Nieuwsbrief 17 juli 2019
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
   
 
 
 
 
   
Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers in de SW met een glimlach op hun gezicht naar het werk kunnen blijven gaan, gezond(er) leven en zich blijven ontwikkelen? Dat is een vraag waar iedere SW-organisatie op haar eigen manier invulling aan geeft. Start met de toolbox ‘Ik ben aan de bal’ een campagne in je eigen organisatie om op een laagdrempelige manier bewustwording te creëren rondom duurzame inzetbaarheid. Van hieruit kan een eigen aanpak van duurzame inzetbaarheid worden uitgevoerd.

TweetFacebookLinkedIn
 
Nieuw: toolbox ‘Ik ben aan de bal’; bewustwordingscampagne voor duurzame inzetbaarheid in de SW
   
 
 
 
 
Schrijf je in voor de transitiearena ‘Arbeidsparticipatie en wijkteams’
De Wmo en de Participatiewet hebben als doelstelling het bevorderen van een zo regulier mogelijke (arbeids-)participatie. Dit vraagt om het bewandelen van nieuwe wegen en het creëren van meer samenwerking. Tijd om te experimenteren met nieuwe vormen en verbindingen. Movisie, SBCM en Cedris organiseren daarom dit najaar een serie van drie transitiearena-bijeenkomsten. Wil jij meedenken? Schrijf je dan snel in.

TweetFacebookLinkedIn
 
 
 
 
   
Schrijf je nu in voor de kenniskring jobcoaching op 26 september
Hoe kun je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met e-learningprogramma’s verder ontwikkelen? Hoe neem je beslissingen over toeleiden naar werk van jongeren en mensen met een psychische of licht verstandelijke beperking? Dat komt aan bod in de kenniskring jobcoaching op 26 september. Ook de inhoud van de tweede workshop is bekend. Lees meer en meld je aan.

TweetFacebookLinkedIn
   
 
 
 
 
   
 
Weinig ondersteuning bij overstap naar andere werkgever
Wat helpt om de duurzaamheid van plaatsingen van werk van mensen met een arbeidsbeperking te bevorderen? Om deze vraag te beantwoorden heeft TNO in samenwerking met SBCM en Cedris onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat er vaak weinig ondersteuning is voor mensen met een arbeidsbeperking als een contract eindigt. Lees er meer over in de publicatie Duurzame plaatsing van werknemers met een arbeidsbeperking.

TweetFacebookLinkedIn
 
   
 
 
 
 
   
Welke aspecten zijn belangrijk voor arbo en detacheren? Welke consequenties heeft de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op de arbeidsverhoudingen? Wat zijn de nieuwe regels rondom detacheren? Deze vragen worden beantwoord tijdens de bijeenkomst van het kennisplatform detacheren op 2 oktober. Meld je snel aan!

TweetFacebookLinkedIn
 
Meld je aan voor het kennisplatform detacheren op 2 oktober
   
 
 
 
 
   
Machines met bewegende delen: fysieke afscherming niet altijd effectief
Elk jaar verliezen circa 280 mensen lichaamsdelen tijdens werkzaamheden met machines met bewegende onderdelen. Om dit te voorkomen is het essentieel dat medewerkers niet in aanraking komen met bewegende delen van machines. Fysieke afschermingen zijn niet altijd effectief. Dit blijkt uit een nadere analyse van het RIVM van honderd ernstige arbeidsongevallen uit 2015 en 2016.

TweetFacebookLinkedIn
   
 
 
 
 
   
Vraag een gratis PR-pakket aan over de WERK-portal.nl
September is de maand van Leren en Werken. Een mooie gelegenheid om (extra) aandacht te geven aan de ontwikkeling van medewerkers. Bijvoorbeeld door de gratis WERK-portal.nl onder de aandacht te brengen. SW-bedrijven kunnen hiervoor tot en met september een gratis PR-pakket opvragen bij SBCM, bestaande uit posters, flyers en pennen. Zolang de voorraad strekt!

TweetFacebookLinkedIn
   
 
 
 
 
   
Fijne zomer
Dit is de laatste reguliere SBCM-nieuwsbrief voor de zomerperiode. Vanaf 5 september ontvang je onze digitale nieuwsbrief weer met actueel nieuws over onder meer duurzame inzetbaarheid en ontwikkelen. Wij wensen je een heel fijne zomerperiode!
 
   
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen