Kunt u de email niet goed bekijken? Open hem in uw browser.
WarmteNieuwsbrief

Crabbendam (HVC), wethouderNagengast, Hemminga (Zorgcirkel),Broersma (HVC), Buijs (RvB Zorgcirkel)

Rijksmonument op warmtenet

Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar wordt aangesloten op het warmtenet van HVC. Bijzonder is dat een deel van het gebouw rijksmonument is. De Zorgcirkel heeft voor het warmtenet gekozen in het kader van de ondertekening van de Green Deal 'Nederland op weg naar duurzame zorg'.

7 moties Warmtewet aangenomen

Op 6 maart werd in de Tweede Kamer gestemd over de ingediende moties bij de Wijziging Warmtewet. De verwachtingen voor warmtenetten zijn kennelijk hoog want in een van de aangenomen moties wordt al de voorbereiding van een splitsing tussen productie en distributie gevraagd.De regering wordt ook gevraagd om een andere referentie te zoeken dan de kosten van aardgas. 
Opmerkelijk is de terughoudendheid t.a.v. benutting van restwarmte. Men is bang voor een lock-in bij fossiele restwarmte. Maar er zijn al praktijkvoorbeelden in de industrie van overschakeling op duurzame warmte en dan blijft er zoals bij Akzo in Hengelo evenveel restwarmte. De Heat Roadmap van de EU en programma's als ReUseHeat werken juist aan benutting van restwarmte en de Duitse regering heeft net een subsidieprogramma opgezet voor hergebruik waaronder in warmtenetten.

Bezoek ons op DuurzaamVerwarmd

Op 21 en 22 maart is er in de Expo Haarlemermeer een beurs over zon, warmtepompen en warmtenetten met seminars over deze onderwerpen. Warmtenetwerk is aanwezig op het beursdeel warmtenetten. Bestuurslid Wim Mans geeft op het seminar op 21 maart om 12.15 de presentatie Denemarken als voorland voor Nederlandse warmtenetten ter voorbereiding op onze studiereis naar Denemarken.
Onze deelnemers Eurowater, Fortes Energy Systems, Greenchoice, Hermans Techniek, Imbema, Kamstrup, Landis+Gyr, Nibe, Thermaflex en Weijers Waalwijk hebben een eigen stand. 
 Registratie is gratis met invitatiecode 18ticket205 

AGENDA

16 maart in Amsterdam
Heat Roadmap Europe
workshop EU-project

20 maart in Utrecht
Masterclass Uniforme Maatlat
RVO NL

21-22 maart Expo Haarlemmermeer
Duurzaam Verwarmd

11-12 april in Graz
5th Solar District Heating
SDH

17-19 april Frankfurt 
EN+Eff: Wärme, Kälte und KWK
beurs met congres AGFW
 


24 april in Eeklo(B)
Bouwen aan warmtenetten

Warmtenetwerk Vlaanderen



26 juni Moerdijk

Waarom houtpellets?
seminar met bezoek aan pelletfabriek Labee Groep

25-27 sept. in Helsinki
Global District Energy Days
Euroheat & Power 
 


Hardenberg verder met warmtenet

De gemeente Hardenberg, Wavin Diensten, Cogas, Dion, Enpuls, en N-TRA zien voldoende kansen voor het warmtenetwerk Hardenberg. Dit blijkt uit het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek.Er is voldoende restwarmte van Wavin beschikbaar.

Karlsruhe succesvol met restwarmte industrie

In 2010 organiseerden we een bezoek aan Karlsruhe waar men toen werkte aan een leiding voor 40 MW restwarmte van MiRO. Een succesvol project dat later is uitgebreid tot 90 MW. 
Stadtwerke Karlsruhe werkt aan een uitbreiding van 26.000 woningen op het warmtenet begin 2016 naar 40.000 in 2020.Voor aansluiting op het warmtenet is een stimuleringsprogramma.
informatie over duurzame warmte & koude en restwarmte 

newsletter@newslettercollector.com 
uitschrijven uit deze lijst.

Ons adres is:
st. Warmtenetwerk Postbus 77 Hilversum, Noord-holland Nl-1200 AB Netherlands

Ons telefoonnummer:
+31356838833

Copyright (C) 2009 st. Warmtenetwerk All rights reserved.

Stuur
 deze email naar een vriend.