NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Minister houdt vast aan uitstel vrachtwagenheffing
 
Ondanks kritiek vanuit CDA, D66, PvdA, PvdD en SGP en vanuit de sector, houdt het demissionaire kabinet vast aan het uitstel van de vrachtwagenheffing. Dat bleek woensdag tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer.
 
 
 
#
 
DSV bouwt mega-dc van 200.000 vierkante meter in Moerdijk
 
DSV gaat een warehouse van maar liefst 200.000 vierkante meter bouwen op het nieuwe Logistiek Park in Moerdijk. De verwachting is dat in het najaar kan worden gestart met de bouw en het dc in 2023 operationeel is, zo laat DSV weten. Tot nu toe werd er vanaf 50.000 vierkante meter al over een XXL-dc...
 
 
 
(advertentie)
#  
Is een goed terrein uw voor(r)uitzicht?
 
Heeft intensief gebruik er goed ingehakt? Bij RvB kennen we dé oplossing. Met onze kennis en creativiteit is het mogelijk een onderhoudsarm terrein aan te leggen, zonder dat uw bedrijfsvoering hieronder lijdt.

Lees meer
 
 
 
#
 
Belofte vrachtplatforms is nog niet ingelost
 
Vrachtauto’s in Europa leggen gemiddeld 20% van hun ritten leeg af. Miljarden euro’s liggen voor de sector voor het oprapen als het zou lukken om dat enorme aantal lege kilometers te reduceren. Strategy&, het strategieadviesbureau van PwC, en technologiebedrijf Orbit zien in digitale vrachtplatforms een belangrijke manier om dat voor elkaar te krijgen: in theorie...
 
 
 
#
 
‘Leg rekening verduurzaming niet alleen bij binnenvaartschipper’
 
De binnenvaart is volop aan het verduurzamen. Maar de sector heeft wel behoefte aan een duidelijke routekaart mét bijbehorende financiële steun van de overheid als die nieuwe normen oplegt. Vooral als het gaat om de bestaande vloot. En de rekening van de vergroeningsopgave moet niet alleen op de schouders van de binnenvaart-ondernemers terechtkomen.
 
 
 
(advertentie)
#  
De passie van Marielle
 

Mariëlle is directeur én chauffeur bij Manders-Bannenberg Transport bv. Zij staat als vrouw haar mannetje in de sector van logistiek en transport.


Bekijk hier haar verhaal.
 
 
 
#
 
‘We moeten snel af van de Tesla-files bij het opladen e-truck’
 
H.N. Post en Zonen uit Pijnacker rijdt sinds april dit jaar met een 50 tons elektrische truck. Ze zijn daarmee een van de eersten in Nederland die met elektrische vrachtwagens rijden. Maar hoe effectief is het elektrisch rijden eigenlijk? Is het al zinvol? Want de ACEA rapporteerde vorige week nog dat de Europese infrastructuur voor...
 
 
 
#
 
’Nu 67 containerschepen voor anker Zuid-China’, spottarieven stijgen
 
Voor de kust van Zuid-China liggen nu 67 containerschepen voor anker als gevolg van de verstoringen van de containeroverslag in de havens Yantian en Shekou (Shenzhen) en Nansha (Guangzhou). De Deense scheepvaartdeskundige Lars Jensen van consultant Vespucci Maritime monsterde de maritieme file maandagmorgen met behulp van Vesselfinder. Behalve de wachtende containerschepen is er volgens hem...
 
 
 
#
 
Sancties tegen Belarus mogelijk groot risico voor transportcorridors
 
De Europese Unie bereidt nieuwe sancties voor tegen Belarus, zoals het land nu bij voorkeur wordt genoemd dat we van oudsher kennen als ‘Wit-Rusland’. De gevolgen voor transportcorridors die via het land lopen, zijn mogelijk verstrekkend. Expediteursorganisatie Fiata waarschuwt voor verstoring van supply chains. De internationale wegvervoerorganisatie IRU vreest verdere opstoppingen indien de Belarussische leider...
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
#
 
‘Binnenvaartschippers hebben vaak onvoldoende inzicht in kosten’
 
De markt dicteert welke prijs binnenvaartschippers vragen, zelf hebben de schippers nauwelijks een idee wat hun schip per dag kost. Dat zegt Theo Nuij van het schip ‘Duc in Altum’ uit Maasbracht. Hij pleit voor een andere manier van vrachtprijzen berekenen. ‘Schippers moeten eerlijk gaan rekenen.’
 
 
 
#
 
Neele-Vat Logistics koopt Steder Group
 
Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics neemt de Steder Group over om haar zeevracht expeditie-activiteiten uit te breiden. Daarnaast komen er internationale vestigingen bij in Glasgow, Aberdeen, Houston en Dubai.
 
 
 
#
 
Hof schetst ontluisterend beeld bij schijnzelfstandigheid Martinair
 
Martinair Cargo was al vrij snel na de overname in 2014 door de KLM geen zelfstandig vrachtbedrijf meer. Daardoor was er sprake van een ‘overdracht van onderneming’ en behoorden de vrachtpiloten in dienst te komen bij de KLM. Dat oordeelde het Haags Gerechtshof vorige week in de spraakmakende zaak die 130 (ex)-vrachtvliegers van Martinair tegen...
 
 
#
 
‘Vergunningseisen wegvervoer eenvoudig te omzeilen voor 61,25 euro’
 
Via een administratief trucje kunnen vergunningseisen in het beroepsgoederenvervoer omzeild worden, en er wordt niet opgetreden tegen deze ‘loophole’, betoogt Natalie Krul, beleidsadviseur bij Transport en Logistiek Nederland (TLN), in onderstaand opiniestuk.
 
 
 
#
 
Ook droge bulkvaart wint in crisis, maar geen nieuwe ‘supercyclus’
 
Supermarkten, pakketdiensten, containerrederijen: sommige sectoren hebben tijdens de coronacrisis vleugels gekregen. Tot dit selecte gelukkige gezelschap mag ook de droge bulkvaart gerekend worden.
 
 
 
#
 
Op naar de mega-dc’s (commentaar)
 
Met de aankondiging van DSV om een distributiecentrum van maar liefst 200.000 vierkante meter in Moerdijk te gaan bouwen zet de wereld van logistiek vastgoed een forse nieuwe stap. Waar tot vorig jaar nog alles groter dan 50.000 vierkante meter ‘XXL’ genoemd werd, kun je dat nu eigenlijk alweer als ‘medium’ zien.
 
 
#
 
Girteka ziet winst ruimschoots verdubbelen in 2020
 
Girteka zag in 2020 de omzet stijgen naar bijna een miljard euro en de winst ruim verdubbelen. De Litouwse transportreus werkt aan een herstructurering om verdere groei mogelijk te maken.
 
 
 
#
 
Kijk het NT webinar over duurzame binnenvaart terug
 
Is de binnenvaart klaar voor een duurzame toekomst? Wat zijn oplossingen én uitdagingen op dit vlak? Zijn ook verladers bereid hun steentje bij te dragen? Of liggen alle risico’s bij de binnenvaartondernemers? En welke rol kan ketensamenwerking spelen?
 
 
 
#
 
Samen veilig onderweg naar lagere kosten
 
Na veiligheid en duurzaamheid is kostenbesparing de derde overweging voor ondernemers om voor de dienstverlening van Hello Mobility te kiezen. De eerste twee behandelden we al in een eerdere uitgave van Nieuwsblad Transport, nu is het de beurt aan de besparing van kosten. Daarvoor schuiven Tom Rodenburg – initiatiefnemer van Hello Mobility – en Mark...
 
 
 
#
 
Johnson escaleert conflict Noord-Ierland met dreigement aan EU
 
De Britse premier Boris Johnson dreigt een deel van het brexitprotocol op te schorten als de Europese Unie niet wil instemmen met een compromis in het conflict over de naleving van de brexitafspraken rondom Noord-Ierland. Met die boodschap gooide Johnson olie op het vuur in het geschil, dat zomaar kan uitlopen op een internationale handelsoorlog.
 
 
 
#
 
Colombiaanse onrust zorgt voor kink in kabel logistiek Zuid-Amerika
 
De aanhoudende onrust in Colombia zorgt ervoor dat de logistiek aan de westkust van Zuid-Amerika hapert. De grootste haven Buenaventura functioneert al wekenlang niet of nauwelijks. Rederijen varen er niet meer op, routes moeten worden verlegd. Gevolg is dat containers in de regio niet of niet op tijd aankomen en vertrekken.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam