoenennota is gepresenteerd wordt vanaf oktober steeds concreter wat we van het Belastingplan 2018 mogen verwachten. Van welke regels kunt u dit jaar nog profiteren én hoe kunt u zich nu al voorbereiden op de nieuwe fiscale wetgeving? Tijdens deze Regiosessie bespreken we wat u komende periode nog kunt doen om […]
 
Cursus Werken met BTW Opleiding
Cursus gaat gegarandeerd door! Tweedaagse cursus op 15 en 22 november 2017. Hoe gaat u om met BTW-formaliteiten? Is uw boekhouding in overeenstemming met de wetgeving? Weet u hoe u moet handelen bij steekproefcontroles? Hoe zit het met aftrek van voorbelasting? Tijdens deze interactieve cursus leert u alle ins en outs van de BTW. U […]
 
Gevorderd assistent-accountant(s), 32-40 uur Vacature
Van helder is een groeiende organisatie centraal gelegen in het land. Om die reden zijn wij doorlopend op zoek naar schoolverlaters, ervaren medewerkers en adviseurs. Veel accountants- en advieskantoren worstelen met vragen over hun toekomst. Hoe bied je nog toegevoegde waarde aan een hele diverse klantengroep? Hoe ga je meer adviseren en minder jaarstukken en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn