Nieuws van vandaag


Flevoland - Zo probeerden Flevolanders elkaar dit jaar te foppen

01-04-21

Eén april, kikker in je bil! Vandaag was weer de dag van grappen, grollen, gebbetjes en geintjes. Een overzicht van grappen uit Flevoland, die mensen al dan niet doorhadden.

Verplicht knuffelen met bomen? Staatsbosbeheer Flevoland zag het wel zitten, zo schreven ze op hun boswachtersblog. "Ik heb het met eigen ogen gezien, mensen veranderen na deze cursus. Dit gun ik iedereen!" Het aanmeldformulier brengt je echter naar een scherm waarop een plaatje met de tekst 1 april te zien is.


Lees meer

Lelystad - Aanvraag voor tweede school in Warande

01-04-21

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) in Lelystad heeft een aanvraag ingediend voor een nieuwe school in de wijk Warande. De school zou de tweede in de nieuwbouwwijk worden en in augustus 2024 de deuren moeten openen. De aanvraag staat in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor het onderwijs in Lelystad.


Lees meer

Flevoland - Komende vier jaar 5,3 miljoen euro voor verbeteren biodiversiteit

01-04-21

Gedeputeerde Staten willen vanaf 2022 vier jaar inzetten op het verbeteren van de biodiversiteit in Flevoland. Daarvoor wordt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro uitgetrokken, als het aan het provinciebestuur ligt. Dat blijkt uit het Actieplan Biodiversiteit. Het geld is onder meer bedoeld voor het aanpassen van de dijken, kades en bermen om ze aantrekkelijker te maken voor dieren.


Lees meer

Flevoland - Tulpen tijdens start Tulpenroute nog niet in bloei

01-04-21

De Tulpenroute start dit jaar op 10 april, maar het duurt waarschijnlijk nog twee weken langer voor de tulpenvelden bontgekleurd zijn. De groei blijft volgens de organisatie iets achter vanwege de strenge vorst.

De kans is dus aanwezig dat de tulpenvelden nog groen zijn als de Tulpenroute Flevoland begint. ''Er is nog geen bloei, maar met veertien dagen écht warm weer halen de tulpen meteen weer tien dagen in'', zegt tulpenteler Wim Klink uit Zeewolde.


Lees meer

Zeewolde - Gemeente deelt moestuinbakken uit

01-04-21

De gemeente Zeewolde stelt gratis 50 moestuinbakken beschikbaar. Het gaat om bakken van een vierkante meter met speciale grond, zaadjes en plantjes.

De gemeente wil inwoners stimuleren om zelf groente te kweken omdat dat duurzaam is. De groente maakt volgens de gemeente geen kilometers en ook geen vlieguren. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en er is geen plastic nodig om de groente te verpakken.


Lees meer

Flevoland - GGD richt nog eens twee vaccinatielocaties in

01-04-21

De GGD is begonnen met voorbereidingen om vanaf half april te kunnen vaccineren tegen het coronavirus in Dronten en Zeewolde. Vaccinatielocaties zijn er al in Almere, Lelystad en Emmeloord.


Lees meer

Almere - SP: Burgemeester had raad moeten informeren over cameratoezicht Fokkeboom

01-04-21

De Socialistische Partij (SP) in Almere is boos op burgemeester Franc Weerwind. Aanleiding is het besluit van de burgemeester om camera's te plaatsen in de buurt van een woning aan de Fokkeboom in Noorderplassen West. Volgens de SP is de gemeenteraad daarover niet geïnformeerd.


Lees meer

Swifterbant - Actie tegen hondenpoep leidt tot 'geslaagde' 1-aprilgrap

01-04-21

Ergernis over het hondenbeleid van de gemeente Dronten heeft ervoor gezorgd dat de Vereniging Dorpsbelangen Swifterbant het dorp de afgelopen week voor de gek hield met een fictief onderzoek. Hondenbezitters werd gevraagd hun hondenpoep in te leveren in een container, onderzoekers zouden vervolgens proberen energie uit de uitwerpselen op te wekken. Meerdere bewoners trapten er in. "De bak is redelijk goed gevuld. Mensen zijn er echt op ingegaan."


Lees meer

Lelystad - Zoektocht naar extra parkeerplaatsen rond Stationsgebied

01-04-21

Het college van B en W van Lelystad wil nagaan of er rond het station nieuwe locaties voor parkeerplaatsen mogelijk zijn. Daarbij wordt onder meer gekeken naar een nieuwe garage, die deels door forenzen gebruikt zou kunnen worden. Dat staat in een notitie over het Stationsgebied.


Lees meer

Almere - Fietsclub gaat samenwerken met profs van Jumbo-Visma

01-04-21

Fiets Race & Toer Club Almere (FRTC) krijgt hulp van profclub Jumbo-Visma. De club uit onze provincie krijgt vooral steun bij het opleiden van trainers.

Volgens voorzitter Paul Groenenberg kan FRTC verder bijvoorbeeld begeleiding krijgen bij het bouwen van een goede website. "Wij kunnen zelf aangeven wat we nodig hebben en dan kunnen zij daar in steunen", zegt de trotse voorzitter.


Lees meer

Flevoland - Motie voor eenvoudiger taalgebruik niet goed geformuleerd

01-04-21

De motie waarmee de provincie wordt opgeroepen om in documenten eenvoudiger taalgebruik te hanteren, is woensdag afgeketst door de formulering van de tekst. De motie van 50Plus, Denk en de Partij voor de Dieren werd door verschillende andere fracties te algemeen of onduidelijk gevonden. De indieners gaan daarom een nieuwe motie opstellen. Deze wordt bij een volgende vergadering in stemming gebracht.


Lees meer

Dronten - Elburgerweg weer open na autobrand

01-04-21

De Elburgerweg (N309) bij Dronten is donderdagochtend een tijdlang dicht geweest. Er stond daar een auto in brand. Dat laat de politie weten.

De weg werd ter hoogte van de Ellerweg ongeveer een uur afgesloten.

De brandweer had het vuur snel geblust. Daarna kon de auto weggesleept worden en werd de weg weer vrijgegeven.


Lees meer

Zeewolde - Boeren willen zekerheid over gevolgen datacenter

31-03-21

Boeren in Zuidelijk Flevoland willen zwart op wit hebben dat zij er niet op achteruitgaan door het toekomstige datacenter. Dat hebben ze de gemeente Zeewolde laten weten. De zienswijze is vandaag ingediend door landbouworganisatie LTO Zuidelijk Flevoland.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp