Twee dividendaankopen en defensiesector | Interview
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
 
 
. .
30-06-2023
  

Mooi groeibedrijf met solide balans

 

De Tip van de Week is een recente aankoop van de dividendportefeuille met een ijzersterke balans die veel flexibiliteit geeft, zeker in de huidige moeilijke economische tijden. Tijd voor een uitgebreide analyse. 


Lees verder >
.  
 
 
ADVERTORIAL
 
  
Profiteer deze zomer van korting
 

Met het laatste nieuws, aan- en verkooptips, voorbeeldportefeuilles, podcasts, chatsessies en een persoonlijk dashboard biedt Beleggers Belangen u toegang tot de juiste feiten. Kijk wat Beleggers Belangen ook ú kan brengen deze zomer. Dit abonnement stopt automatisch.

 
Ja ik wil de zomeraanbieding >
  
 
  


 
 

Twee dividendaankopen en de defensiesector uitgelicht 

Voorkennis | Naar de podcast >

 
 
  

ARTIKELEN

Accsys | Hoe kijkt u nu aan tegen dit aandeel?

De jaarcijfers over het gebroken boekjaar '22/'23 waren beter dan verwacht. Het bedrijf heeft nog wel te maken met een hoofdpijndossier. 

 
Lees verder >
 
  

Interview | Een eigenzinnig selectieproces

Advertorial title
 

Waarom Nvidia maal vijf kan gaan

 

Vermogensbeheerder Baillie Gifford haalt opmerkelijke successen met zijn wereldwijde groeifonds. Client director Tim Garratt doet uit de doeken hoe het eigenzinnige selectieproces werkt: 'Zoek naar volatiliteit.' 

Het Baillie Gifford Worldwide Long Term Global Growth Fund heeft 37 aandelen geselecteerd uit de meer dan 1500 aandelen in de All Country Index. Sinds 2004 heeft het fonds daarmee een jaarlijks rendement gehaald van 14,8%, terwijl de All Country Index op 9,1% zit. Client director Tim Garratt legt uit hoe Baillie Gifford dat voor elkaar heeft gekregen.

Kunt u uitleggen waarom het fonds zo gevoelig is voor renteveranderingen? Toen de rente in 2020 door de Fed naar nul werd verlaagd, behaalde het fonds een rendement van 101% in dat jaar. Toen de rente snel in de VS daarna snel van 0 naar 5% ging, leed het fonds een verlies van meer dan 50%.

‘Als de rente omhoog gaat dan worden de toekomstige kasstromen tegen een hogere rente verdisconteerd. Wij hebben dus gezien dat er in het afgelopen jaar een flinke daling van de waardering is geweest. En daarvoor had de pandemie juist voor een toename in de waarderingen van aandelen gezorgd. 

We hebben een ideaal klimaat gehad van 30 jaar waarin de rente alleen maar naar beneden ging en de laatste 15 jaar waren helemaal extreem toen kapitaal voor het eerst in de geschiedenis gratis was. 

Het gevolg was dat veel bedrijven in de index zich hebben kunnen presenteren als unieke bedrijven. Ze konden gratis geld lenen om eigen aandelen in te kopen om de koers flink te laten stijgen. Dit is niets anders dan ‘corporate botox’. Dit zijn bedrijven met rottende fundamenten, die er door gratis geld er weer mooi uitzien. 

Deze bedrijven mijden wij en perioden van stijgende rentes en inflatie bieden ruimte voor innovaties en mooie rendementen de komende tien jaar.’

Lees hier verder

 
 
Wat vindt u van deze e-mail?
Positief   Negatief