Bekijk hier de webversie
 
 
 
headerafbeelding
  nh weekbericht - woensdag 1 augustus  
 
> Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens
> Podcastserie voor aspirant Statenleden
> Nieuwe maaimethode geïntroduceerd
> Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen
> Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen
> Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd
> &Holland: Dagje op pad met zwemwaterinspecteurs
> Statenvragen
> Vergaderingen
 
 
Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens
De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van windmolens met een rijksmonumentenstatus. In totaal is ruim 700.000 euro beschikbaar voor de 133 historische molens. Gedeputeerde Cultuur Jack van der Hoek: "De windmolens zijn van grote waarde voor Noord-Holland. Ze zijn beeldbepalend voor het karakteristieke landschap van de provincie en trekken jaarlijks duizenden toeristen.

Lees meer


 
 
 
 
Podcastserie voor aspirant Statenleden
Wat doet een Statenlid? Wat kun je ermee bereiken? Kun je het combineren met je privéleven? 6 Statenleden geven antwoord op deze vragen in een podcastserie. Ze vertellen wat erbij komt kijken om Statenlid te zijn en waarom zij zich verkiesbaar stelden. De postcastserie is vooral interessant voor jonge mensen die overwegen om zich verkiesbaar te stellen voor de provinciale Statenverkiezingen. Dat kan nog tot in september van dit jaar.
Lees meer
 
 
 
Nieuwe maaimethode geïntroduceerd
Zoals elk jaar wordt er in de zomermaanden langs provinciale wegen veel gemaaid. Dit jaar ziet dat er in het gebied Zuid-Kennemerland en IJmond iets anders uit. De provincie Noord-Holland is namelijk gestart met sinusmaaien. Tijdens het sinusmaaien wordt er gemaaid in slingers of golven. Op die manier worden er windluwe plekjes, vochtige of drogere omgevingen en koelere of warmere zones gecreëerd.
Lees meer
 
 
 
Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen
De provincie en brancheorganisatie Bouwend Nederland hebben afgesproken samen te werken aan de doelstelling om in 2050 geheel circulair te bouwen. Op die manier dragen zij bij aan de landelijke en provinciale ambitie om als Nederlandse economie in 2050 een volledige kringloopeconomie te hebben.
Lees meer
 
 
 
Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen
De provincie Noord-Holland treft maatregelen om de bouwstop voor de Leeghwaterbrug op te heffen, die op 15 mei 2018 is afgekondigd. In de afgelopen weken voerde de provincie diverse gesprekken met de verantwoordelijke aannemer. Deze gesprekken leidden tot de conclusie dat ingrijpen door de provincie in de projectorganisatie van de aannemer nodig is, zodat de bouwstop op korte termijn volledig kan worden opgeheven. 
Lees meer
 
 
 
 
Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd
Eén van de deelprojecten van HOV Schiphol-Oost wordt voorlopig niet gerealiseerd. De aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost wordt uitgesteld. In verband met de planning van andere infrastructurele werken in de regio kan het project niet tijdig gerealiseerd worden. Alle overige deelprojecten worden de komende maanden afgerond. Eind 2018 kan R-net lijn 180 grotendeels over de geplande route gaan rijden.
Lees meer
 
 
 
&Holland: Dagje op pad met zwemwaterinspecteurs
Iedere keer de mooiste beelden en verhalen uit jouw provincie in &Holland. In het nieuwe nummer onder meer: Een dagje op pad met zwemwaterinspecteurs Marco en Frouwke; Herken typisch Noord-Hollandse plekken in het buitenland? Doe de quiz; Tom Bax neemt je mee naar de Loosdrechtse plassen; Het Dilemma: de groei van Schiphol.

Een abonnement is gratis. Deze &Holland meteen lezen!
 
 
Statenvragen

Vanuit Provinciale Staten (PS) zijn schriftelijke vragen gesteld over:

◾ Boterbloem (nr. 91, GroenLinks)


Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden, uiterlijk 30 dagen na binnenkomst. Alle Statenvragen zijn integraal beschikbaar op de website van de provincie Noord-Holland.

 
 
 
Vergaderingen
Hoor- en adviescommissie - 9 augustus 2018
 
 
 
 
> Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
> Profiel aanpassen
 
facebook Facebook
twitter Twitter