Nieuws van vandaag


Almere - Dronken vrouw botst op vangrail; rijbewijs ingevorderd

02-02-19

Een 29-jarige automobiliste moest zaterdagochtend haar rijbewijs inleveren, nadat ze op de A6 bij Almere tegen een vangrail was gereden. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 8.00 uur ter hoogte van Almere Muziekwijk. De vrouw raakte gewond bij de botsing. Bij aankomst van de politie bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Zij had 1040 Ugl aan alcohol in haar bloed. Dat is vijf keer de toegestane hoeveelheid.


Lees meer

Flevoland - Wethouder: Snelle trein mag Lelystad niet overslaan

02-02-19

De test met een snellere intercity-verbinding die tussen Groningen via Flevoland naar Den Haag rijdt, is in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder problemen verlopen. 

Door te rijden met een hogere snelheid en een aantal stations op het traject over te slaan, is de trein een kwartier eerder in Den Haag. Op de spoorlijn tussen Zwolle en Almere rijdt de trein dan 160 kilometer per uur, 20 kilometer per uur sneller dan normaal. En de stations Assen, Lelystad Centrum en Leiden Centraal worden overgeslagen. 


Lees meer

Flevoland - Femke Beuling wint 500 meter NK junioren

02-02-19

Schaatsster Femke Beuling uit Emmeloord heeft de 500 meter tijdens het NK afstanden voor A-junioren gewonnen.
In sportcentrum Kardinge in Groningen zette Beuling een tijd neer van 39:07. Ze was 0,05 seconde sneller dan Michelle de Jong. Derde werd Femke Kok in 39:46. 


Lees meer

Flevoland - Uitagenda: Après Ski Run, bevers speuren en cabaret

02-01-19

Genoeg om uit te kiezen dit weekend. Binnen én buiten! We hebben de evenementen weer voor je op een rijtje gezet.

Zaterdag 2 februari 
 

Après Ski Run
Surfstrand Haven 2, Almere
18.30 tot 23.30


Lees meer

Emmeloord - Speciale fietsenwinkel houdt minima mobiel

02-02-19

Stichting Tweede Kans N.O.P. heeft zaterdag een speciale fietsenwinkel voor de minima geopend aan de Bedrijfsweg in Emmeloord. Inwoners van Noordoostpolder met een kleine beurs kunnen hier voor langere tijd goedkoop een fiets huren en laten repareren.


Lees meer

Lelystad - Radio Lelystad nu ook aangesloten op MediaHub

02-02-19

Radio Lelystad is zaterdagmiddag tijdens een feestelijke live uitzending aangesloten op de zogeheten MediaHub, een digitaal distributienetwerk in de cloud. Daarmee zijn de programma's van de lokale omroep nu ook te horen via verschillende pakketaanbieders.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys verliest met 0-1 van AZSV

02-02-19

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag in de Hoofdklasse B een thuisduel tegen AZSV verloren. De tegenstander uit Aalten pakte In Emmeloord met 0-1 de winst.

Beide ploegen kregen in de eerste helft geen grote kansen. Het gevaar van beide teams bleef beperkt tot enkele schoten van afstand. Bij de rust stond het nog 0-0.


Lees meer

Almere - Jong Almere City en Jong Vitesse in evenwicht

02-02-19

De voetballers van Jong Almere City hebben zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong Vitesse.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Thomas Beekman opende voor Jong Vitesse de score. Diep in die tweede helft scoorde Kelt Jager de gelijkmaker voor Jong Almere City.


Lees meer

Almere - Santoni: "Nu tijd om te rouwen" 

02-02-19

Almere City FC trainer Michele Santoni is vrijdagavond direct na de gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC richting Italië vertrokken voor de begrafenis van zijn vader. De oefenmeester kreeg donderdagmorgen direct na de training te horen dat zijn vader plotseling op 61-jarige was overleden. 

Ondanks het zeer trieste nieuws wilde Santoni vrijdagavond persé aanwezig zijn tijdens de uitwedstrijd tegen Roda JC: "Het was zwaar, maar ik ben opgelucht. Mijn gevoel zei dat ik mijn jongens niet in de steek kon laten. Het was een dag volhouden om dit mee te maken. Nu kan mijn rouwmoment beginnen".  

Almere City FC won de uitwedstrijd tegen Roda JC met 2-1. Het was de eerste overwinning sinds 9 november voor de Almeerders. Nadat Damon Mirani de 0-2 had binnengekopt, sprintte de hele ploeg richting trainer Santoni om hem een hart onder de riem te steken. 
 


Lees meer

Almere - Geen medaille voor De Geus bij Worldcup Miami

02-02-19

De Almeerse wereldkampioen windsurfen Lilian de Geus heeft geen kans meer op een medaille bij de wereldbekerwedstrijden in Miami. 

De Geus haalde zaterdag op dag vier de 17e plek in het klassement. Daarmee kon ze zich niet plaatsen voor de medalrace. Alleen de beste tien surfers strijden om de medailles.

De Almeerse is al wel zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Ze deed mee aan de wedstrijden in Miami om weer in het wedstrijdritme te komen. Daarom had ze al geen hoge verwachtingen.


Lees meer

Lelystad - Advocaten: Rechtbank dreigt ziekenhuis en gevangenis achterna te gaan

02-02-19

Een aantal Flevolandse advocaten vreest dat de rechtbank in Lelystad hetzelfde lot beschoren is als de gevangenis in Almere en de IJsselmeerziekenhuizen. 

De Emmeloordse advocaat Harry Scholtens spreekt in het programma Over Flevoland Gesproken het vermoeden uit dat de rechtbank op termijn steeds verder wordt uitgekleed. Scholtens is woordvoerder van een groep bezorgde advocaten, die zich hebben verzameld in het Comité tot behoud van een volwaardige rechtbank in Lelystad.


Lees meer

Almere - City FC wint verrassend bij Roda JC

02-01-19

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Roda JC verrassend gewonnen. In Kerkrade won de ploeg van Michele Santoni met 2-1 van de Limburgers. Het was de eerste overwinning in 2019 voor de Almeerders.  

Bij rust stond de eindstand al op het scorebord in Limburg. Rechtsback Bram van Vlerken zette de Almeerders na 12 minuten op schitterende wijze op voorsprong na een combinatie met basisdebutant Ilias Alhaft. Na 20 minuten spelen vergrootte Damon Mirani de marge naar 0-2, na een kopbal die net achter de lijn belandde. Heel Almere City FC sprintte na deze goal richting trainer Michele Santoni, wiens vader donderdag plotseling is overleden. Vervolgens kwam de thuisploeg nog voor rust, via een benutte penalty van topscorer Mario Engels, weer terug in de wedstrijd. 


Lees meer

Urk - Wedstrijden van SV Urk en ASV Dronten afgelast

02-02-19

De voetbalwedstrijd tussen DETO en SV Urk die zaterdagmiddag in Vriezenveen zou worden gespeeld is afgelast.

Het veld van DETO is door de KNVB gekeurd, maar spelen bleek niet verantwoord.

De Urkers staan momenteel op kop in de Hoofdklasse B met één punt voorsprong op Sparta Nijkerk. De Urkers hebben echter één wedstrijd meer gespeeld.


Lees meer

Almere - Kiara Derks mag met TeamNL naar EYOF

02-01-19

Kiara Derks uit Almere is geselecteerd voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Bosni Herzegovina. Samen met vijf andere sporters gaat het 17-jarige Almeerse skitalent van 10 tot en met 15 februari deelnemen aan deze zogenaamde Olympische Spelen voor de jeugd.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp