webversie - gegevens wijzigen / afmelden
Nieuwsbrief van vrijdag 9 maart 2018

Nieuwe privacy-opties Windows 10

Tijdens de installatie van Windows 10 krijg je veel privacy-instellingen voorgeschoteld die standaard allemaal aan staan. Met de eerstvolgende Windows 10-update gaat dit proces subtiel op de schop, zodat je beter in staat bent weloverwogen keuzes te maken.

Lees hier wat er gaat veranderen.


Tips voor herkennen nepnieuws

Nepnieuws is een term die inmiddels te pas en te onpas wordt gebruikt. Toch zit er wel een kern van waarheid in het begrip: geloof niet alles wat je online leest. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral nu nepnieuws telkens gehaaider wordt.

Met de tips in dit artikel herken je nepnieuws voordat je erin trapt.


Surface Book 2

 De 13,5inch-versie van de Surface Book 2 was er al even, maar vanaf 5 maart is deze populaire tablet/laptop-combinatie ook met een 15inch-scherm verkrijgbaar. Ondanks de aanwezigheid van een krachtige Core i7-processor en Nvidia-videokaart gaat de accu evengoed zo’n zeventien uur mee. Kortom, een ideale machine voor veeleisende mobiele werkers!

 


Microsoft toont tabbladen in Windows 10

Eind 2018 komt er een update voor Windows 10 uit die tabbladen in bekende Microsoft-programma's als Kladblok en Command Prompt introduceert. Het werkt handig genoeg ook in de Verkenner, onthult het bedrijf.
Lees verder ...

Online aankopen vaakst via laptop

Bijna de helft van de Nederlanders gebruikt zijn laptop om online te winkelen. Het apparaat wordt vaker voor dit doeleinde gebruiker dan bijvoorbeeld de pc of smartphone, blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor.
Lees verder ...

'Obama krijgt eigen Netflix-serie'

Veel Amerikaanse presidenten die na hun ambt het Witte Huis verlaten, verdwijnen stilletjes naar de achtergrond. Barack Obama lijkt andere plannen te hebben. Zo gaan er nu geruchten dat de voormalig president een eigen Netflix-serie krijgt.
Lees verder ...

Azio Corp Retro Classic: Typemachine als keyboard

Typemachines zijn vandaag de dag niet de meest efficiënte manier van tekstverwerken. Toch missen we nog wel eens die typerende toetsaanslag.
Lees verder ...

Google toont eerste preview Android P

Het is maart en dat betekent dat het tijd is voor Google om ons een eerste blik te geven op de volgende Android-update. Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars de eerste versie van Android P downloaden naar de Pixel en de Pixel XL. Omdat het een ontwikkelaarsversie is krijgen we niet veel info over de functies die de gebruikers gaan krijgen, maar er zijn wel veel details over welke functies en technologieën ontwikkelaars kunnen gaan gebruiken.
Lees verder ...

De donkere kant van Bitcoin

 Aan Bitcoin en andere cryptovaluta hangt vaak een negatieve lading. Maar waarom eigenlijk? En is dat terecht?


Doe-het-zelf met het vernieuwde Arduino-pakket

Met een Arduino-computertje zijn de mogelijkheden voor leuke doe-het-zelf-projecten eindeloos. Met het pakket 'Arduino en nu (online) verder' helpen we je op weg met interessante projecten, zoals een geautomatiseerde voederbak of een weeralarm met corresponderende leds. Gebruik de code ARDUINOIDEE voor €10 korting!


Heeft u een vraag aan de FAQman?


Iedere dag vind je in de Hubbit de mooiste aanbiedingen van de beste gadgets. Kijk snel op Hubbit.nl!.


uw FAQman

TextToScreen