Werkzaamheden Flevohout tot 24 februari

Onze beheerders zijn tot 24 februari 2023 aan de slag in de Flevohout bij Lelystad. De werkzaamheden richten zich voornamelijk op het verwijderen van bamboe, een experimentele soort die het bos dreigt te overwoekeren.

Lees meer

Huismus bovenaan in tuinvogeltelling 2023

In het laatste weekend van januari vond weer de jaarlijkse tuinvogeltelling plaats. Ook vele Flevolanders telden de vogels die zij zagen in hun tuin. De huismus werd het meest geteld in de provincie. Bekijk alle resultaten op de website van de Vogelbescherming.

Lees meer

Unieke excursie: P. van der Lijn Reservaat

Midden in het Urkerbos ligt een uniek gebied; het geologisch reservaat ‘P. van der Lijn’. Dit bijzondere gebied is afgesloten voor publiek, maar voor deze excursie op zondag 12 maart maken wij een eenmalige uitzondering.

Lees meer

Seizoensnachtwandeling: wandel de lente binnen

Luid de lente in, ontdek de natuur dichtbij en ga mee wandelen met onze gids door het prachtige Natuurpark Lelystad. Het park is normaal gesproken niet toegankelijk na zonsondergang, maar voor deze excursie op maandag 20 maart maken wij een uitzondering.

Lees meer

Baltsende nonnetjes

Altijd al eens baltsende nonnetjes willen bekijken? Kom dan binnenkort naar Natuurpark Lelystad. Er verblijft een groep van tientallen nonnetjes op de plassen in het park. De prachtig getekende mini-eendjes zijn momenteel perfect zichtbaar en zeer actief.

Excursie: op zoek naar de otter

Tijdens deze excursie op zaterdag 25 maart leer je alles wat je wilt weten over de Europese otter. Onze gids vertelt je over deze ineressante soort en neemt je mee op zoek naar sporen van in het wild levende otters in Natuurpark Lelystad.

Lees meer

Vrijwilligers ruimen wietplantage op

Helaas heeft ook Het Flevo-landschap last van allerlei soorten overlast in haar gebieden. Onze vrijwilligers zijn medio januari bijvoorbeeld druk geweest met het opruimen van de restanten van een illegale wietplantage in het Wilgenbos. Een hele klus om alle troep het gebied weer uit te krijgen.

Het Flevo-landschap wenst je veel plezier in de natuur!

Bescherm de natuur in Flevoland

Het Flevo-landschap zet zich elke dag weer in om de Flevolandse natuur te beschermen en te ontwikkelen. Maar dat kunnen we niet alleen. Draag jij de natuur in Flevoland ook een warm hart toe? Word dan nu begunstiger. Al vanaf € 25 per jaar bescherm je de natuur bij jou in de buurt en profiteer je van mooie voordelen. 

Lees meer
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing
Facebook Twitter YouTube
Het Flevo-landschap
Postbus 2181 - 8203 AD Lelystad
T​ 0320-286111 | E info@flevolandschap.nl
www.flevo-landschap.nl
Online bekijken | Uitschrijven