Nieuws van vandaag


Almere - Stille tocht voor onopgeloste moorden

01-06-19

Nabestaanden van slachtoffers van onopgeloste moorden in Nederland lopen zaterdag aan het begin van de avond een stille tocht op de Kemphaan in Almere. In totaal lopen zo'n 150 mensen mee. Onder hen zijn ook ministers Sander Dekker (rechtsbescherming) en Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Ook misdaadverslaggevers Peter R. de Vries en John van den Heuvel doen mee aan de stille tocht.


Lees meer

Flevoland - Twee dagen 'Open Huis' landschapskunst

01-06-19

De bouw van het nieuwe landschapskunstwerk Riff PD18245 bij Biddinghuizen loopt achter op schema. In augustus 2018 ging de eerste paal de grond in en eigenlijk had hij dat jaar af moeten zijn. Tijdens het Land Art Weekend konden bezoekers een kijkje nemen bij de bouw van dit kunstwerk dat een ode is aan het 100-jarige bestaan van de Zuiderzeewet.


Lees meer

Lelystad - Bewoners boos om leeftijdsverlaging seniorenflat

01-06-19

Bewoners van de Brugflat in Lelystad zijn boos op woningcorporatie Centrada. Die heeft per brief laten weten dat de seniorenflat vanaf 1 juni niet meer alleen voor 60-plussers is. Voortaan zijn voor Centrada ook huurders vanaf 23 jaar welkom en daar zijn de bewoners niet blij mee.


Lees meer

Urk - Dominee Korving koninklijk onderscheiden

01-06-19

Urker dominee Hein Korving is ter gelegenheid van zijn 40-jarig ambtsjubileum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding zaterdagmiddag uit handen van burgemeester Pieter van Maaren.

Dominee Korving is onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor de Christelijke Gereformeerde Kerk. Zo is hij sinds 1998 lid van het deputaatschap Zending en bracht hij als voorzitter van die groep diverse werkbezoeken aan Afrika. Ook is hij voorzitter van de Stichting Shaare Zedek Ziekenhuis, die financiële steun verleent aan het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem. Verder was Korving betrokken bij de herziening van Statenvertaling.


Lees meer

Dronten - ASV Dronten gedegradeerd naar 2e klasse

01-06-19

ASV Dronten is zaterdagmiddag gedegradeerd naar de 2e klasse. Tweedeklasser SVI uit Zwolle was in de eerste ronde van de nacompetitie in Dronten met 1-2 te sterk voor de thuisploeg.

Bij rust leidde ASV Dronten nog met 1-0 dankzij een goal van aanvoerder Rik Breemhaar, die op slag van rust wist te scoren. In de 2e helft wist SVI via goals van Atiaoui en Nathan van Rijn ASV Dronten alsnog te elimineren.


Lees meer

Lelystad - Unicum kan nog promoveren naar Eerste Klasse

01-06-19

Voetbalvereniging VV Unicum uit Lelystad maakt nog steeds kans op promotie naar de Eerste Klasse. In de eerste ronde van de play-offs won de ploeg van trainer Maurice Ligeon met 2-1 van tweedeklasser WVF uit Zwolle.

Unicum, dat net naast het kampioenschap in de Tweede Klasse G greep, begon sterk aan de wedstrijd. Ondanks de afwezigheid van topscorer Cees Toet, die de laatste wedstrijden ook al miste wegens een hoofdblessure, kwamen de Lelystedelingen op een 2-0 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Ben Namnai en Quincy van der Leuv.


Lees meer

Noordoostpolder - Opnieuw gps-systemen van trekkers gestolen

01-06-19

Gps-dieven hebben opnieuw toegeslagen in Flevoland. Dit keer hadden ze het voorzien op tractoren in de gemeente Noordoostpolder, meldt de politie. De trekkers stonden in een schuur, maar dat heeft de dieven niet weerhouden.

Afgelopen week waren zeker zes boerderijen rond Lelystad het doelwit van gps-dieven. Het gaat om dure apparaten die het mogelijk maken met hoge precisie op het land te werken. Per trekker kost een gps-systeem rond de 20.000 euro. Gps-dieven waren al eerder actief in onder meer Zeeland en West-Brabant.


Lees meer

Emmeloord - Marathonradio vanuit Poldertoren voor goed doel

01-06-19

De lokale omroepen OZONOP, Radio Emmeloord en 527 voeren zaterdag samen actie voor het goede doel. Ze hopen tijdens een 12 uur durende radio-uitzending zo veel mogelijk geld in te zamelen. Ze doen dit tijdens de eerste landelijke fondsenwervingsactie Nacht van het kind.


Lees meer

Almere - Hoekstra: "We laten niets aan toeval over bij Olymische Spelen"

01-06-19

Dorien Hoekstra - De Vries uit Almere wil in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 niets aan het toeval overlaten. Alles moet volgens haar perfect worden geregeld voor de Nederlandse sporters in Japan.

Hoekstra - de Vries is voor de olympische zeilers en windsurfers als teammanager verantwoordelijk voor alle randzaken. De Almeerse vindt dat de sporters zich moeten kunnen focussen op de sport en verder moet alles tot in de puntjes geregeld zijn. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan accommodaties, vliegtickets en het regelen van opslagcontainers op de wal in Japan.


Lees meer

Almere - Nog twee kandidaten in race trainerschap City FC

01-06-19

Almere City FC praat op dit moment nog met 2 kandidaten voor de vacature van hoofdtrainer voor het komend seizoen. De voetbalclub hoopt op korte termijn met één van beide kandidaten een definitief akkoord te bereiken. Algemeen directeur John Bes: "As we speak zijn we concreet met twee trainers aan het praten. De kans is aannemelijk dat één van de twee het gaat worden".


Lees meer

Almere - Natuur-effectanalyse straks verplicht voor evenementen

01-06-19

Organisatoren van een festival of evenement in Almere moeten in het vervolg een zogenoemde natuur-effectanalyse opstellen. Daarin worden de gevolgen die het evenement op de natuur heeft beschreven. Ook wordt aan organisatoren gevraagd om maatregelen te onderzoeken om negatieve gevolgen te voorkomen.


Lees meer

Lelystad - Geen nieuw NXT-tankstation bij Larserplein

01-06-19

Er komt geen nieuw NXT-tankstation op het Larserplein in Lelystad. Het college van B en W oordeelt dat de locatie niet geschikt is. NXT is een nieuw brandstoffen- en energieconcept, dat alternatieve brandstoffen makkelijker verkrijgbaar moet maken.


Lees meer

Emmeloord - Drie gewonden bij frontale aanrijding

01-06-19

Bij een ernstig ongeval in Emmeloord zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie gewonden gevallen. Twee voertuigen reden door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar op de kruising van de Hannie Schaftweg en de Urkerweg.

Personeel van een traumahelikopter verleende bijstand bij de behandeling van de gewonden. Een slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook de andere gewonden moesten naar het ziekenhuis.


Lees meer

Lelystad - Nog meer bezuinigingen noodzakelijk

01-06-19

Lelystad houdt rekening met een nieuwe financiële tegenvaller. Wethouder John van den Heuvel van financiën gaat er van uit dat de bijdrage van het rijk met zeker twee miljoen euro omlaag gaat. In dat scenario zijn nieuwe bezuinigingen nodig, zegt hij in het programma Over Flevoland Gesproken. "Het gaat pijn doen."


Lees meer

Emmeloord - Oud-trainer Brandsma waarschuwt voor onderschatting VEV'67

01-06-19

Volgens oud-trainer Jan Derk Brandsma moeten de voetballers van Flevo Boys tweedeklasser VEV'67 niet onderschatten. Deze ploeg is volgende week zaterdag de tegenstander van de Emmeloorders in de districtsbekerfinale.

Brandsma, die op dit moment de trainer is van DESZ uit Zwartsluis, komt met die ploeg uit in dezelfde competitie als VEV'67. "Het is een goed voetballende ploeg met een paar technisch begaafde spelers die goed combinatievoetbal spelen. Deze tweedeklasser voetbalt als een eersteklasser. Het is echt een heel goede ploeg."


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp