Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 6 april 2021Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Plot!

Lang is in de Nederlandse en Vlaamse literaire traditie neergekeken op de plot. Plot was voor Baantjer. Plot was daardoor heel lang een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. In de nieuwe editie van Schrijven Magazine Plus leren we je de fijne kneepjes.

Het fijne aan Schrijven Magazine Plus is, dat alle edities beschikbaar blijven. Je kunt dus naar hartenlust grasduinen in inmiddels al 16 edities boordevol inspirerende artikelen en praktische tips! 

Meer weten over Schrijven Magazine Plus? 

Abonnees van Schrijven Magazine krijgen 55% korting op een lidmaatschap Schrijven Magazine Plus. Dat betekent: 6 digitale edities per jaar voor slechts € 14,95  i.p.v. € 35,-! 

Nog geen abonnee van Schrijven Magazine? Meld je snel aan, je kunt je dan meteen aanmelden voor Schrijven Magazine Plus.


Met deze 4 tips kan iedereen schrijver worden

Simon van Booy is ervan overtuigd dat elk mens een schrijver kan worden. Niet iedereen weet echter hoe je een interessant verhaal vertelt. In een TED talk geeft Van Booy vier tips om je op weg te helpen.

Lees verder


Ingezonden mededeling 

Win publicatie in de bundel De Rommelzolder

De Online Schrijfschool viert de lancering van haar nieuwe cursus Kinderverhalen schrijven met een toffe schrijfwedstrijd met o.a. Suzanne Buis als jurylid. Schrijf een avonturenverhaal voor de doelgroep 8-12 jaar en win publicatie in de verhalenbundel De Rommelzolder die wordt uitgegeven door uitgeverij Neckar, i.s.m. boekenblog Thrillers&More; 1 euro per verkocht boek gaat naar KiKa.

Lees verder


Herkomst van 'beter een half ei dan een lege dop'

Beter een half ei dan een lege dop, een duidelijke manier om te verwoorden: je kan beter iets hebben dan helemaal niets. Wees tevreden met wat je wel hebt. Maar waar komt dit spreekwoord eigenlijk vandaan?

Lees verder


Wanneer is jouw boek een succes?

Heb je enig idee hoeveel boeken er in Nederland verkocht moeten worden om de status van bestseller te krijgen? Is je boek trouwens pas een succes als het een bestseller is? Dat hangt helemaal af van je verwachting en doelstelling.

Lees verder


Ingezonden mededeling

Schrijven zonder uitstelgedrag? Kom naar het Online Schrijfcafé!

Je wilt wel schrijven, maar er schiet telkens iets tussen. Je werk, social media of het onkruid tussen de stoeptegels. Voordat je het weet, heb je wéér een schrijfexcuus gevonden en al weken niet geschreven.

Niet langer uitstellen? Kom naar het Online Schrijfcafé! Dan staat er een vaste schrijfafspraak in je agenda en ontmoet je  gelijkgestemden. Zien schrijven, doet schrijven. Je schrijft er aan je eigen boek, blog of business. Elke maandag van 19-21 uur. Klik op de link hieronder:

Naar het Online Schrijfcafé 

Speciale actie. Omdat je Schrijven Online leest (slim!) betaal je geen € 11 maar slechts € 7. Gebruik de code schrijvenmagazine2021.
Eenmalig geldig voor een los kaartje. Deze actie loopt tot en met 27 april.


5 tips voor het schrijven van een Young Adult-boek

Ben je er klaar voor om je eigen Young Adult-verhaal te schrijven? We geven vijf belangrijke tips!

Lees verder


De beste schrijfboeken vind je in onze webshop

Wil jij je schrijftechniek verbeteren? In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment van de beste schrijfboeken, geschreven door doorgewinterde schrijfcoaches en schrijvers uit binnen en -buitenland. De collectie bestrijkt alle denkbare genres: van kort verhaal tot roman, van chicklit tot literaire thriller, van poëzie tot songwriting, van reisverhaal tot (auto)biografie.

Naar de webshop 


Zo schrijf je over een interessante relatie tussen collega's

Collega’s zijn de familie die je niet kiest, zegt men weleens. Of je hebt een gigantische hekel aan ze, dat kan natuurlijk ook. Hetzelfde geldt voor jouw personages. Hoe schrijf je een interessante relatie tussen je personage en diens collega's?

Lees verder


Boek schrijven? Lees Schrijven Magazine!

✅ Schrijven Magazine helpt je bij elke stap op weg naar jouw eigen boek.
✅ Je ontdekt wat de schrijfmethode is die het beste bij je past. 
✅ Je leert welke schrijftechnieken je boek vooruithelpen. 
✅ Je krijgt heel veel tips & trucs van schrijvers en redacteuren. 
✅ We vertellen je alles wat je moet weten over uitgevers en literair agenten.
✅ Welke schrijfvraag je ook hebt, we beantwoorden hem in Schrijven Magazine.

Abonnees krijgen Schrijven Magazine 6 x per jaar in de brievenbus. 

"Voor goed schrijven is talent nodig, maar ook techniek. Talent heb je, of niet. Techniek daarentegen kun je ontwikkelen en Schrijven Magazine biedt daarbij een rijke bron aan hulpmiddelen.”
Sander Blom, hoofdredacteur fictie bij uitgeverij Atlas Contact

Nog geen abonnee? Meld je aan!


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.