Met NESPEN korting
Graag nodigen we u uit voor het 13e Nationale Voedingscongres
Een must voor iedereen die bij klinische voeding betrokken is
Beste collega,

Op vrijdag 20 november 2020 wordt het Nationale Voedingscongres georganiseerd in samenwerking met NESPEN. Daarmee is een platform ontstaan waar alle zorgprofessionals samen komen die zich bezig houden met klinische voeding en metabolisme. Het programma is zeer uitgebreid, met topsprekers, state-of-the-art lezingen en abstractpresentaties en vele bedrijven uit de klinische voedingswereld. Het 13e Nationale Voedingscongres is uitgegroeid tot een van de belangrijkste voedingsevents in Nederland.

Door de samenwerking met NESPEN is het mogelijk met korting deel te nemen voor bestaande begunstigers. Bovendien is een aantrekkelijke combinatie met toegang mogelijk gemaakt voor nieuwe NESPEN begunstigers. Het congres op vrijdag 20 november vindt plaats in Congrescentrum De Werelt in Lunteren.
Klik op onderstaande button voor alle details over het programma van het Voedingscongres en schrijf je snel in:
Programma Nationale Voedingscongres: 20 november 2020
Congrescentrum De Werelt te Lunteren
 
Tafel voor 2: Beïnvloeding van het microbioom met voeding: Waar staan we?
Prof. dr. ir. Ger Rijkers, Professor in Biomedical and Life Sciences, University College Roosevelt , Middelburg
Voedingsadviezen bij kinderen om de weerstand tegen virussen te vergroten
Dr. Ellen van der Gaag, Kinderarts, ZGT, Hengelo
Energiebehoefte bepalen: Meten of schatten? Vaak worden formules voor rustmetabolisme en toeslagen gebruikt. Wanneer dient indirecte calorimetrie en actometrie gebruikt te worden. Wanneer heeft het een meerwaarde?
Heidi Zweers, Diëtist, junior principal clinician, Radboudumc, Nijmegen
 
Acute metabole stress en voeding bij de IC-patient. Een tekort aan calorieen en eiwit dient te worden voorkomen. Maar is voeding altijd veilig bij acute metabole stress? De nieuwste inzichten over de optimale timing, samenstelling van voeding met een individuele benadering.
Prof. dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
Metabole communicatie tussen organen. Hoe communiceert de darm met het brein en de spieren?
Dr. Klaske van Norren, Assistant Professor, Wageningen University & Research
Leefstijladviezen bij de behandeling van (chronische) ziekten:
Werkbare aanpak voor de medicus
Prof. dr. Ben Witteman, Bestuurslid NESPEN, MDL-arts, Buitengewoon hoogleraar voeding en darmgezondheid in transmurale zorg, Wageningen University & Research
 
Kunnen we eetgedrag en –stoornissen bij kinderen met overgewicht beinvloeden? Inzichten uit interventies bij kinderen en aanbevelingen uit de richtlijn kinderobesitas
Dr. Anita Vreugdenhil, Kinderarts maag-darm-leverziekten, Maastricht UMC+
Optimale voeding en beweging bij patiënten met sarcopenie:
Kunnen we functionele uitkomsten verbeteren?
Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc, Nijmegen
Diëten bij kanker. Zin en onzin van preventieve en therapeutisch diëten.
Dr. ir. Merel van Veen-Wagensveld, Coördinator Voeding en Kanker, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Amsterdam

 
Voeding, circadiane ritmes en slaap
Op welke manier interacteert voeding met circadiane ritmes. Kan voedingstiming slaap beinvloeden? Voeding de nieuwe slaaptablet?
Dr. Gerda Pot, Onderzoeker Voeding & Gezondheid, Louis Bolk Instituut, Bunnik
Een brug tussen geneesmiddelen en voeding
De rol van de farmadiëtist
Ilona Suurs, Diëtist, ETZ Elisabeth, Tilburg

 
(Intermitterend) vasten en gezondheid. Er is een hype ontstaan over de rol van intermitterend vasten bij preventie en behandeling van ziekten. Wat is nu de evidence?
Prof. dr. Mireille Serlie, Hoogleraar Inwendige geneeskunde (voeding en energiemetabolisme), Voorzitter NESPEN, Amsterdam UMC, Amsterdam
Peri-operatieve voedingsoptimalisatie. Wat is er allemaal te verbeteren aan de voedingstoestand rondom de operatie?
Laura Fransen, arts-onderzoeker chirurgie, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven
Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050 op een duurzame manier? De wereldbevolking groeit snel. Waarschijnlijk hebben we in 2050 de dubbele hoeveelheid voeding nodig voor de bewoners van onze planeet. Hoe kunnen we dat op een duurzame manier realiseren zonder dat we het klimaat, de lucht en waterkwaliteit verdergaand aantasten?
Prof.dr.ir. Wim de Vries, Hoogleraar milieusysteemanalyse, Wageningen University & Research

Inschrijftarieven:

Studenten

Verpleegkundigen
en diëtisten
Medisch
specialisten
 
€ 62,50
€ 97,50
€ 120,00

€ 155,00
€ 180,00
€ 199,00

€ 210,00
€ 235,00
€ 255,00

 
Accreditatie
Toegekend door:
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register
ADAP
NIV
NAPA
NVKG

Aangevraagd bij:
MDL
Deel deze informatie op Social Media
 
 
 
 
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com omdat u zich heeft aangemeld om gerelateerde informatie te ontvangen van congressen en cursussen in uw vakgebied of omdat u aan een soortgelijk congres of cursus heeft deelgenomen. U kunt hier uw voorkeuren aangeven of u afmelden.
Aan de inhoud van deze email kunnen geen rechten worden ontleend.
 
 
 
 
Deze mailing is verzonden door: Interactie Groep, Horapark 9, 6717LZ Ede, Netherlands