|
|
Graag nodigen we u uit voor het 13e Nationale Voedingscongres |
|
|
Een must voor iedereen die bij klinische voeding betrokken is |
|
|
Beste collega,
Op vrijdag 17 april 2020 wordt het Nationale Voedingscongres georganiseerd in samenwerking met NESPEN. Daarmee is een platform ontstaan waar alle zorgprofessionals samen komen die zich bezig houden met klinische voeding en metabolisme. Het programma is zeer uitgebreid, met topsprekers, state-of-the-art lezingen, poster- en abstractpresentaties en vele bedrijven uit de klinische voedingswereld. Het 13e Nationale Voedingscongres is uitgegroeid tot een van de belangrijkste voedingsevents in Nederland.
Door de samenwerking met NESPEN is het mogelijk met korting deel te nemen voor bestaande begunstigers. Bovendien is een aantrekkelijke combinatie met toegang mogelijk gemaakt voor nieuwe NESPEN begunstigers. Het congres op vrijdag 17 april vindt plaats in het Van der Valk hotel te Veenendaal. |
|
|
Klik op onderstaande button voor alle details over het programma van het Voedingscongres en schrijf je snel in: |
|
|
|
Programma Nationale Voedingscongres: 17 april 2020 Van der Valk te Veenendaal |
|
|
|
Tafel voor 2: Beïnvloeding van het microbioom met voeding: Waar staan we? Prof. dr. ir. Ger Rijkers, Professor in Biomedical and Life Sciences, University College Roosevelt , Middelburg |
|
|
Leefstijladviezen bij de behandeling van (chronische) ziekten: werkbare aanpak voor de medicus Prof. dr. Ben Witteman, Bestuurslid NESPEN, MDL-arts, Buitengewoon hoogleraar voeding en darmgezondheid in transmurale zorg., Wageningen University & Research |
|
|
Energiebehoefte bepalen: Meten of schatten? Vaak worden formules voor rustmetabolisme en toeslagen gebruikt. Wanneer dient indirecte calorimetrie en actometrie gebruikt te worden. Wanneer heeft het een meerwaarde? Heidi Zweers, Diëtist, junior principal clinician, Radboudumc, Nijmegen |
|
|
|
Acute metabole stress en voeding bij de IC-patient. Een tekort aan calorieen en eiwit dient te worden voorkomen. Maar is voeding altijd veilig bij acute metabole stress? De nieuwste inzichten over de optimale timing, samenstelling van voeding met een individuele benadering. Dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede |
|
|
De herrijzenis van Blended Diet bij kinderen. Wat zijn de laatste inzichten over blended diet? Dr. Joanne Olieman, Kinderdiëtist en coördinator Onderzoek Afdeling Diëtetiek, Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis, Rotterdam |
|
|
Optimale voeding en beweging bij patiënten met sarcopenie. Kunnen we functionele uitkomsten verbeteren? Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc, Nijmegen |
|
|
|
Kunnen we eetgedrag en –stoornissen bij kinderen met overgewicht beinvloeden? Inzichten uit interventies bij kinderen en aanbevelingen uit de richtlijn kinderobesitas Dr. Anita Vreugdenhil, Kinderarts maag-darm-leverziekten, Maastricht UMC+ |
|
|
Voeding, circadiane ritmes en slaap. Op welke manier interacteert voeding met circadiane ritmes. Kan voedingstiming slaap beinvloeden? Voeding de nieuwe slaaptablet? Dr. Gerda Pot, Onderzoeker Voeding & Gezondheid, Louis Bolk Instituut, Bunnik |
|
|
Een brug tussen geneesmiddelen en voeding. De rol van de farmadiëtist. Ilona Suurs, Diëtist, ETZ Elisabeth, Tilburg |
|
|
|
Metabole communicatie tussen organen. Hoe communiceert de darm met het brein en de spieren? Dr. Klaske van Norren, Assistant Professor, Wageningen University & Research |
|
|
Diëten bij kanker. Zin en onzin van preventieve en therapeutisch diëten. Dr. ir. Merel van Veen-Wagensveld, Coördinator Voeding en Kanker, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Amsterdam |
|
|
|
(Intermitterend) vasten en gezondheid. Er is een hype ontstaan over de rol van intermitterend vasten bij preventie en behandeling van ziekten. Wat is nu de evidence? Prof. dr Hanno Pijl, Internist-endocrinoloog, hoogleraar Diabetologie, LUMC, Leiden |
|
|
Peri-operatieve voedingsoptimalisatie. Wat is er allemaal te verbeteren aan de voedingstoestand rondom de operatie? Laura Fransen, arts-onderzoeker chirurgie, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven |
|
|
Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050 op een duurzame manier? De wereldbevolking groeit snel. Waarschijnlijk hebben we in 2050 de dubbele hoeveelheid voeding nodig voor de bewoners van onze planeet. Hoe kunnen we dat op een duurzame manier realiseren zonder dat we de leefomgeving (of het klimaat en de lucht en waterkwaliteit) verdergaand aantasten? Prof.dr.ir. Wim de Vries, Hoogleraar milieusysteemanalyse, Wageningen University & Research
|
|
|
|
Graag stellen we u in de gelegenheid om uw abstract in te sturen. Een aantal abstracts worden geselecteerd voor een oral presentation of voor een poster presentation. Inzendingen kunnen tot 1 maart 2020 gestuurd worden naar abstract@nationalevoedingscongres.nl |
|
| |
| |
|
| | Verpleegkundigen en diëtisten |
|
|
| |
|
|
|
|
|
Accreditatie wordt aangevraagd bij |
|
|
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, ADAP, NIV, NVALT, NVA, NVVC, NVvH, NVKG, MDL, NVvN, NVN. |
|
|
|
|
Deel deze informatie op Social Media |
|
|
|
|
|
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com omdat u zich heeft aangemeld om gerelateerde informatie te ontvangen van congressen en cursussen in uw vakgebied of omdat u aan een soortgelijk congres of cursus heeft deelgenomen. U kunt hier uw voorkeuren aangeven of u afmelden. Aan de inhoud van deze email kunnen geen rechten worden ontleend. |
|
|
|
Deze mailing is verzonden door: Interactie Groep, Horapark 9, 6717LZ Ede, Netherlands |
|
|