|
|
Graag nodigen we u uit voor het 13e Nationale Voedingscongres |
|
|
Een must voor iedereen die bij klinische voeding betrokken is |
|
|
Beste collega,
Op vrijdag 20 november 2020 wordt het Nationale Voedingscongres georganiseerd in samenwerking met NESPEN. Daarmee is een platform ontstaan waar alle zorgprofessionals samen komen die zich bezig houden met klinische voeding en metabolisme. Het programma is zeer uitgebreid, met topsprekers, state-of-the-art lezingen en abstractpresentaties en vele bedrijven uit de klinische voedingswereld. Het 13e Nationale Voedingscongres is uitgegroeid tot een van de belangrijkste voedingsevents in Nederland.
Door de samenwerking met NESPEN is het mogelijk met korting deel te nemen voor bestaande begunstigers. Bovendien is een aantrekkelijke combinatie met toegang mogelijk gemaakt voor nieuwe NESPEN begunstigers. Het congres op vrijdag 20 november vindt plaats in Congrescentrum De Werelt in Lunteren. |
|
|
Klik op onderstaande button voor alle details over het programma van het Voedingscongres en schrijf je snel in: |
|
|
|
Programma Nationale Voedingscongres: 20 november 2020 Congrescentrum De Werelt te Lunteren |
|
|
|
Tafel voor 2: Beïnvloeding van het microbioom met voeding: Waar staan we? Prof. dr. ir. Ger Rijkers, Professor in Biomedical and Life Sciences, University College Roosevelt , Middelburg |
|
|
Voedingsadviezen bij kinderen om de weerstand tegen virussen te vergroten Dr. Ellen van der Gaag, Kinderarts, ZGT, Hengelo |
|
|
Energiebehoefte bepalen: Meten of schatten? Vaak worden formules voor rustmetabolisme en toeslagen gebruikt. Wanneer dient indirecte calorimetrie en actometrie gebruikt te worden. Wanneer heeft het een meerwaarde? Heidi Zweers, Diëtist, junior principal clinician, Radboudumc, Nijmegen |
|
|
|
Acute metabole stress en voeding bij de IC-patient Een tekort aan calorieën en eiwit dient te worden voorkomen. Maar is voeding altijd veilig bij acute metabole stress? De nieuwste inzichten over timing en samenstelling van voeding met de laatste inzichten over COVID-19 patiënten Prof. dr. Arthur van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede |
|
|
Metabole communicatie tussen organen Hoe communiceert de darm met het brein en de spieren? Dr. Klaske van Norren, Assistant Professor, Wageningen University & Research |
|
|
Leefstijladviezen bij de behandeling van (chronische) ziekten: Werkbare aanpak voor de medicus Prof. dr. Ben Witteman, Bestuurslid NESPEN, MDL-arts, Buitengewoon hoogleraar voeding en darmgezondheid in transmurale zorg, Wageningen University & Research |
|
|
|
Kunnen we eetgedrag en –stoornissen bij kinderen met overgewicht beinvloeden? Inzichten uit interventies bij kinderen en aanbevelingen uit de richtlijn kinderobesitas Dr. Anita Vreugdenhil, Kinderarts maag-darm-leverziekten, Maastricht UMC+ |
|
|
Optimale voeding en beweging bij patiënten met sarcopenie: Kunnen we functionele uitkomsten verbeteren? Dr. Manon van den Berg, Themaleider voeding/diëtist/wetenschappelijk onderzoeker, Radboudumc, Nijmegen |
|
|
Diëten bij kanker Zin en onzin van preventieve en therapeutisch diëten Dr. ir. Merel van Veen-Wagensveld, Coördinator Voeding en Kanker, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Amsterdam |
|
|
|
Voeding, circadiane ritmes en slaap Op welke manier interacteert voeding met circadiane ritmes. Kan voedingstiming slaap beinvloeden? Voeding de nieuwe slaaptablet? Dr. Gerda Pot, Onderzoeker Voeding & Gezondheid, Louis Bolk Instituut, Bunnik |
|
|
Een brug tussen geneesmiddelen en voeding De rol van de farmadiëtist Ilona Suurs, Diëtist, ETZ Elisabeth, Tilburg |
|
|
|
(Intermitterend) vasten en gezondheid Er is een hype ontstaan over de rol van intermitterend vasten bij preventie en behandeling van ziekten. Wat is nu de evidence? Prof. dr. Mireille Serlie, Hoogleraar Inwendige geneeskunde (voeding en energiemetabolisme), Voorzitter NESPEN, Amsterdam UMC, Amsterdam |
|
|
Peri-operatieve voedingsoptimalisatie Wat is er allemaal te verbeteren aan de voedingstoestand rondom de operatie? Laura Fransen, arts-onderzoeker chirurgie, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven |
|
|
Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050 op een duurzame manier? De wereldbevolking groeit snel. Waarschijnlijk hebben we in 2050 de dubbele hoeveelheid voeding nodig voor de bewoners van onze planeet. Hoe kunnen we dat op een duurzame manier realiseren zonder dat we het klimaat, de lucht en waterkwaliteit verdergaand aantasten? Prof.dr.ir. Wim de Vries, Hoogleraar milieusysteemanalyse, Wageningen University & Research
|
|
|
| | Verpleegkundigen en diëtisten |
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
Toegekend door: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, 7 puntenAccreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register, 7 puntenADAP, 7 puntenNIV, 6 puntenNAPA, 6 puntenNVKG, 6 puntenMDL, 6 punten |
|
|
Andere deelnemers gaan ook naar: |
|
|
|
|
Deel deze informatie op Social Media |
|
|
|
|
|
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com omdat u zich heeft aangemeld om gerelateerde informatie te ontvangen van congressen en cursussen in uw vakgebied of omdat u aan een soortgelijk congres of cursus heeft deelgenomen. U kunt hier uw voorkeuren aangeven of u afmelden. Aan de inhoud van deze email kunnen geen rechten worden ontleend. |
|
|
|
Deze mailing is verzonden door: Interactie Groep, Horapark 9, 6717LZ Ede, Netherlands |
|
|