Must read: Export is mensenwerk

2 jaren geleden


Text only:

Bekijk deze mail online
 
HOME
NT TITELS
NIEUWSBRIEF
 
Export is mensenwerk
Succesvol zakendoen over de grens

Als je de internationale uitdaging aangaat, moet je op zoek naar lokale agenten en distributeurs die de lokale markt voor je kunnen openbreken. Maar hoe maak je van export een succes?
Export is mensenwerk biedt een handreiking voor het opbouwen van duurzame relaties tussen exporteurs uit Nederland en hun lokale vertegenwoordigers. Het richt zich op ondernemers en managers in het Nederlandse mkb die exporteren of van plan zijn dat te gaan doen. Het biedt tips voor de beginnende exporteur, maar ook een kader voor de meer ervaren exporteur. Bovendien biedt het handvatten voor studenten van internationaal gerichte opleidingen.

 
Handboek Exporteren doe je zo 
Het complete handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in export. Exporteren is voor veel bedrijven dagelijkse praktijk. Nederland is niet voor niets een van de meest exporterende landen van de wereld. Maar voor veel bedrijven is het een ver-van-mijn-bed-show. 
In het Handboek "Exporteren doe je zo" leest u alles wat u moet weten over exporteren, van productontwikkeling tot uitlevering en opslag. Het is daarom geschikt voor alle bedrijven, startend in export of ervaren, groot of klein.   
Exportmanagement
Dit handboek kiest voor een strategische benadering van exporteren als vorm van internationaliseren. De opzet van Exportmanagement is daarom afgeleid van een exportbeleidsplan of strategisch exportplan. Dit plan vormt de rode draad door het boek, waardoor duidelijk wordt hoe export op- en uitgebouwd wordt. Het multidisciplinaire karakter van export komt terug in onderwerpen als management, marketing, sales, financiën, douanezaken, juridische zaken, logistiek en cultuur. Het boek is bruikbaar in een internationaal georiënteerde major en minor, en in bedrijfsopleidingen waarin de internationalisering van de organisatie centraal staat.   
TEUREKA!
De haven van Rotterdam is de motor van de Nederlandse economie. De opkomst van de container heeft de logistiek ingrijpend veranderd. In Teureka! wordt de haven van Rotterdam, het belang van de container en de achterlandstromen beschreven. 
Scherp beeld Rotterdamse achterland
In het eerste deel krijgt u een scherp beeld van de Rotterdamse haven en het achterland. Het omschrijft de opkomst van de zeecontainer, de ontwikkeling van de transportmodaliteiten en de Rotterdamse achterlandstromen. 
Boegbeelden aan het woord
In deel twee geven boegbeelden, waaronder Erich Staake, Emile Hoogsteden en Ronald Lugthart, hun visie op het veranderde achterland én de toekomst van de Rotterdamse haven.
 
Copyright (c) NT Publishers 2016
VOLG ONS 
Customer desk: +31 (0) 10 280 1016
Contact
Afmelden
Mijn Account
NT Publishers BV, Paul Krugerstraat 181, Rotterdam, Zuid Holland 3072 GJ, Nederland  
afmelden

Nieuwsbladtransport.nl

Categorieën: Zakelijke goederen Vrachtauto
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018