Ontdek de natuur met Roots - 8 november 2018
Roots

Vogels kijken

5 HOTSPOTS CANADESE GANS

Ooit was de Canadese gans een onbekende gast, maar tegenwoordig is deze exoot volledig ingeburgerd. ‘s Zomers en ‘s winters bivakkeert de gans met zijn mooie tekening graag in onze polders. In de nieuwe Roots van november vind je 5 hotspots waar je ze goed kunt zien.
Foto: iStock

Roots

Natuurwandelen

DE 17 MOOISTE BOSTOCHTEN

Na het succes van het Roots Natuurpad (4e druk komt eraan) heeft Roots een nieuwe wandelgids gelanceerd: De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland. Daarin vind je 17 avontuurlijke natuurroutes (een lange route en een ingekorte variant) door de meest bijzondere bossen in Nederland. Van het stille Drents-Friese Wold tot het ruige Planken Wambuis en van de onbekende Stippelberg tot het heuvelachtige Vijlenerbos.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Natuurkennis

WAT DOET DE MOL?

Mollen zijn gravende torpedo’s. Ze kunnen wel 20 centimeter per minuut graven, dat is zo’n 12 meter per uur. Maar wat doet een mol wanneer de bodem is bevroren?
Foto: iStock

Roots

Roots-vogelreis

EXTREMADURA

Monniksgier, hop, grote trap of de Spaanse keizerarend, welke vogels zou jij willen zien in Extremadura? Volgend voorjaar (vertrek 17 maart 2019) organiseert Roots in samenwerking met BirdingBreaks een heerlijke vogelreis naar deze Spaanse regio waar zo’n 340 verschillende soorten vogels leven.
Foto: Marc Guyt

DOE-BOEK VOGELS

Over enkele weken is het alweer Pakjesavond. Verras je kind of kleinkind dan met het nieuwe Doe-boek Vogels van Roots. Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

Roots
Roots

Natuurverdieping

DE KRACHT VAN DE KUDDE

Van grote zwermen spreeuwen, honderdduizenden gnoes en zebra’s bij elkaar tot enorme scholen vissen; wat is toch de kracht van de kudde? In de Roots van november lees je er alles over. En waarom werkt zulk groepsgedrag bij mensen juist minder goed?
Foto: Laurence Delderfield

Roots

Natuurfotografie

PADDENSTOELEN FOTOGRAFEREN

De herfst is hét seizoen om paddenstoelen te fotograferen. Deze 'herfstbloemen' zijn dan ook het thema van de wedstrijd Foto van de Maand november/december 2018. Roots-redacteur René Alblas geeft 5 tips voor nog mooiere foto's van paddenstoelen. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 10 december.
Foto: Theo Bosboom

Roots

HERFSTACTIE: ABONNEMENT + AGENDA OF KALENDER

Neem nu een abonnement op de tijdschriften Seasons, Roots, Vorsten of delicious. & krijg GRATIS een agenda of kalender. Wees er snel bij, want de actie is een groot succes en op = op!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer