MijnKRO Nieuwsbrief december 2017 - Terugk ijken op 2017

1 jaar geleden


Text only:

Terugblik op een paar mooie activiteiten Online webversie    Word lidMijnKRO nieuwsbrief - december 2017 
Het jaar 2017 nadert het einde. In deze laatste nieuwsbrief van het jaar kijken we terug op een aantal activiteiten. Hoe was het bij KRO-NCRV Night of the Proms? Wie zijn de winnaars van de Actie Warm Hart, en hoe verliepen de KRO wandelingen.
Speciaal voor de dagen rond Kerst zijn er nog een paar activiteiten bij u in de buurt. Zo kunt u een kerstgedachte hangen in Joris' Kerstboom of door de Amsterdamse grachten varen tijdens het Amsterdam Light Festival.
Heel kort kijken we ook vast vooruit naar het nieuwe jaar 2018!
Veel leesplezier.
 
 
KRO-NCRV Night of the Proms druk bezocht
Een groot succes, dat was de KRO-NCRV ledendag Night of the Proms 2017 op zondag 19 november. Circa 10.000 bezoekers bezochten de KRO-NCRV ledendag n het concert in Ahoy Rotterdam.
Bij de programmastands van onder andere BinnensteBuiten, Spoorloos, De Renie en Dance Around the World, nam men vol enthousiasme deel aan verschillende activiteiten. Van quizzen en proeverijen tot radioworkshops en Meet & Greets met de aanwezige presentatoren. Een kiekje voor aan de muur met onder andere Jan Kooijman, Ajouad el Miloudi, Joris Linssen, Klaas van Kruistum, mr. John Reid en Derk Bolt. Het was gezellig druk! Een sfeervolle dag vol vrolijke gezichten van leden die van gedachten konden wisselen met chte programmamakers en presentatoren.
En toen moest het concert nog beginnen!
Impressie 
Succesvolle KRO wandelingen
Eind oktober wandelden in het totaal zo'n 1000 KRO-leden met elkaar in de Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen, Zuid-Kennemerland en de Oostvaardersplassen tijdens KRO De Wandeling. Onder begeleiding van gidsen ontdekten ze de prachtige natuur in eigen land. Zowel tijdens de wandeling, als bij de welverdiende borrel achteraf, zorgde het Vertel spel voor bijzondere gesprekken. Ook stond een ontmoeting met Joris Linssen of Sander de Kramer op het programma.
KRO Doen 
Voor wie steek jij een kaarsje op? Het was indrukwekkend.
Op 2 november, de dag van de Allerzielen, vond KRO-NCRV Voor wie steek jij een kaarsje op? plaats op drie verschillende begraafplaatsen in Nederland; Driehuis, Enschede en Hoofddorp.
Men kon op een speciale manier dierbaren herdenken door middel van prachtige muziek, pozie en (bekende) sprekers. De lichtjesoptocht was indrukwekkend. Deze avond was dan ook voor heel veel mensen een grote steun in hun rouwproces.
Op de locaties werd na de optocht samen gekeken naar het programma Voor wie steek jij een kaarsje op? dat live uitgezonden werd, op een scherm bekijken.
U kunt nog altijd een kaarsje opsteken voor een dierbare op www.kro-ncrv.nl/voorwiesteekjijeenkaarsjeop
Terugblik In 2018 ook naar een evenement?
Wilt u ook naar onze exclusieve ledenevenementen zoals Night of the Proms? Word dan nu lid van KRO voor slechts ? 10,- per jaar
Lid worden 
Voor wie heb jij een kerstgedachte?
Onder de noemer 'Voor wie heb jij een kerstgedachte' is Joris Linssen in december op maar liefst 7 locaties in het land aanwezig.
- Leerdam: vrijdag 8 december t/m vrijdag 22 december op de Vlietskant
- 's-Hertogenbosch: zaterdag 9 december t/m zondag 24 december op De Parade
- Dokkum: woensdag 13 t/m zaterdag 16 december op De Zijl
- Deventer: donderdag 14 december t/m zondag 17 december op de Brink
- Emmen: zaterdag 16 december bij de Grote Kerk
- Apeldoorn: maandag 18 december t/m zondag 24 december op het Marktplein
- Leiden: zaterdag 23 december bij de Hooglandse Kerk
Wellicht kunnen we u ontmoeten op een van deze locaties. U kunt hier dan een kerstbal met eigen kerstgedachte in de kerstboom hangen. Verder staat er een Joris' Kerstboom in 84 bibliotheken van Probiblio en bij 23 Resto VanHarte locaties.
Dit jaar komt Joris' Kerstboom in actie voor Serious Request. Daarom staat Joris' Kerstboom ook op het Marktplein in Apeldoorn, naast het Glazen Huis. Joris Linssen is daar op 19 december te gast om deze actie te lanceren en hopelijk zo een mooi totaalbedrag op te halen voor het goede doel van dit jaar, namelijk: het herenigen van gezinnen in ramp- en conflictgebieden.
Bent u niet in de gelegenheid om een van de locaties te bezoeken? Het is dit jaar ook mogelijk online een kerstgedachte achter te laten.
Joris Kerstboom Meer inspiratie met De Verwondering
Maak kennis met De Verwondering, een luxe magazine met sfeervolle fotografie, gedichten en teksten om over na te denken, interviews, columns van o.a. Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver en achtergrondverhalen vol spiritualiteit en zingeving.
Ontvang nu 1 jaar De Verwondering voor slechts 15 Euro.
De Verwondering 
Water Colors met BinnensteBuiten
Van 4 tot en met 19 december zijn er Water Colors-rondvaarten door de Amsterdamse grachten langs kleurrijke lichtinstallaties (Amsterdam Light Festival). U wordt hartelijk ontvangen door experts van BinnensteBuiten, die een hapje en drankje voor u hebben klaargemaakt en ook een boekje hebben samengesteld met tips voor de winterdagen.
Reserveren Facebook KRO Leden
Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en aanbiedingen? Of niks missen van de leukste programmafragmenten en het laatste omroepnieuws? Like ons dan op Facebook!
Facebook 
Actie Warm Hart: de winnaars
In de vorige nieuwsbrief konden we de top 5 van Actie Warm Hart bekend maken.
Dat waren de Ombir Foundation, Stichting Opkikker, Nationaal MS Fonds, Stichting Usher syndroom en SEW4NICU van Stichting Prematurendag. Op 24 oktober konden deze organisaties hun doel of project presenteren aan de jury, bestaande uit Jan Beumer, Marianne van der Sloot, Christel Verhoeven en Kirsten Andres.
De hoofdprijs, een donatie van 10.000 euro, is gegaan naar Nationaal MS Fonds voor het CanDo-programma. Linda de Regt van het Nationaal MS Fonds: "Met dit prachtige bedrag kunnen we nog meer mensen aan ons CanDo-programma laten deelnemen. Zo krijgen zij weer een stuk van hun leven terug."
Stichting Usher syndroom werd tweede en ontving een cheque van 5000 euro. SEW4NICU van Stichting Prematurendag ontving 2500 euro.
De prijzen werden 19 november j.l. uitgereikt tijdens KRO-NCRV Night of the Proms.
Actie Warm Hart 
Uw mening telt
Wilt u meedenken over de KRO, onze programma's en maatschappelijke thema's? Meldt u dan aan voor het MijnKRO Ledenpanel. U ontvangt een paar keer per jaar een online enqute.
Aanmelden 
Zapplive voor Serious Request
Vanaf maandag 18 december is presentatrice Saskia Weerstand elke dag live te zien op Zapp met Zapplive voor Serious Request. We laten de acties van kinderen in het land zien voor het goede doel en er schuift elke dag een bekende Nederlander aan. Na de tv-uitzending gaan we online door, want dan sluiten we hem of haar op in een Escape Room. Met behulp van de kinderen thuis n op het plein moet diegene ontsnappen. Je kan langskomen in Apeldoorn om de gast te helpen ontsnappen! Die gasten die langskomen zijn: Vajn van den Bosch, Klaas van Kruistum van Zapplive, Sia Cyrroes uit SpangaS, Lucas van den Meerendonk van het Jeugdjournaal en nog een mystery guest op de vrijdag.
Kom langs op Marktstraat 14 in Apeldoorn om mee te helpen met de Escape Room. De Escape Room begint elke dag om 17.30u vanaf maandag 18 december tot en met vrijdag 22 december!
Escape Room 
Vooruitblik 2018
In 2018 zullen de succesvolle activiteiten van het afgelopen jaar zoals het BinnensteBuiten festival, Sterren in het Wild, KRO-NCRV Inspiratiedag, een mooi vervolg krijgen.
Daarnaast voor alle detectivefans ook weer de Detective premire. Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten die in 2018 georganiseerd gaan worden.
Hou de website en de MijnKRO goed in de gaten!
 
Kijktips
Speciaal voor de dagen rond Kerst en Oud en Nieuw hebben we een paar kijktips voor u verzameld.
Bezoek ook www.kro.nl/kijktips waar dagelijks een aantal programma's wordt besproken.
 
December24
DEC
KRO-NCRV Joris' Kerstboom om 21.10 uur op NPO2
 24
DEC
NCRV De Verwondering Kerstviering: Kind in ons geboren, 08.00 uur NPO2 24
DEC
Kruispunt: Het Wonder van Boxmeer, 23.15 uur op NPO2 25
DEC
Spoorloos: Kerstspecial, 21.15 uur op NPO1
  
Januari
1
JAN
Boer zoekt vrouw special 1, 20.20 uur, NPO1
 2
JAN
NIEUW: De 5 smaken van Jol, 21.15 uur NPO1
 7
JAN
Boer zoekt vrouw special 2, 20.20 uur, NPO1
  
December activiteiten
In de laatste maand van het jaar staan nog een paar activiteiten voor u op de agenda.
 
December18
DEC
Water Colors met BinnensteBuiten 19
DEC
Water Colors met BinnensteBuiten 16
DEC
Joris' Kerstboom Emmen
 17
DEC
Joris' Kerstboom Deventer
 20
DEC
Joris' Kerstboom 's-Hertogenbosch
 22
DEC
Joris' Kerstboom Leerdam
  
Hoe waardeert u deze MijnKRO nieuwsbrief?PositiefNegatief 
 ContactAfmelden 
Omroepvereniging KRO - Postbus 23000 - 1202 EA Hilversum - KvK nr: 32023682
 

Kro.nl

Categorieën: Media Televisie
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019