| | Vis&Seizoen lanceert nieuwe website! Graag willen wij met trots de vernieuwde website introduceren van Vis&Seizoen. Na maanden er aan gewerkt te hebben is het eindelijk zover, hij staat online! Wat is nieuw? De vertrouwde Vis&Seizoen informatie, maar dan veel duidelijker en gebruiksvriendelijker. Speciaal gemaakt om de menukaart makkelijk samen te stellen met duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. De website is handig geclusterd in kwartalen, wat kan helpen bij het aanpassen van de menukaart. Kortom, neem een kijkje op onze nieuwe website www.visenseizoen.nl en laat ons vooral weten wat je ervan vindt! |
|
Topper in het seizoen: Noorse Coquille Coquilles zijn een traktatie, niet voor niets wordt dit schelpdier wereldwijd geconsumeerd. Coquille kent een grote familie. In het noorden van Europa komt de Pecten maximus het meest voor. Deze is beter bekend als King scallop. In het Nederlands wordt deze coquille de Grote Mantelschelp genoemd. De Noorse coquille heeft een platte roest/bruin gekleurde schelp. Serveer idee van deze maand; Coquilles op de plancha. Op de plancha of grill verwerkte coquilles op een knapperige groentesalade van venkel, pak soi, shii-take en gepofte paprika, daarbij een pittige Sriachasaus op basis van een goede mayonaise. Kort en heet gebakken coquilles omwikkelen met katenspeck, zilveruien licht aanzetten, afblussen met balsamico azijn en iets nagaren. Serveer met zuurdesembrood, little gem sla en daarbij een mayonaise van gepofte paprika. Met Culinaire Groet, Willem Himmelreich Voorlichting en Culinair Advies Stichting Vis&Seizoen |
|
|
|
| | |
|