NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Lineas: ‘Modal shift op zijn kop door dumpprijzen wegvervoerders’
 
De coronacrisis hakte er flink in bij de Belgische spoorvrachtoperator Lineas. Maar gedaalde volumes herstelden inmiddels al behoorlijk, terwijl het vroegere staatsbedrijf bovendien nieuwe markten aanboorde. ‘Het was als een achtbaan’, blikt Lars Redeligx terug. Als nieuw commercieel directeur is het zijn taak de 250 locomotieven en 7.000 wagons van Lineas aan het werk te...
 
 
 
#
 
Spoorvervoerders: ProRail moet miljoenenschade vergoeden
 
De spoorgoederenvervoerders zijn de infrastructurele problemen op het spoor in het Rotterdamse havengebied zat. Ze willen dat ProRail haar verantwoordelijkheid neemt en de portemonnee trekt om alle geleden schade te vergoeden.
 
 
#
 
IRU: ‘LZV wordt onder het tapijt geveegd in het CO2-debat’
 
De noodzaak om het wegvervoer in Europa versneld van de dieselmotor richting de aanschaf van een emissievrije e-truck te krijgen, lijkt binnen de Europese politiek onomstreden. De internationale belangenbehartiger voor het wegvervoer IRU is het er echter niet mee eens. ‘Wij zijn met z’n allen om het even plat te formuleren elektro-bezopen bezig’, aldus politiek...
 
 
 
#
 
Nikola sluit miljardendeal met General Motors
 
GM neemt een belang van 11% in Nikola. In ruil voor batterijen en brandstofcellen geeft Nikola voor 2 miljard dollar aan nieuwe aandelen uit.
 
 
 
#
 
‘Intermodale vervoerders weinig gesteund in modal shift’
 
Grote intermodale vervoerders worstelen met gevoelens van jaloezie jegens de wegtransporteurs, sentimenten waaraan ze hardop uiting geven.
 
 
 
(advertentie)
#  
Uitnodiging voor dit gratis virtueel event!
 

Volg samen met andere logistiekprofessionals van over de hele wereld de gratis, virtuele Coyote Logistics Digital Summit. Het event vindt live plaats op 30 september en 1 oktober 2020.


Registreer nu.
 
 
 
#
 
Veel vragen rond verdwijning veeschip ‘Gulf Livestock 1’
 
Waarom voer de verdwenen ‘Gulf Livestock 1’ vorige week als enige schip in de wijde omtrek recht op het hart af van de categorie 4-storm Maysak, tot dusverre de zwaarste tyfoon van het jaar in de Oost-Chinese Zee?
 
 
 
#
 
Column – Transportbedrijf als hofleverancier
 
Sierteeltvervoerder Van Dooren Transport mag zich sinds het weekend ‘hofleverancier’ noemen. Om een beetje te kunnen koketteren met die status, ‘bij koninklijke beschikking’ verleend door ons staatshoofd Willem-Alexander, mag het transportbedrijf uit Hillegom, dat 125 jaar bestaat, het bijbehorende wapenbord aan de gevel hangen. Dat het hofleverancierschap niet betekent dat Van Dooren Transport elke week...
 
 
 
#
 
Wegvervoer en binnenvaart krijgen forse tik van economische krimp
 
De economische krimp heeft direct tot een fors dalende omzet in de transportsector geleid. Toch verwachten veel bedrijven een verbetering in het derde kwartaal.
 
 
 
#
 
‘Meer zicht op de route van containers nodig’
 
Het CBS onderzoekt in een pilot in opdracht van Rijkswaterstaat de mogelijkheden om de route van containers door Nederland van begin tot eind in beeld te brengen. Meer inzicht geeft een betere basis om aan een modal shift te werken, is de gedachte. Vervoersbedrijven en de Douane hebben de benodigde data al in huis. Nu...
 
 
 
(advertentie)
#  
Probeer het zelf en koop geen kat in de zak!
 

SenseAnyhwere maakt professionele registratie en bewaking van temperatuur mogelijk in een betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk pakket.

Vraag nu de gratis demokit aan bij TService en test het geheel vrijblijvend!


Gratis demokit
 
 
 
#
 
Nieuw stikstofmodel Logistiek Park Moerdijk onder vuur bij RvS
 
Blijft het omstreden provinciale inpassingsplan voor de aanleg van Logistiek Park Moerdijk (LPM) dit keer wel in stand? Wellicht. Maar zonder gebreken is ook het gerepareerde plan niet, zo bleek dinsdag tijdens een lange zitting bij de Raad van State.
 
 
 
#
 
‘Niemand legde hier logistiek aan, want er was geen product’
 
In Ethiopië is voor het eerst een koelcontainer met avocado’s per trein naar de haven van Djibouti verladen om geëxporteerd te worden naar Europa. Jeroen Bos van Flying Swans vertelde tijdens de derde aflevering van NT TV dat de transporttijd ongeveer vier dagen minder is dan voorheen per truck. Flying Swans, een samenwerking tussen onder...
 
 
 
#
 
Kijk NT TV afl. 3 terug over import avocado’s uit Ethiopië
 
‘Het duurt vier tot vijf dagen om de afstand tussen Djibouti en Addis Abeba met de vrachtauto te overbruggen. Met de trein duurt het nu maar 24 uur.’ Dat zei Jeroen Bos van Flyings Swans in aflevering 3 van NT TV.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 
De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het proefabonnement voor drie maanden.

Bekijk actie
 
 
 
#
 
CMA CGM tijdens corona van verlies naar winst, Ceva bijna uit het rood
 
CMA CGM heeft een goede eerste jaarhelft achter de rug waarin het verlies van 109 miljoen dollar van vorig jaar werd omgezet in een winst van 136 miljoen. Bovendien heeft de Franse rederij expeditiedochter Ceva Logistics bijna uit de rode cijfers. Een prestatie, want het bedrijf heeft nooit zwarte cijfers geschreven.
 
 
 
#
 
Transporteur bouwt hotel voor buitenlandse truckers
 
Jo Van Moer, eigenaar van het Belgische transportbedrijf Van Moer Logistics, bouwt in het Zeeuws-Vlaamse grensdorp Kapellebrug een hotel waar straks buitenlandse vrachtwagenchauffeurs en havenarbeiders kunnen overnachten.
 
 
 
#
 
DAF verdubbelt bereik van haar elektrische vrachtwagen
 
DAF heeft het bereik van haar elektrische CF verdubbeld tot ruim 200 kilometer. Bovendien zorgt de nieuwe generatie batterijen voor een gewichtsbesparing van 700 kilo, die ten goede komt aan het laadvermogen.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam