Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oekraïne: een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie

Het eerste slachtoffer van elke oorlog is de waarheid. De oorlog in Oekraïne is daar zeker geen uitzondering op. Daarover schreef Michel 'Collon een indringend en ontmaskerend boek: ‘Een oorlog met beelden, 50 voorbeelden van desinformatie’.

Lees verder

Vader Sanda Dia houdt 'beau monde' spiegel voor: dit zijn wij, dat zijn jullie

Vijf jaar na de moord op zijn zoon Sanda Dia vertelt vader Ousmane zijn verdriet aan Thomas Blommaert. Je bent geen mens als dit boek je niet raakt. 'Ze hebben mijn zoon vermoord' is van een rauwe eerlijkheid die te zeldzaam is geworden. Geen fake 'reality' maar de werkelijkheid van ingetogen en waardig verdriet.

Lees verder

Europa en VS wetens en willens medeplichtig aan “grootste bloedbad sinds WO II”

Het is nauwelijks in het nieuws, maar in het oosten Congo speelt zich de laatste decennia het grootste bloedbad af sinds WOII. Strategische mineralen zijn de inzet van dit bloedig en aanslepend conflict.

Lees verder

El Salvador: de perfect georkestreerde fraude

Na 28 jaar keerde ik terug naar El Salvador. Dit is het eerste van mijn verslag over een revolutie die haar eigen kinderen heeft verloochend en ongewild een monster heeft gebaard.

Lees verder

Jaar na de treinramp in Griekenland: onderzoek zit vast ondanks bekende oorzaken als corruptie en privatisering

Vanuit Athene schetst Bruno Tersago een zeer onfris beeld van de Griekse (en Europese!) politiek. Een jaar na de grootste treinramp in de Griekse geschiedenis staat het onderzoek nergens. De regering weigert systemische oorzaken te erkennen. Die zijn nochtans bekend: corruptie, die door de EU de facto oogluikend wordt toegestaan, en de ideologische manie om overheidstaken te privatiseren, hét recept voor deze Griekse tragedie (met als extra de video van een indrukwekkende getuigenis).

Lees verder

Hoe misbruiken in justitie voortaan kunnen vermeden worden, advies aan parlement

Gewezen onderzoeksrechter Walter De Smedt blikt terug op een aantal gerechtelijke dossiers naar aanleiding van de VRT-reeks Godvergeten en de oprichting die er op volgde van de parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk. Naast kritische observaties formuleert hij een aantal adviezen voor de commissie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Meer dan duizend betogers vragen aandacht voor situatie in Oost-Congo

Meer dan duizend mensen spraken zich afgelopen zaterdag in Brussel uit over het heftige en aanhoudende geweld in Oost-Congo. De betogers riepen Europa, De Verenigde Staten en Rwanda specifiek ter verantwoording.

Lees verder

Verlichting in 2024[Wighel]

Lees verder

Protest tegen lezing Van Langenhove in Leuven

Ik steun het protest tegen de lezing die Dries Van Langenhove deze woensdagavond in Leuven geeft op uitnodiging van het extreem-rechtse NSV. Van Langenhove is de exponent van de actuele extreemrechtse haatpolitiek tegen de aanwezigheid...

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium