Nieuiwsbrief De Groene Welle

5 jaren geleden


Text only:

Klik hier voor een online versie als u deze mail niet goed kan lezen.

Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers


24 januari 2013
 

Meer jongeren met diploma van schoolVorige week presenteerde OC&W de nieuwste cijfers rondom het aantal voortijdig schoolverlaters. Conclusie: meer leerlingen gingen vorig schooljaar van school in bezit van een startkwalificatie. Daarmee is het aantal voortijdig schoolverlaters opnieuw gedaald, dit keer met zo’n 6%. Ook De Groene Welle scoorde dit jaar weer goed. We realiseerde... Lees verder »


 
 

Open dag vmbo-groen; wat gaan we doen?Op woensdag 6 februari 2013 organiseert De Groene Welle in Zwolle haar Open dag voor het vmbo-groen. Van 15.00 uur tot 20.00 uur kunnen geïnteresseerden kennis maken met de vele mogelijkheden van het groene vmbo. Leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool en hun ouders en/of verzorgers kunnen dan kennis maken met de school, de docenten, ... Lees verder »


 
 

Open dagen mbo: ondernemend programmaDe Groene Welle in Zwolle en Hardenberg opent vrijdag 8 februari 2013 van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag 9 februari 2013 van 9.30 tot 13.00 uur haar deuren voor aankomende mbo-studenten. Tijdens de jaarlijkse Open dag zijn alle groene mbo-opleidingen aanwezig en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) ... Lees verder »


 
 

Open dag Het Groene Lyceum: uitdagend programmaOp woensdag 6 februari 2013 organiseert De Groene Welle in Zwolle haar Open dag over Het Groene Lyceum. Van 15.00 tot 20.00 uur kunnen basisschoolleerlingen en ouders/verzorgers zich laten informeren over deze nieuwe onderwijsvorm, die vanaf schooljaar 2013/2014 in Zwolle wordt aangeboden.
Het Groene Lyceum biedt ondernemend onderwijs voor slimme ... Lees verder »


 
 

Proefdraaien op groene VO populairActief kennismaken met het groene voortgezet onderwijs. Dat is de doelstelling van de minilessen van De Groene Welle uit Zwolle. Van 21 januari tot en met 25 januari januari a.s. komen bijna 1100 leerlingen uit groep 8 van 70 basisscholen uit Zwolle en omgeving een kijkje komen nemen bij de Zwolse onderwijsinstelling. In deze 24e editie van de mini... Lees verder »


 
 

Sportieve sponsorloop vmboLeerlingen en docenten van De Groene Welle hebben zich vrijdag 21 december ingezet voor het goede doel.Ze hebben meegedaan aan een sponsorloop rondom de school. Het geld dat hiermee ingezameld wordt, gaat naar ‘Fitkids’. Fitkids is een beweegprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurig... Lees verder »


 
 

Erkenning KNHS voor Groene WelleDe hippische opleiding van De Groene Welle uit Zwolle is onlangs door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) erkend als officiële aanbieder van de nieuw opgezette vooropleiding voor de Instructeurscursus van de sportbond. De Groene Welle is één van de eerste onderwijsinstellingen die de erkenning ontvangt. De erkenning maakt dat s... Lees verder »


 
 

Unieke clinics De Groene Welle op Paard 2013Hippische studenten van De Groene Welle uit Zwolle werken van 16 januari tot en met 20 januari mee aan Paard 2013 in Hardenberg. In de Evenementenhal ondersteunen studenten Paardenhouderij, Paardensport en Hoefsmid bij de clinics, demonstraties, workshops en shows. Ook helpen ze mee met de opbouw van het hippische evenement en geven ze voorlichting... Lees verder »


 
 

Studenten hippische opleidingen actief bij voorkeuring hengstenStudenten van de hippische opleidingen van De Groene Welle uit Zwolle waren zaterdag 1 december actief bij de voorkeuring van jonge New Forest hengsten. Zij begeleidden de jonge hengsten bij het vrij bewegen en vrijspringen in de zogenaamde kooi. Nicole Bastiaans, Nienke Bieleman en Nannette Dekker deden dit vol overgave in samenwerking met de doce... Lees verder »


 
 

Kun je een goudvis trainen?


 


In het kader van de leeractiviteit "Positive Reinforcement Training" zijn de studenten van de opleidingen Dierverzorging en Wildlife begonnen met de "hands-on" training van hun goudvissen. In de lessen en tijdens een workshop van Marco Westerhof van Wildworld BV is eerst de benodigde theoretische kennis opgedaan. Na het opstellen van een gewichtig ... Lees verder »


 
 

Succesvolle trainingen Groen, grond en infraNet voor de kerst hebben tweedejaars studenten van de opleiding Groen, Grond en Infra hun heftruck certificaat kunnen halen. Derdejaars studenten werkten aan het hijsbewijs. De theorie werd op school gegeven; de praktijk is geoefend op praktijklocatie Roelofs in Lemelerveld. Hier deden de studenten ook hun praktijk en theor... Lees verder »


 
 

Studenten krijgen rondleiding op park De Praam in SlagharenVrijdag 16 november was een groep studenten van De Groene Welle uit Hardenberg te gast bij park de Praam aan de Willemslaan in Slagharen. Doel van het bezoek was om in de praktijk te zien hoe het aanleggen van een park gebeurt. Bijzonder detail: het ontwerp van het park is gemaakt door student Hovenier Bram Eygenhuysen.
In februari 2011 was h... Lees verder »


 
 

Studenten op speeddate met ondernemersOp donderdag 6 december a.s. vindt er bij loonbedrijf Roelofs in Lemelerveld een ondernemende speeddate plaats tussen studenten van verschillende groene onderwijsinstellingen en experts op het gebied van mestbewerking en -verwerking, automatiseringsconcepten en economie. Tijdens het speeddaten is het de bedoeling dat de studenten een toelichting ge... Lees verder »


 
 

Studenten Sportvisacademie Zwolle onderhouden het Tichelgat in WindesheimAfgelopen weken hebben studenten van de Sportvisacademie Zwolle verschillende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd in het gebied van landgoed Windesheim. Doelstelling was om het gebied weer aantrekkelijk te maken voor mens en dier. Zo zijn er wilgen geknot en zijn er met de omgezaagde wilgen plekken gecreëerd waar insecten, vogels en andere dieren k... Lees verder »


 
 

Studenten Wilflife actief in de WeerribbenDinsdag 16 en vrijdag 19 oktober zijn de leerlingen van de 1ste en 2de klas Wildlife niveau 4 van de Groene Welle in Zwolle actief aan het werk geweest in het natuurgebied de Wieden/ Weerribben. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Natuurmonumenten beheert het zuidelijke deel; De Wieden en de activiteiten... Lees verder »


 
 

Groene Welle werkt samen met Philips aan innovatief projectOp vrijdag 26 oktober hebben drie plantfysiologen van Philips uit Eindhoven de schoolkas op de locatie in Zwolle bezocht om de Gerbera Led Proef te bekijken. Deze proef, die vanaf september 2012 bij De Groene Welle staat opgesteld, heeft als doel om te kijken welke invloed de verschillende kleuren licht (rood, ferrood en blauw) hebben op de groei v... Lees verder »


 
» Meer informatie?
» Wie is de Groene Welle?
Klik hier om u uit te schrijven voor de nieuwsbrief.

Groenewelle.nl

Categorieën: Scholing | Studies | Opleidingen School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018