Mijn moeder zei altijd, en andere cadeautips voor Moederdag

4 jaren geleden
  • Html
  • Tekst

Nieuws van Uitgeverij Thomas Rap april 2015Moederdagcadeautip: Mijn moeder zei altijd. De mooiste uitspraken van onze ouders en grootouders - Jaap Toorenaar

Het woordenboek halen ze vaak niet, die nuchtere wijsheden van onze ouders en grootouders. En dus deed Jaap Toorenaar een oproep in Onze Taal, die al snel door andere media werd overgenomen. Uit de duizenden geestige, wijze en ontroerende uitspraken die binnenstroomden stelde hij deze prachtige bloemlezing samen.
Mijn moeder zei altijd is de eerste inventarisatie van Nederlandse familiespreuken, en daarmee het officieuze geschiedenisboekje van onze opvoeding.

Bestel hier de bundel voor maar tien euro!

Zojuist verschenen: De andere familie Klein - Marieke Groen

Amber droomt van ontsnappen. Aan brand, explosies en gifslangen, maar vooral aan haar familie. Aan haar moeder die met ter dood veroordeelde gevangenen in Amerika correspondeert, en haar vader, wiens kalmte ze meer vreest dan zijn drift. Het huis van oma en opa, gevuld met afgedankte KLM-spullen, is haar toevluchtsoord. Als opa onverwachts overlijdt, verandert alles. Voor het eerst lijkt de familie Klein bijna een gewoon gezin. Maar lang zal dat niet duren, weet Amber, dat doet het nooit.

Klik hier voor het leesfragment en de prijsvraag
Bestel hier het boek

Zojuist verschenen: De weg omhoog - Martin Bons

Arbeiderszoon, duivenmelker en ‘mavo-klantje’ Martin Bons realiseert zich na een opmerking van een jongen uit 5 atheneum dat studeren belangrijk is. Op zijn 23ste komt het ervan. Sindsdien verkeert hij in twee werelden en vraagt hij zich voortdurend af waar hij thuishoort. Als hij op latere leeftijd de Alpe d’Huez ontdekt,voelt hij zich daar wél thuis. Inmiddels heeft hij de col zestig keer beklommen, maar nog nooit onder het uur gereden. Bons rust niet voordat hij dat één keer in zijn leven heeft gedaan. Tijdens zijn poging overziet hij wat er gebeurt op de weg omhoog, zowel op de Alpe als op de maatschappelijke ladder.

Boekpresentatie: 24 april in boekhandel H de Vries in Haarlem, met medewerking van Mart Smeets, Peter Winnen, Steven Rooks, Gio Lippens en Halbe Zijlstra.
Bestel hier het boek

Zojuist verschenen: Wat denkt u, dokter? - Rutger Verhoeff

Als jonge huisarts krijgt Rutger Verhoeff de meest uiteenlopende gevallen in zijn praktijk: van kinderen met oorpijn tot zware alcoholisten, van tienermoeders tot de oudsten van dagen. Jong of oud, ziek of bijna gezond, al zijn patiënten zijn hem even dierbaar. Daarom kreeg hij de behoefte om de gevallen die de meeste indruk hebben gemaakt – grappig, spannend, heftig of ontroerend – op te schrijven. In tijden waarin de rol van de huisarts steeds belangrijker wordt, geeft Wat denkt u, dokter? een prachtige inkijk in de grote en kleine worstelingen waarmee een huisarts en zijn patiënten dagelijks te maken krijgen.

Bestel hier gratis tickets voor de presentatie in SPUI25
Bestel hier de bundel

Aanraders

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Paperback

Bestel Ebook

Bestel Gebonden

Bestel Ebook
HomeAuteursZojuist verschenenVerwachtNieuwsPrijsvragen & TipsOver onsContactEnglish

Bezoek ons ook op:

© Thomas Rap 2015

Thomas Rap brengt u hierbij op de hoogte van haar meest recente publicaties. Onze berichten verwijzen naar uitgebreide informatie op www.thomasrap.nl. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u een bestelling in de webshop heeft geplaatst. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u via deze link uit.

Thomas Rap is onderdeel van Uitgeverij De Bezige Bij.

Deel deze nieuwsbrief op

Gerelateerde nieuwsbrieven

Debezigebij.nl

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

© 2019