Ontvoerd uit het wild, bruut opgesloten in een kooi, over grote afstanden gesmokkeld ... 
In browser weergeven
ifaw_logo_darkmode_outline
Doneer
Een penseelaapje gered van de illegale handel in wilde dieren. Foto: © JAAN

Een penseelaapje gered van de illegale handel in wilde dieren. Foto: © JAAN

Beste John,

Als er één ding is waar ik nog regelmatig over wakker lig, dan is het de alarmerende toename van de illegale handel in wilde dieren. Terwijl talloze diersoorten zoals tijgers, olifanten, neushoorns en exotische vogels op de rand van uitsterven staan, worden deze dieren nog steeds massaal uit het wild weggeroofd, opgesloten in veel te kleine kooien om vervolgens verhandeld te worden als luxeproducten. Deze lugubere handel vormt een ernstige bedreiging voor de biodiversiteit en veroorzaakt ontzettend veel dierenleed. Onze teams zetten zich daarom wereldwijd in om deze netwerken te ontmantelen door rangers te trainen, samen te werken met douaneautoriteiten en illegale handel online op te sporen.

Steun dit werk >>

9 van de 10 illegaal verhandelde dieren overleeft de smokkelreis niet. 

Jaarlijks worden miljoenen dieren illegaal over grenzen gesmokkeld. Het grootste deel van de dieren komt tijdens de smokkelreis om het leven.

 

Onder deze dieren vallen honderden cheetawelpjes die jaarlijks uit de Hoorn van Afrika worden gesmokkeld voor de illegale huisdierenmarkt. Het snelste landzoogdier ter wereld wordt in een klein houten kistje gepropt voor een gevaarlijke reis, die veel van de dieren niet overleven. Mocht het dier de reis overleven, dan staat er vaak een leven in gevangenschap te wachten, ver verwijderd van hun natuurlijke leefgebied en waar ze hun natuurlijke gedrag niet kunnen vertonen. Dit heeft een enorme impact op het welzijn en de overlevingskansen van het wilde dier.

Twee van de negen cheeta's die eerder in Somaliland werden gered van een leven in gevangenschap. Foto: © Cheetah Conservation Fund

Twee van de negen cheeta's die eerder in Somaliland werden gered van een leven in gevangenschap. Foto: © Cheetah Conservation Fund

Vanuit ons project Countering Cheetah Trafficking from the Horn of Africa (CCTHOA) hebben we al vele cheeta's kunnen behoeden van een leven in gevangenschap. Samen met onze partners onderzoeken we smokkelroutes, werken we aan wetshandhaving, en zetten we ons in voor het vergroten van publieke bewustwording. Dit project stelt ons in staat de dieren beter te beschermen en de kans op onderschepping door de douane te verhogen.

Steun dit project >>

We hebben wereldwijd al talloze dieren kunnen behoeden voor een leven als exotisch huisdier. De enorme omvang van wildlife criminaliteit, die verder wordt aangewakkerd door de illegale handel online, blijft echter een uitdaging.

Twee jaguarwelpen (genaamd Nicte-Ha en Celestun Peten) gered door Mexicaanse autoriteiten in Campeche, Mexico. Foto: © Alejandro Prieto

Twee jaguarwelpen (genaamd Nicte-Ha en Celestun Peten) gered door Mexicaanse autoriteiten in Campeche, Mexico. Foto: © Alejandro Prieto

Help jij mee om een einde te maken aan deze vreselijke praktijken, John? Elke donatie helpt, hoe groot of klein dan ook. Jouw steun van vandaag kan een bijdrage leveren aan: 

  • ons CyberSpotter-programma waarbij online illegale handelaren worden opgespoord; 
  • het trainen en uitrusten van rangers die hun leven riskeren om wilde dieren in Afrika en Azië tegen stropers te beschermen; 
  • het trainen van ordehandhavers om smokkelaars te arresteren en om te zorgen voor dieren die zijn onderschept door de douane. 
Doneer nu >>

Jouw bijdrage kan het verschil bieden voor een dier dat al dagenlang opgesloten zit in een veel te krappe kooi en smacht naar vrijheid en de kans om weer in zijn natuurlijke leefgebied rond te trekken. Met jouw steun kunnen we onze strijd tegen wildlife crime blijven voortzetten en dieren een betere toekomst geven. Steun jij vandaag nog onze campagne tegen de illegale handel in wilde dieren?

A headshot of Azzedine Downes

Azzedine Downes

 President-directeur

volg ons op social media

Facebook
Instagram
X (Twitter)
YouTube

International Fund for Animal Welfare

Javastraat 56, Den Haag 2585 AR, Nederland

 

Deze e-mail is verzonden naar newsletter@newslettercollector.com

Afmelden Wijzig mijn voorkeuren

 

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via info-nl@ifaw.org

IFAW verwerkt persoonlijke informatie in overeenstemming met ons privacybeleid.

Mis niets! Voeg info@ifawnews.org toe aan je adresboek.