NOS Nieuwsbrief
Het was de week waarin de naweeën van de toeslagenaffaire het nieuws beheersten. Zo blijkt de compensatieregeling voor gedupeerde ouders, die recht hebben op 30 duizend euro, tot chaos en paniek bij de Belastingdienst te leiden.
Van honderden gedupeerden werd het compensatieverzoek onterecht afgewezen. Daartegen kunnen zij bovendien geen bezwaar maken
Ook in de politiek blijft de affaire de gemoederen bezighouden. Maandagavond werden de notulen van de ministerraad openbaar gemaakt. Daar bleek wel degelijk kritisch te zijn gesproken over lastige Kamerleden als CDA’er Pieter Omtzigt. Zijn partijgenoot Wopke Hoekstra had Omtzigt willen “sensibiliseren”, tot rede willen brengen, zo stond in de notulen.
Dit was er nog meer in het nieuws deze week:
Verhalen om wat langer bij stil te staan:
Voor voor veel mensen is het een nachtmerrie: op de intensive care belanden met hevige coronaklachten. Wie de ic weer mag verlaten, is vaak nog lang niet de oude. Voor velen begint dan een lange en zware revalidatie. Nieuwsuur volgde coronapatiënten Arie en Nettie een jaar lang vanaf het moment dat ze werden ontslagen van de ic.
De strijd in de Eredivisie nadert zijn ontknoping. Dat Ajax kampioen wordt en zich dus voor de Champions League kwalificeert, staat zo goed als vast. Maar hoe worden de overige Europese tickets verdeeld? En hoe ziet de strijd om degradatie te ontlopen eruit? NOS Sport legt het je uit.
Hoe staat het met de verkiezingsbeloftes van Joe Biden? Is de gematigde democraat die Donald Trump versloeg misschien wel progressiever dan hij tijdens zijn campagne leek? Podcast De Dag maakt na honderd dagen Biden een eerste balans op met Amerika-deskundige Raymond Mens. 
Dit zit er dit weekend aan te komen:
  • Zaterdag is het Dag van de Arbeid. In Nederland een beetje een ondergeschoven kindje. Maar dit jaar valt 1 mei op een zaterdag, dus hebben we net als onze Europese buren vrij. 
  • Hoogstwaarschijnlijk kunnen Ajaxsupporters zondag feestvieren. Thuis tegen FC Emmen volstaat een gelijkspel voor de 35e landstitel. Het wordt dan wel een feestje zonder publiek: het stadion blijft leeg en komt er geen publieke huldiging.