Vorige week plaatsten we een bericht over het besluit van minister Van Engelshoven om te stoppen met de registratie van de blauw-witte schildjes. Meteen kregen we een reactie van de Nederlanse Unesco Commissie. In het eerste bericht vertellen zij waarom ze het niet eens zijn met het besluit.
De Nederlandse Unesco Commissie is het oneens met het besluit van minister Van Engelshoven om te stoppen met de registratie van blauw-witte schildjes. Volgens de commissie zijn de schildjes nog wel degelijk van belang. De redactie ging in gesprek met Marielies Schelhaas, algemeen secretaris van de Nederlandse Unesco Commissie.
Een flink aantal organisaties maakte afgelopen periode gebruik van de Opengestelde Monumenten-Lening. Nadat de eerste coronamaatregelen in 2020 van kracht waren ontwikkelden het Nationaal Restauratiefonds, het ministerie van OCW en diverse erfgoedorganisaties deze speciale leenfaciliteit. De steun is nu verlengd tot en met 31 december 2021.
Met 14 stemmen voor en 5 tegen is het plan van MeyerBergman Erfgoed Groep voor Paleis Soestdijk goedgekeurd door de gemeenteraad. "Dit dorp kan wel wat reuring gebruiken."
Heerlen - in de Romeinse tijd Coriovallum - pakt groot uit met haar Romeinen. Het tweeduizend jaar oude badhuis krijgt een nieuwe overkapping. "Heerlen moet weer trots worden op haar verleden."
Nederland trekt nog minder internationale toeristen dan vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers. Dat merkt Kinderdijk, werelderfgoed, ook. Opnieuw draaien ze een substantieel verlies.
Het wrak van de kogge ging na de vondst in 2016 naar een conserveringscentrum in Lelystad. Nu wil Kampen het schip terug halen, maar het exposeren kost een miljoen meer dan gedacht.
De biodiversiteit in Nederland moet worden hersteld. Maar zijn boeren bereid hun land aan te passen? Natuurbeschermer Jaap Dirkmaat pleit voor een simpele ingreep: de 20.000 jaar oude vlechtheg. Dit zijn horizontaal gevlochten takken waar van alles omheen groeit.
Spelende kinderen op straat, 'ons mam' in haar schort achter het fornuis, ploegende boeren, winkels en mode, verjaardagen, optochten en straattaferelen, duizenden foto’s en films over het leven in Brabant zijn nu voor iedereen online toegankelijk.