Met deze anglicismen moet je nu écht stoppen | Hoe maak je tijd om te schrijven? | Waarom schrijven over trauma ’s goed voor je is

1 jaar geleden


Text only:

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.


Nieuwsbrief 13 februari 2017

Daarom wil je het komende nummer niet missen


Wij zijn alweer hard bezig met het komende nummer van Schrijven Magazine. Dat nummer wil je écht niet missen. En wel hierom:
1.    We vertellen je alles over de subsidiemogelijkheden voor startende schrijvers.
2.    Je krijgt tips voor het schrijven van een bloedstollende thriller.
3.    We vertellen het insprirerende verhaal van Gastond Dorren, die zijn debuut uitgegeven wist te krijgen in Engeland.
4.    En jullie favoriete schrijfdocent Geertje Couwenberg legt uit hoe yoga je helpt om een betere schrijver te worden.
Dit nummer ligt omstreeks 6 april op je deurmat... mits je abonnee bent! 


Ben je nog geen abonnee? Profiteer snel van de fantastische introductiekorting! 1e jaar Schrijven Magazine (6nrs) voor maar €26,50 i.p.v. €38.50!
 Taalpolitie: Met deze anglicismen moet je nu echt stoppen


Ben jij 'oké' wanneer iemand je vraagt of je nog iets wil drinken? 'Geef' jij ook weleens een toespraak? De taalpolitie heeft deze week een aantal anglicismen verzameld die zó 2017 zijn. Het is de hoogste tijd om deze voorgoed vaarwel te wensen.Week van het Korte Verhaal: word lid van de groep Ultrakorte Verhalen!


Behalve dat het Valentijnsdag is, is morgen een extra bijzondere dag: de Week van het Korte Verhaal begint! We zullen deze week daarom extra aandacht besteden aan het thema korte verhalen. Wist je dat we een Facebook-groep hebben waar bijna tweeduizend leden zichzelf uitdagen met het schrijven van een Ultrakort Verhaal van maximaal 99 woorden? Word ook lid van deze gezellige community! 


Ingezonden mededelingSchrijven in Stilte


Vier dagen stilte, ruimte en tijd voor jezelf. Je kan komen schrijven aan je boek, bundel of project, maar je kan ook deelnemen als je – al schrijvend – diep in jezelf wil duiken, en te onderzoeken wat het precies is dat uit jou wil stromen. Schrijfcoach Joey Brown ondersteunt je proces. Met dagelijks stiltemeditaties, schrijfmeditaties en 1-op-1 schrijfcoaching. Kijk op de website voor verblijf, programma en prijzen. Van 19 tot en met 22 april, Stiltehoeve, Damme (B)
“Dankzij de geleide meditaties en de coaching kreeg ik de opzet van mijn boek helder.” 
“Joey is zacht en empathisch, maar brengt je met vaste hand en zonder omwegen naar de kern.”Waarom schrijven over trauma’s goed voor je is


Het leven bestaat niet alleen uit rozengeur en maneschijn. Schrijven over moeilijke emotionele gebeurtenissen schijnt goed voor je te zijn. Waarom werkt dit genezend? Maar vooral: hoe kun je hier zelf mee aan de slag gaan?In mijn hoofd wonen: hoe maak je schrijftijd?


'Soms wilde ik dat ik een schaamteloos egoïstische schrijver was. Zo één die zich bij thuiskomst opsluit in zijn schrijfkamer en die niet gestoord wenst te worden door vrouw (of in mijn geval: man) en kinderen. Later, als gelauwerd auteur, zouden mijn kinderen me dan weliswaar verwijten maken - ik was een afwezige moeder, ze moesten altijd op hun tenen om me heen sluipen en waarom had ik ze in armoede laten opgroeien? Ze zouden een aantal jaren in therapie moeten, maar dat had ik er dan graag voor over. Alles voor de kunst, nietwaar?' De 5 leukste schrijfboeken die in 2017 uitkwamen


Heb je geen tijd om een cursus te volgen maar kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan een schrijfboek boordevol tips en andere praktische informatie. Kies een schrijfboek die past bij je vraag, zodat je weer lekker op weg kan. Kijk eens in onze top 5 van de leukste schrijfboeken die in 2017 verschenen zijn.
Hoe schrijf je de ultieme liefdesbrief?


Sta je liever niet te zingen voor de deur van je geliefde? Vind je het moeilijk om hem/haar diep in de ogen te kijken en te zeggen hoeveel je van hem/haar houdt? Schrijf dan de meest romantische liefdesbrief ooit met deze schrijftips.Blijft dat boekidee in je hoofd spelen? Wil je beter worden in creatief schrijven? Kom naar de Querido Academie.


Blijft dat boekidee in je hoofd spelen? Wil je beter worden in creatief schrijven? Kom naar de Querido Academie.
Zaterdagmiddag 3 maart houdt de Querido Academie een open dag. Onze docenten vertellen je alles over de opleidingen en studenten delen hun ervaringen. Kom kennismaken en volg vrijblijvend een proefles. Dat alles in het pand van zes prestigieuze uitgeverijen. Kom je ook? Wij zorgen voor koffie en thee!


Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:


Schrijfcursussen
Schrijfactiviteiten
Schrijfwedstrijden
Forum
Schrijfgids
Schrijfoefeningen
Abonnement nemen
Nieuws

 


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief
Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.


Schrijvenonline.org

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019