Bekijk dit bericht in je browser
30 juli 2018
Aangepaste verkeerssituatie tijdens werken nieuwe gasleiding
 

De oude gasleiding die onderaan de oude centrumbrug hing, werd eerder al onder het kanaal geboord. Maar tijdens de funderingswerken voor de nieuwe brug raakte deze leiding beschadigd. Daarom staan er in augustus nieuwe boringswerken op het programma die voor verkeershinder kunnen zorgen.

Eerst last de aannemer de verschillende stukken tot één lange buis van 300 meter aan elkaar. Dit gebeurt van 6 tot 24 augustus in de werfzone in de Kortrijkstraat, vanaf de Gentstraat tot voorbij de Pieter Deconinckstraat. Het verkeer kan in die zone in beide richtingen rijden maar de straat dwarsen is niet mogelijk en er geldt een parkeerverbod.

Vanaf 13 augustus starten de boringswerken aan de kant van het marktplein. De omleiding voor fietsers en voetgangers via het kasteelpark blijft toegankelijk!
Het doortrekken van de nieuwe gasleiding onder het kanaal staat gepland op 20 en 21 augustus. Dan wordt de buis verplaatst richting marktplein en is het kruispunt aan het station (Izegemstraat-Stationsstraat-Gentstraat) afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding voorzien!

 
Bekijk de plannen
Voetgangersbrug en omleiding kasteeldomein niet toegankelijk
 

Op 28 augustus 2018 start waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv met de montage van de stalen brugonderdelen. De montage kent zeven fases die één of meerdere dagen duren. Tijdens deze periodes zijn de vertrouwde omleidingen voor fietsers en voetgangers tijdelijk onderbroken.

Omleiding via kasteelpark en voetgangersbrug
Niet toegankelijk tussen 8u. en 17u. op:

  • dinsdag 28 augustus
  • zaterdag 8 september
  • zondag 9 september
  • dinsdag 11 september
  • zaterdag 22 september
  • zondag 23 september

Via het jaagpad en de Lysbrug kan je het kanaal oversteken.

Jaagpad afgesloten
Het jaagpad aan de kant van het station, tussen de voetgangersbrug en de brug van Emelgem, is afgesloten op donderdag 6, vrijdag 7, zaterdag 22 en zondag 23 september.

 
Lees alles over de geplande montagewerken
Dienst mobiliteit | mobiliteit@ingelmunster.be | T 051 33 74 35
   

Je profiel aanpassen - Uitschrijven