Nieuws van vandaag


Lelystad - 'Vertwijfeling bij personeel na uitspraken minister over ziekenhuis'

11-01-18

Uitspraken van minister Bruno Bruins over de ziekenhuiszorg in Lelystad hebben voor vertwijfeling bij het medisch personeel gezorgd. Dat zegt woordvoerder Jasper Zwiers van de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen. 

Bruins zei woensdag in een debat in de Tweede Kamer dat er in Lelystad niet alleen basiszorg, maar ook spoedeisende hulp en verloskunde moet blijven. Die uitspraak heeft volgens Zwiers voor veel onduidelijkheid gezorgd. Tot nu toe gingen mogelijke overnamekandidaten er vanuit dat er alleen ruimte was voor een afgeslankt ziekenhuis. 


Lees meer

Almere - Aanhouding na vondst gewonde vrouw in woning

11-01-18

De politie heeft woensdagavond iemand gearresteerd, nadat in een woning in de Almeerse Regenboogbuurt een gewonde vrouw was gevonden. Het slachtoffer werd rond 18:15 uur aangetroffen in een woning aan het Mintplantsoen.

Volgens de politie was er sprake van een verdachte situatie. Om die reden is lange tijd onderzoek in en rond de woning gedaan. Desondanks is volgens een woordvoerder nog totaal onduidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. De politie zegt 'alle scenario's open te houden, van een poging tot zelfmoord tot een geweldsincident'.


Lees meer

Flevoland - Inbrekersgereedschap in beslag genomen

11-01-18

De politie heeft woensdag in Noordoostpolder inbrekersgereedschap in beslag genomen. De spullen werden gevonden in een auto van iemand die eerder bij inbraken betrokken was geweest. 

Om die reden werden bestuurder en de auto gecontroleerd.


Lees meer

Almere - Gemeente kan weinig doen aan kleine scholen

11-01-18

De gemeente Almere kan weinig doen aan het aantal te kleine basisscholen. De beslissing of een school dicht moet, ligt bij de schoolbesturen. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van D66 over het aantal Almeerse scholen dat eigenlijk te weinig leerlingen heeft om open te blijven. 


Lees meer

Almere - Stint blijft verboden

11-01-18

De Stint blijft voorlopig verboden. De rechtbank in Utrecht vindt dat het ministerie voldoende reden heeft gehad om het voertuig van de weg te halen. De verkeersveiligheid weegt zwaarder dan de rechten van de gebruikers, aldus de rechter.

De rechtszaak was aangespannen door de eigenaresse van de Almeerse kinderopvang Het Kinderstraatje. Zij eiste dat het verbod op het gebruik van de elektrische bolderkarren werd ingetrokken. De onderneemster vindt dat het ministerie te weinig rekening houdt met gebruikers van de Stint. 


Lees meer

Almere - Almeerders maken zich hard voor plantaardig eten

11-01-18

De veganisten Veerle Vrindts en Pablo Moleman maken zich sterk voor meer plantaardig eten. Daarvoor hebben ze het bedrijf Proveg opgericht. Dat bedrijf moet helpen het bewustzijn over plantaardig eten te vergroten. 

Vandaag, op Wereld Veganisme Dag, constateren ze dat er steeds meer veganistische spullen te koop zijn in de supermarkt. Het aantal restaurants groeit gestaag. "Als een soort trofee heb ik zelfs de eerste doos met een vega pizza van een pizza-bezorgdienst aan de muur hangen", aldus Pablo. 


Lees meer

Almere - Jachthaven Haddock wordt uitgekocht, zoekt nieuwe locatie

11-01-18

De Almeerse Jachthaven Haddock heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Almere om te worden uitgekocht. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de overeenkomst dan sluit de jachthaven op 1 mei 2019 definitief de deuren. De jachthaven heeft zo'n 32 jaar aan het Weerwater gezeten. In 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade gehouden op en rond het terrein van de jachthaven.


Lees meer

Almere - "ADM-krakers welkom als ze aan alle voorwaarden voldoen"

11-01-18

Een groep krakers uit Amsterdam kan naar Oosterwold komen, mits ze voldoen aan alle voorwaarden voor vestiging in deze Almeerse wijk. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de Almeerse VVD. Dit betekent in de praktijk dat de krakers bouwplannen moeten indienen en daar vervolgens ook een vergunning voor moeten krijgen. Bovendien moeten ze in staat zijn om zelf een kavel aan te kopen.


Lees meer

Lelystad - City Marketing jaagt op Amsterdammers

11-01-18

City Marketing Lelystad (CML) hoopt met een vernieuwde aanpak Amsterdammers te verleiden om naar de stad te verhuizen. Slogans als 'Meer ruimte voor je gezin' en 'Nooit meer uit je jasje groeien' moeten Lelystad in beeld brengen als alternatief voor de verhitte woningmarkt van Amsterdam.


Lees meer

Flevoland - Provincie hield 27 miljoen euro over

11-01-18

De provincie Flevoland heeft vorig jaar 27 miljoen euro overgehouden op de jaarrekening. Uit CBS-cijfers blijkt dat de provincie 206 miljoen euro aan inkomsten had, terwijl er 179 miljoen is uitgegeven. 

Naast Flevoland hielden nog negen provincies geld over; alleen Groningen en Zeeland teerden in op hun reserves. In Groningen was het tekort 64 miljoen euro, in Zeeland ruim 15 miljoen euro. De rijkste provincie is Noord-Brabant, met een overschot van bijna 339 miljoen euro. Die provincie heeft in 2017 obligaties verkocht voor meer geld dan waarvoor ze in de boeken stonden.


Lees meer

Lelystad - Hans Maris stapt op bij CDA Lelystad

11-01-18

Fractievoorzitter Hans Maris van het CDA in Lelystad legt zijn functie neer. Hij zegt zijn politieke werk niet te kunnen combineren met het directeurschap bij De Meerpaal in Dronten, waar hij op 1 oktober in dienst is getreden.

Al bij zijn voordracht bij De Meerpaal zei Maris in juni tegen Omroep Flevoland niet uit te sluiten dat hij zijn raadswerk zou moeten stoppen, als dat te veel tijd zou vragen. De voormalig directeur van de Bataviawerf en Batavialand was bij de verkiezingen in maart voor het eerst lijsttrekker van het CDA.


Lees meer

Lelystad - Bestuurder heeft veel geluk bij ongeval

11-01-18

Een automobilist heeft in de nacht van woensdag op donderdag veel geluk gehad op de Zuigerplasdreef in Lelystad. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto sloeg een paar keer over de kop en kwam op het dak tot stilstand.


Lees meer

Lelystad - Ministerie: alleen geld voor spoedeisende hulp en verloskunde

10-31-18

Mocht het Rijk geld beschikbaar stellen voor de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving, dan zal dat hooguit bedoeld zijn voor de spoedeisende hulp en acute verloskunde. De overheid gaat niet meebetalen aan de basiszorg, zo verduidelijkt de woordvoerder van minister Bruno Bruins.


Lees meer

Flevoland - 'Flevolanders moeten aan de slag voor duurzaamheid'

11-01-18

Flevolanders moeten minder vaak autorijden, vaker fietsen, minder vlees eten en van het gas af. Oftewel, de provincie moet duurzamer leven. Gedeputeerde Jop Fackeldey wil daarom zeven ton vrijmaken voor een campagne die duurzaam leven moet stimuleren.


Lees meer

Lelystad - Lichtjesparade kan doorgaan dankzij bijdrage gemeente

11-01-18

De stichting Lichtjesparade in Lelystad krijgt van de gemeente 19.000 euro voor de organisatie van een kerstevenement in het Stadshart op 16 december. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het gaat om een éénmalige bijdrage, omdat de stichting er dit keer niet in is geslaagd om het geld voor de Lichtjesparade bij elkaar te krijgen. Het college besloot tot de bijdrage omdat 'het evenement is ontstaan uit een particulier initiatief en in korte tijd is uitgegroeid tot een mooie Lelystadse traditie in het Stadshart.'


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp