View this email in your browser

NIEUWSBRIEF
Januari 2019

IN DEZE EDITIE
  • Aanstaande evenementen / bijeenkomsten voor u!
  • Amsterdams nieuws
  • Nieuws uit de regio
  • Landelijk nieuws
  • Partner aan het woord
  • Ledenvoordeel
  • Terugblik op evenementen
AGENDA

Valentijns-proeverij
14 februari 2019 @ 19.00-21.00
Save the date MKB Lenteborrel 
21 maart 2019 @ 15.30 - 19.30
Aanstaande evenementen / bijeenkomsten voor u!
Op donderdagavond 14 februari organiseert MKB Amsterdam een kleine en intieme Valentijns wijn & spijs proeverij bij Restaurant Worst.

Proeverij:
  • 2 glazen witte wijn + toelichting en 3 bijpassende gerechten (bijv. kreeftenworst)
  • 2 glazen rode wijn + toelichting en 3 bijpassende gerechten (bijv. wild zwijn)
Alhoewel dit om 2 x 3 verschillende gerechten gaat, is de hoeveelheid vergelijkbaar met een normaal voor- en hoofdgerecht.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 50,- per persoon en er kan ter plekke worden afgerekend.

Na afloop van de proeverij hoeft u niet meteen weg, maar kunt u nog gezellig blijven napraten, desgewenst onder genot van een dessert en/of koffie (optioneel en tegen meerprijs).

LET OP: Er zijn slechts 14 plaatsen beschikbaar en vol is echt vol! Wacht dus niet te lang met aanmelden.
 

SAVE THE DATE: MKB Lenteborrel 21 maart 2019

Ben je er dit jaar ook weer bij? Zet 21 maart alvast in je agenda voor een nieuwe editie van de MKB Lenteborrel, een initiatief van MKB Amsterdam, in samenwerking met Rabobank Amsterdam.

Details over het programma en locatie volgt snel.

Globaal programma:

15:45 uur Netwerktafels (optioneel, o.b.v. registratie)
                Partners MKB Amsterdam (+/- 10) voeren ronde tafelgesprekken met
                ondernemers over uiteenlopende onderwerpen.

Voorafgaand aan het plenaire programma worden themasessies georganiseerd aan netwerktafels. Je maakt kennis met collega-ondernemers en gaat in informele setting in gesprek over een bepaald onderwerp. Na aanmelding voor de Lenteborrel ontvang je een separate uitnodiging voor de netwerktafels en kun je een onderwerp kiezen. Dit is een vrijwillige extra optie en staat los van het verdere programma.

16:30 uur  Ontvangst plenair programma
17.00 uur  Start plenair programma (onder moderatie van Bart Drenth,
                 voorzitter MKB-Amsterdam)
                 Meer details over het programma volgt snel.
18:00 uur  Start netwerkborrel
19:00 uur  Einde

Amsterdams nieuws
Amsterdamse investeerder haalt 75 miljoen op voor energietransitie

De Amsterdamse investeerder SET Ventures heeft 75 miljoen euro opgehaald voor een nieuw fonds dat zich richt op Europese startups die bezighouden met het toekomstige energiesysteem.
Dat kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die energiebesparing stimuleren en technologieën ontwikkelen voor energieopslag.
Onder meer Shell Ventures en BNP Paribas investeren in het nieuwe fonds dat SET Fund III heet. Enkele partijen die in het nieuwe fonds investeren, staken eerder al geld in andere fondsen van SET Ventures.

Lees meer ...
Bezoekers moeten meer bijdragen aan de stad. Maar hoe?
 
Amsterdam is een prachtige stad. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat merken we aan de miljoenen bezoekers die naar onze stad komen. Het worden er ieder jaar meer. Zij zijn natuurlijk welkom, maar Amsterdam moet ook schoon en leefbaar blijven. En dat kost geld. Het stadsbestuur wil dat bezoekers € 105 miljoen per jaar meer gaan bijdragen. Maar hoe?
Er zijn verschillende manieren om bezoekers extra te laten bijdragen voor het onderhoud van de stad.

Lees meer ...
Subsidie voor herstellen winkelpui
 
Amsterdam kent een groot aantal fraaie historische winkelpuien, niet alleen in het centrum maar ook daarbuiten. Die maken het winkelen, en ook Amsterdam, vaak aantrekkelijker. Eigenaren en huurders van historische winkelpanden kunnen daarom nu subsidie krijgen om historische puien weer zichtbaar te maken en te restaureren.

Lees het hele bericht ...
Ondernemers moeten soms lang wachten op een vergunning

De VVD heeft het stadsbestuur vragen gesteld over de afhandeling van het verlenen van vergunningen. Ondernemers zouden tegen de partij hebben gezegd dat ze regelmatig lang moeten wachten.
De communicatie met de ambtenaren zou 'traag' verlopen. 'Zo zou het lang duren voordat ondernemers reactie krijgen op hun (aan)vragen, bijvoorbeeld omdat ambtenaren ziek of met verlof zijn. Ook geven de ondernemers aan dat er niet wordt meegedacht en klagen zij over adminitratieve rompslomp.
 
De VVD wil onder andere dat er een 'anoniem klanttevredenheidsonderzoek' wordt aangeboden aan elke ondernemer die contact heeft met de gemeente. Ook wil de partij dat er een enquête wordt gehouden onder de ondernemers die de afgelopen jaren een aanvraag deden voor een vergunning.
 
Bron: AT5
Betere pontverbindingen over het IJ

Het gebruik van de IJveren tussen Amsterdam Noord en het Centrum blijft groeien. Om de groei op te vangen, neemt het college van B en W een aantal maatregelen. Zo breiden we de vloot verder uit en zorgen we ervoor dat fietsers meer gespreid de oversteek maken. Niet allemaal tegelijk achter het Centraal Station maar ook ten oosten en ten westen daarvan.

Lees het hele bericht ...
Stijging aantal faillissementen in Metropoolregio

In het afgelopen jaar zijn in Nederland 3.144 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is het laagste aantal van deze eeuw, meldt het CBS. Maar in Noord-Holland nam het aantal failliete bedrijven juist toe. 

Lees meer ...
Exportbedrijven niet goed voorbereid op Brexit

Het politieke gesteggel rondom de Brexit zorgt voor een hoop onzekerheid bij exportbedrijven in Noord-Holland. Het vrije vrachtverkeer richting het Verenigd Koninkrijk staat op een helling en "benodigde vergunningen zijn veelal niet geregeld, waardoor grote financiële problemen kunnen ontstaan," aldus Benjamin Kuijs, expert op het gebied van douanevraagstukken.
"Er is veel onzekerheid. Met name bij het midden- en kleinbedrijf. 

Lees meer ...
Nieuws uit de regio
Nieuwe coalitie Haarlemmermeer is een feit

Op woensdag 21 november 2018 waren de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. De voorlopige uitslagen zijn die avond meteen bekendgemaakt. Op vrijdag 23 november zette burgemeester Onno Hoes, als voorzitter van het Centraal Stembureau, zijn handtekening onder de definitieve uitslag.

MKB kijkt erg uit naar de samenwerking met het nieuwe college van burgemeester en wethouders van deze economisch zeer sterke gemeente. 

Lees hier meer ...
Samenwerking MKB Amsterdam & MKB Haarlemmermeer Schiphol geïntensiveerd

Beide besturen van MKB Haarlemmermeer Schiphol en MKB Amsterdam versterken de samenwerking met elkaar. In 2018 is er op diverse lobbydossiers en activiteiten al gezamenlijk opgetrokken. Verder zoekt met samen de publiciteit in de regionale en landelijke media.
De organisaties zullen in 2019 verder integreren. Leden, partners en andere stakeholders kunnen zodoende optimaal profiteren van de voordelen van het lidmaatschap / partnerschap van MKB in de Metropoolregio Amsterdam. 

Lees hier het artikel in Het Parool nog eens na...
GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit 2019

De provincie Noord-Holland is volop bezig met de derde editie van GO!-NH met ditmaal het thema duurzame mobiliteit. Dit programma draait komend voorjaar. De komende weken worden introductiebijeenkomsten gehouden.

1.     Ben, heb of ken je een innovatie of startup team op het gebied van duurzame mobiliteit?
2.     Wil je graag meedoen aan GO!-NH Accelerator om daarmee jouw innovatie te versnellen of anderen hierbij te helpen en te begeleiden?
3.     Wil je op een andere manier betrokken zijn (als deelnemer, partner, use case, sponsor, mentor of investeerder) of meer informatie over de GO!-NH Accelerator of andere additionele regionale en industrie Challenges?
 
Schrijf je uiterlijk 18 februari 2019 online in op:
www.go-nh.nl/inschrijfformulier/ 

Ook ben je van harte welkom op één van de GO!-NH Introbijeenkomsten op verschillende locaties in Noord-Holland, waarbij je op een interactieve manier leert wat GO!-NH voor je kan betekenen. Samen met andere ondernemers en innovatieteams ervaar je het programma hands-on en hoor je van anderen wat voorgaande programma’s hen gebracht hebben. Meer informatie en aanmelden voor de eerstvolgende bijeenkomst

- 13 februari – Innovatiefestival Noord-Holland, Alkmaar aanmelden
 
Lees hier meer...
Landelijk nieuws
Informatieplicht energiebesparing

Uiterlijk op 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en organisaties (hierna 'inrichtingen') de overheid informeren over welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Dat kan straks via het - nog te openen - eLoket van RVO.
 
Wie moet aan de informatieplicht voldoen?
Iedere inrichting die onder de energiebesparingsverplichting valt, moet straks ook aan de informatieplicht voldoen. De energiebesparingsverplichting, zoals die staat in het Activiteitenbesluit milieubeheer (art. 2.15), geldt sinds 2008 en verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) die meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m³ gas (equivalenten) gebruiken, alle energiebesparende maatregelen te treffen die zich binnen vijf jaar terugverdienen.
 
Hoe wordt het bedrijfsleven geïnformeerd?
Binnenkort starten MKB-Nederland en VNO-NCW een voorlichtingscampagne via branche- en regionale organisaties over de informatieplicht.

Lees hier het hele bericht ...
Loondoorbetaling bij ziekte - een belangrijke stap vooruit!

Na een jarenlange lobby is dit een flinke stap in de goede richting voor kleine bedrijven". Dat zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland over de afspraken met betrekking tot de loondoorbetalingsplicht bij ziekte, die MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vandaag in Den Haag met minister Koolmees van SZW en het Verbond van Verzekeraars hebben gepresenteerd. "Dit pakket beperkt de risico’s voor ondernemers en maakt het voor hen makkelijker, duidelijker en goedkoper", aldus Vonhof.

Lees meer ...
Loondoorbetaling bij ziekte makkelijker en goedkoper
 
Kleine werkgevers hebben moeite om twee jaar lang loon te blijven doorbetalen aan werknemers die ziek zijn. Vanwege deze verplichting twijfelen ze ook om mensen in vaste dienst te nemen. Daarom komen er maatregelen die het voor kleine werkgevers makkelijker, duidelijker en goedkoper maken om loon door te betalen bij ziekte. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de werkgeversorganisaties hebben hier afspraken over gemaakt. Vanochtend hebben zij een convenant getekend met het Verbond van Verzekeraars. Dit is één van de grote acties uit het MKB-actieplan.

Lees hier meer.
Wat verandert er voor ondernemers in 2019
 
Als ondernemer krijg je in het nieuwe jaar te maken met nieuwe en gewijzigde regels. Hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen.
 
Vennootschapsbelasting omlaag
Het tarief van de vennootschapsbelasting gaat omlaag. In 2019 wordt het tarief van de eerste schijf (voor het deel van de winst tot en met 200.000 euro) verlaagd van 20 procent naar 19 procent. Het tarief van de tweede schijf (voor het deel van de winst boven 200.000 euro) blijft 25 procent.
 
Voorwaartse verliesrekening beperkt
Het aantal jaren dat je verliezen in de vennootschapsbelasting voorwaarts kunt verrekenen, wordt beperkt van 9 tot 6 jaar. Verliezen uit 2018 kun je nog 9 jaar verrekenen tot en met uiterlijk 2027. Verliezen uit 2019 kun je nog maar tot en met uiterlijk 2025 verrekenen.
 
Langer partnerverlof voor werknemers
Werknemers krijgen vanaf 2019 één week doorbetaald verlof als hun vrouw of vriendin net is bevallen. Dit verlof is nu nog twee dagen. Je werknemers kunnen het verlof meteen opnemen, maar dat mag ook in de eerste vier weken na de bevalling. Vanaf 2020 mogen ze ook binnen het eerste halfjaar na de geboorte vijf weken onbetaald opnemen met recht op een UWV-uitkering van 70 procent van hun loon.
 
Werknemers die een kind adopteren of een pleegkind in huis nemen, hebben recht op adoptie- of pleegzorgverlof. Vanaf 2019 kunnen werknemers twee weken langer met pleegzorg- en adoptieverlof. Het verlof gaat dan van vier naar zes weken. Dit verlof geldt voor beide ouders. Tijdens het pleegzorg- of adoptieverlof hebben ze recht op een uitkering ter hoogte van het (maximum)dagloon.
 
Informatieplicht energiebesparing
Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt je bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent verplicht om energie te besparen. Vanaf 2019 krijg je ook een informatieplicht. Je moet uiterlijk 1 juli 2019 melden welke maatregelen je neemt om energie te besparen. Het doel is om de energiebesparing te versnellen.
 
Kabinet komt MKB fiscaal verder tegemoet
 
Het kabinet heeft in het najaar een pakket fiscale maatregelen gepresenteerd. Veel hiervan was al aangekondigd in het regeerakkoord, maar het kabinet kwam nog met een extra tegemoetkoming. Het MKB krijgt een lastenverlichting van € 100 miljoen op arbeid. Op de Algemene Ledenvergadering van MKB Nederland gaf staatssecretaris Menno Snel van Financiën een toelichting. “Het pakket is nadrukkelijk door voorzitter Jacco Vonhoff omarmd. Overigens is die 100 miljoen nog niet ingevuld.” Hij is in gesprek over hoe deze lastenverlichting zo optimaal mogelijk voor ondernemers in te vullen.

Lees hier de speech.
Middelingsregeling wordt gemakkelijker voor ondernemers

Er zouden veel meer ondernemers gebruik kunnen maken van de zogenoemde middelingsregeling. Zij laten daardoor belastingteruggave liggen. Het is daarom goed dat de regeling makkelijker wordt. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op een evaluatie van de regeling door staatssecretaris Snel van Financiën.
 
Herberekening
De middelingsregeling maakt het mogelijk om de over drie jaar betaalde inkomstenbelasting te herberekenen op basis van het gemiddelde inkomen over die periode. Valt de herberekende belasting lager uit dan de betaalde belasting, dan is teruggave mogelijk. Zo’n 21.000 ondernemers maken nu gebruik van de regeling, maar dat zouden er 70.000 meer kunnen zijn.
 
Makkelijker en goedkoper
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het kabinet de uitvoering van de regeling gemakkelijker gaat maken voor ondernemers en de Belastingdienst. De uitvoeringslasten dalen daardoor. De ondernemingsorganisaties hopen dat dit ertoe zal leiden dat meer ondernemers, die vaak te maken hebben met fluctuerende winsten, van de regeling gebruik zullen maken.
Eén platform voor aanbieders alternatieve financiering
 
De afgelopen jaren zijn veel nieuwe aanbieders van alternatieve, niet-bancaire financiering op de markt gekomen. Tien ‘voorlopers’ hebben in bijzijn van Mona Keijzer afgesproken een gezamenlijk platform op te richten om 25.000 ondernemers beter te bedienen. Initiatiefnemer Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering: “Het is belangrijk om ondernemers op een verantwoorde manier te financieren. We maken nu samen met ondernemers en specialisten een gedragscode voor een transparante en passende financiering aan mkb’ers. We overleggen eens per kwartaal met het ministerie over de ontwikkelingen.”

Nog veel onduidelijkheden bij Brexit met "no-deal"

Nu de kans op een Brexit zonder deal (no-deal-scenario) steeds reëler wordt, is er bij veel ondernemers behoefte aan meer duidelijkheid over wat zo’n no-deal precies tot gevolg kan hebben voor hun activiteiten. Dat bleek tijdens de speciale Brexit-taskforce die VNO-NCW en MKB-Nederland  gisteren hielden naar aanleiding van alle recente turbulente ontwikkelingen rond de Brexit-overeenkomst in Londen.

Vervolgbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst werd afgesproken om in januari weer bij elkaar te komen met branches, bedrijven en overheden. Zo kan snel gekeken worden welke aanvullende (nationale) acties nodig zijn bovenop alle acties die de Europese Commissie al in beeld heeft gebracht in 78 zogeheten prepardeness notices. Daarnaast werd tijdens de bijeenkomst duidelijk dat de Nederlandse overheid een aantal simulaties gaat doen om te testen hoe de zaken ervoor staan bij een no-deal scenario. Ook begint de Rijksoverheid binnenkort een met publiekscampagne over Brexit.

Bereid je voor op een no-deal

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moeten ondernemers de komende maanden in hun planning uitgaan van een no-deal en daar hun voorbereiding op afstemmen. Zo worden ondernemers opgeroepen om zo snel mogelijk de Brexit Impact Scan te doen en bijvoorbeeld te zorgen dat ze hun douanezaken alvast geregeld hebben. In deze handige to-do lijst wordt duidelijk waar je allemaal aan moet denken.

Taskforce Brexit met bedrijfsleven en overheid

In de Taskforce Brexit van VNO-NCW en MKB-Nederland zitten branches en bedrijven die sterk door Brexit geraakt worden. Ook vertegenwoordigers van de overheid zijn aanwezig bij de bijeenkomsten. De Taskforce wil bedrijven aangesloten houden bij de laatste ontwikkelingen, ervoor zorgen dat bedrijven en overheden van elkaar weten wat de gevolgen van Brexit-gerelateerde ontwikkelingen kunnen zijn en welke maatregelen eventueel nodig zijn.

Doe de Brexit-impact scan

Als ondernemer ben je gewend flexibel te zijn. Dit betekent dat je snel en creatief reageert op veranderingen. Brexit raakt veel bedrijven. Jouw bedrijf of organisatie misschien ook wel, al denk je nu van niet. Zo kunnen producten langer bij de douane blijven staan. Zijn Britse certificaten en licenties straks nog geldig? Wat betekent Brexit voor de doorgifte van data?  De Nederlandse overheid staat klaar om jullie, te helpen. Wacht niet af, laat je niet verrassen en doe de Brexit Impact Scan op brexitloket.nl of kijk wat je nu al kunt regelen.

Lees hier wat u nu kunt doen.
 
Voor algemeen en landelijk nieuws van MKB Nederland, kijk hier ...
Partners aan het woord
Nieuwe partner: Pallas Advocaten

Alain Camonier is oprichter en mede-eigenaar van Pallas Advocaten, een advocatenkantoor in Amsterdam dat zich specialiseert in arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht met een internationale focus.
 
Alain is advocaat met als bijzondere specialisatie grensoverschrijdend arbeidsrecht. Hij adviseert en procedeert op het gebied van allerhande arbeidsrechtvraagstukken, waaronder (collectief) ontslagrecht, arbeidsovereenkomstenrecht, medezeggenschapsrecht en de juridische positie van (statutair) bestuurders.

Kijk hier voor meer info ...
Holland Casino Amsterdam West-Sloterdijk

Tijdens de MKB nieuwjaarsborrel hebben jullie al kennis kunnen maken met het nieuwste casino van Nederland: Holland Casino Amsterdam West-Sloterdijk.
Exclusief voor alle leden van MKB Amsterdam heeft Holland Casino een speciaal aanbod voor een bedrijfsuitje, personeelsevent of vergadering.

Dagelijks kan er een mooie ruimte voor maximaal 80 personen gehuurd worden voor een vergadering, training of bedrijfsevent. Zaalhuur is gratis bij afname van een vergaderarrangement.
* Zaalhuur is mogelijk tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Gratis zaalhuur bij vergaderarrangement inclusief lunch, koffie, thee of fris.

Bedrijfsuitje in het nieuwste casino: MKB leden ontvangen 10% korting op de arrangementen van maandag t/m woensdag.
* Reserveer telefonisch via 020 304 8261 onder vermelding van ‘MKB’.

Kijk hier voor een voor een overzicht van alle arrangementen uiteraard kan ook een exclusief arrangement op maat samengesteld worden. Neem voor vragen of informatie contact op via 020 304 8261.
Ledenvoordeel MKB Amsterdam | Profiteer direct!
Als lid van MKB Amsterdam kun je profiteren van aantrekkelijke voordelen die ondernemen voor jou makkelijker, slimmer en efficiënter maken. Zo kun je als lid aantrekkelijke kortingen ontvangen op producten en diensten van onze partners. Enkele voorbeelden hiervan zijn korting op een abonnement op Het Parool, korting op zaalhuur in de Johan Cruijff ArenA, maar ook slimme collectieve inkoop via FM Portal en Kooperatief, of korting op een arrangement van Holland Casino (zie bovenstaand artikel).

Bekijk alle voordelen op onze webpagina Ledenvoordeel en meld je direct aan voor deze exclusieve aanbiedingen.
Terugblik op onze evenementen
Nieuwjaarsborrel MKB Amsterdam

Afgelopen 10 januari vierde MKB Amsterdam met een groot aantal leden en partners het begin van het nieuwe jaar. Uiteraard ging dat gepaard met een glaasje bubbels en een heerlijk walking dinner.

Het bestuur van MKB Amsterdam lichtte de speerpunten en  6 centrale thema's van 2019 toe. Voorzitter Bart Drenth benoemde onder meer:
  1. Regionale samenwerking
  2. Bereikbaarheid
  3. Energiebesparing, Duurzaamheid, Circulair ondernemen
  4. Arbeidsmarkt, Sociaal beleid, ontslagrecht
  5. Amsterdams Economisch Plan / Buurteconomie & winkeldiversiteit
  6. Groeiende ondernemers (i.s.m. o.a. Hogeschool van Amsterdam).
Ter afsluiting konden de aanwezigen nog een spelletje MKB-ingo spelen met een paar leuke prijzen. Al met al weer een geslaagde avond en een mooie start van 2019.

Wij bedanken onze partner Holland Casino Amsterdam voor hun excellente service en organsatie! Het team van Casinomanager Robin Hanzon gaf deze avond extra sprankeling.
Pas op! Spookfacturen in omloop!
Wij krijgen regelmatig verontruste telefoontjes van bedrijven die facturen ontvangen voor diverse diensten die afkomstig lijken te zijn van MKB (Amsterdam).
Als u deze facturen niet herkent, als het om een dienst of product gaat wat u niet heeft besteld en u telefonisch benaderd wordt met (vaak agressieve) incasso-dreigementen, neem dan contact op met de Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl
Op hun website staan verschillende voorbeelden van in omloop zijnde nepfacturen. Grote kans dat die van u er ook tussen staat!
Bij twijfel mag u natuurlijk altijd met ons contact opnemen.

Onze partners

Copyright © 2019 MKB Amsterdam , All rights reserved.
Inschrijving via website MKB Amsterdam.

Adresgegevens MKB-Amsterdam
MKB Amsterdam
Van Heuven Goedhartlaan 7
Amstelveen, 1181 LE
Netherlands

Add us to your address book


Instellingen voor de nieuwsbrief veranderen?
pas je voorkeuren aan of uitschrijven voor deze lijst






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MKB Amsterdam · Van Heuven Goedhartlaan 7 · Amstelveen, 1181 LE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp